Comentarii pe articolul IMM-urile, sub lupa: 200.000 de firme inchise intr-un an si cel putin 400.000 de someri


IMM-urile si FALIMENTUL ROMANIEI

Filip Marcel la 13 Iunie 2010, ora 15:20
Desigur IMM-urile sunt foarte importante in dinamica economica a unei tari, destul de mari ca Romania.
Dar ce sunt IMM-urile ?Sunt intreprinder mici si mijlocii pe care nu trebuie sa le asimilam numai cu intreprideri mici care ofera servicii gen frizerie sau mic restaurant..IMM-urile sunt cele care joaca rolul de subcontractor pe langa itreprinderile mari,preluind producerea unor subansmble , operatii intermadiare etc.
Tot IMM-urile cosuma materii prime si materiale produse in itreprinderi mari: chimice, petrochimice materiale de constructie,cabluri,electromotoare etc.
Problema este ca Romania este in faliment intrucat i s-au furat resursele atat materiale cat si financiare,adica nu prea mai avem nimic pe care sa contam si am ajuns ca natie la mana altora.Intrebarea logica pe care ti-o pui este :ce rost mai are viata in Romania? Sa te minta si sa te fure toti hotii interni si externi?Sa asisti neputiincios cum se iroseste fara rost potentialul intelectual al tarii si stagnarea ,prostia si hotia guverneaza Romania.Nu este cazul sa mai asteptam nici un investitor strategic care sa salveze Romania,acestia sunt ocupati cu salvarea propriilor interese si tari.
In momentul de fata nu trebuie sa fii mare expert in economie si politica ca sa-ti dai seama ca in acest moment nu poti iesi din stagnare decat printr-un sistem dual de economie de stat si privata.
Daca vrem sa avem autostrazi trebuie sa ne costituim propria firma de stat cu infrastructura de proiectare cercetare si sa controlam banii din buget fara amestec privat.Se vor crea locuri de munca iar autostrazile vor fi bunuri pentru intreaga tara.La fel cu irigatiile si alte amenajari hidrotehnice majore.Trebuie costituiti cativa piloni industriali strategici care sa asigure materii prime si materiale pentru IMM-uri si raspunsul promt al tarii la provocarile externe.Adica ceva asemanator cu China.Noi am avea avantajul ca suntem mai putini.
Sub nici o forma nu trebuie instrainate resursele naturale si energetice ale tarii .Doar daca suntem colonia cuiva si nu stim.

Virgiliu Lica la 13 Iunie 2010, ora 20:51
Sunt foarte de acord cu ce scrii ,prietene!Asa este!Poate am mai avea o sansa cu agricultura!Pamantul nu l-au putut transfera in banci...macar ...o farama de Romanie mai avem...!
Girleanu Adrian la 13 Iunie 2010, ora 23:14
As avea si eu un comentariu de facut .
In primul rind m-ar interesa sa stiu daca mai avem ca stat ceva resurse ,ptr.ca ceea ce a fost "intertesant " s-a volatilizat la altii ,pamintul despre care s-a pronuntat antevorbitorul este si el intr-o mare masura cumparat de straini dar inr-adevar cred ca el ne-ar mai putea salva ,si daca am mai si elimina coruptia poate c-ar mai fi o sansa ,....
dar parca sunt prea multe conditii si romanii nu sunt invatati sa lucreze sub presiunea unui plan pe termen lung ,..multi vor sa bage banii in afacere azi si sa fi cistigat de ieri profit ,ori asta nu prea se poate .

  Inapoi la articolul IMM-urile, sub lupa: 200.000 de firme inchise intr-un an si cel putin 400.000 de someri

Setari Cookie-uri