Comentarii pe articolul Cum sunt impozitate pensiile in tarile din UE?


Impozitarea pensiilor

Grigoras Dinu la 9 Iulie 2010, ora 13:56
Cred ca d-na Vass a scris acest articol pentru a face parada modei.Mai bine ne ar fi spus care este pensia medie in Olanda,Suedia si care este pensia minima in aceste tari.Apoi,discutam subiectul.
Costica Ursu la 9 Iulie 2010, ora 15:05
Este rusinos pentru noi sa ne asemanam cu Europa la pensii!!!
Probabil nivelul pensiilor , la ei, este mult mai mare la intrarea la pensie , asa ca atunci cand scazi ai de unde. La noi pensia este ' la pielea goala" nu a avut adaosul corespunzator taierii sume corespunzatoare impozitului. Ar trebui ,in primul rand sa se inlature pensiile care nu tin de contributivitate, sa le alinieze, apoi sa adauge suma ce urmeaza a se "rade" ca imposit si... asa se face dreptate.
pentru cei care vom iesi la pensi va fi greu.!
Dna vass trebuie sa mai puna mana pe carte , sa calculeze, sa ia contact cu realitatea romaneasca si sa-i iasa din cap plimbarile prin Europa ca atotcunoscatoare.sa se plimbe putin si prin Romania
Ion Olarescu la 9 Iulie 2010, ora 16:32
de ce pentru tarile membre UE este data valoarea in euro iar la Romania este data in lei?
Lucia Florescu la 9 Iulie 2010, ora 18:39
madam' vass de ce nu spui cat e pensia in tarile astea ,care o impoziteaza?si romanii dc ar avea pensia 2000 de roni,ar fi de acord sa li se impoziteze,"inteligento"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dar cand ei nu au bani nici de minimun de supravietuire,de unde impozit!Cand ajungeti acolo sus pierdeti contactul cu realitate definitiv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sa va fie rusineeeeeeeeeeeeee!
Vlad Iuga la 9 Iulie 2010, ora 19:02
Degeaba furniza acele date, ale sunt disponibile tuturor celor interesati la EUROSTAT.

Cel mai important inidcator totusi, este cel al Paritatii puterii de cumparare (PPP) caci nu se poate compara pensia de 800 - 1000 EUR din Germania care printre pensiile mici cu cea de 540 RON din Romania! Ultimul document publicat poate fi gasit la adresa:

www.vladiuga.me/purchasing-power-parities.html
la 9 Iulie 2010, ora 19:34
Domnilor cu tot respectul imi permit sa va spun ca nu aveti dreptate ,ca presedintele Basescu ori e prost consiliat ,ori nu doreste sa considere corect decit ceea ce dinsul afirma . Pensiile nu sunt venituri , ele reprezinta niste drepturi pentru care oamenii au contribuit pe parcursul activitatii desfasurate , practic au constituit un depozit ,banii depusi au fost folositi de catre stat , normal pentru orice depozit se acorda o dobinda , pentru aceste contributii statul nu a platit dobinzi ,daca ar fi platit putea sa considere pensiile venituri si ar fi putut impozita dobinda platita .Cit despre statele din UE ,nu avem aceleasi venituri si nici acelasi nivel de trai , iertata-mi fie indrazneala ,dar foarte multi fac comparatii cu statele UE cind e vorba de retineri , ma intreb de ce oare nici unul din aceste personaje nu compara si nivelul venitului romanilor cu cel al popoarelor Europene .

  Inapoi la articolul Cum sunt impozitate pensiile in tarile din UE?

Setari Cookie-uri