Comentarii pe articolul Spaga la romani: Cum va fi afectata de criza si de masurile de austeritate


tip este un acronim de la "tip to insure promptitude"

Tun Kat la 18 Iunie 2010, ora 11:13
asta arata ca spaga, bacsisul, spertul, etc. nu sunt legate de romania si nici de influenta turca... realitatea ne va demonstra o crestere a volumului de spaga si a cuantumului acesteia.

este foarte simplu, cand guvernul ia masuri impotriva populatiei, aceasta se protejeaza... reducand numarul de functionari scazi puterea de control a institutiilor statului.

mai mult, daca functionarii ramasi sunt platiti cu 50% mai putin (sa nu uitam ca anul trecut au fost eliminate toate sporurile din administratie, iar ele reprezentau aprox. 30% din venitul bugetarului), inevitabil vor incerca sa-si compenseze lipsa, astfel va creste disponibilitatea de a lua spaga si vor aparea noi mecanisme de a taxa pe cel cu care vine in contact.

lucrurile sunt foarte usor de facut, cei care ar trebui sa-l controleze pe functionarul de la ghiseu, sunt tot niste bugetari, la fel de prost platiri, dar care nu au contact direct cu cetateanul!

lantul se inchide la un capat cu veriga intreprinzatorului, de orice fel, care sub scaderea masiva a tranzactiilor comerciale va fi nevoit sa acopere gaurile cu ceva, si acel ceva o sa-l ia din taxele si impozitele datorate statului. iar la celalalt capat se adauga veriga sefilor promovati politic, cu experienta zero si foamea de a se imbopgatii rapid, ca nu se stie cat mai sta guvernul lui la putere.

in momentul in care seful cere subordonatului sa faca o smecherie din care el isi ia bani, angajatul va considera automat ca este SOLIDAR cu seful si va mai face pe langa cea ceruta inca vreo 3-4 combinatii... iata inceputul bulgarelui spagii, ne vom intoarce la anul 1990!

  Inapoi la articolul Spaga la romani: Cum va fi afectata de criza si de masurile de austeritate

Setari Cookie-uri