Comentarii pe articolul Deficitul comercial a crescut cu 14,36%, la 6,9 mld. euro


ce consumati?

Gigi la 15 Iunie 2008, ora 11:28
ce consumati?
Atat timp cat preferi sa conduci VW/Peugeot/Toyota/BMW etc si nu Dacia/Daewoo si ce o sa se mai faca la noi , atat timp cat te incalti cu pantofi low-cost din China sau aiurea ori cu unii de firma mai scumpi facute prin aceleasi locuri , in locul celor facuti in tara, cat timp preferi conserve turcesti/ unguresti/vietnameze etc celor romanesti asat va fi soarta balantei de plati a tarii noastre. Importurile sunt de o importanta vitala pentru orice economie ,si nu ma refer aici strict la materii prime ci mai ales la tehnologii care permit mentinerea unei competitivitati economice , iar cu cat procentul lor este mai mare , cu atat va fi mai usor tarii sa evolueze in directia buna.
Deci nu dati vina pe guvern sau pe alti hoti pentru ca fiecare dintre noi purtam o particica de vina pentru cifrele care au generat comentariile acestea si care vor influenta viata fiecaruia dintre noi prin consecintele pe care le genereaza.
Solutia acestei probleme rezida in fiecare din noi , sa cumparam produse facute de noi , in tara , in cazul in care acestea sunt de calitate - si slava Domnului sunt destule acum - , produse facute de firme romanesti cu precadere - pentru ca plus valoarea sa ramana "autohtona" - sa nu fie exportata ulterior . Partea guvernantilor - si nu numai a lor - este sa sprijine acele afaceri autohtone care pot produce produse competitrive .
Daca noi nu avem incredere in produsele noastre atunci cum le vom putea da altor beneficiari?
Iar despre vanzarea tarii si sclavagismul nostru... Ce spuneti acum despre ARO care a devenit o afacere imobiliara si o sursa de someri si ce ati fi zis despre ea (firma) daca s-ar fi gasit un partener serios (gen Renault) care ar fi preluat-o si ar fi avut cateva mii de "sclavi" care ar fi castigat un ban curat , plus alte cateva mii care ar fi fost angajati la diversi furnizori ?
Desteapta-te Romane....

  Inapoi la articolul Deficitul comercial a crescut cu 14,36%, la 6,9 mld. euro

Setari Cookie-uri