Comentarii pe articolul De ce sa mai faci un master: Cum te ajuta la angajare


tratatul de la bologna

Bolboceanu Alexandru Claudiu la 14 Iulie 2010, ora 09:07
Din punctul meu de vedere, acela al unu student al U.P.B,Facultatea de Inginerie Electrica,tratatul de la Bologna nu reduce numarul anilor de studiu, ba chiar il mareste cu 1-2 an,iar nefericirea este ca prin acest tratat,practic se reduce numarul anilor de studiu (5 ) gratuiti , garantati de stat la (4 ).Absolventul de facultate va dobandii o diploma de inginer,un fel de subinginer .Iar pentru a devenii inginer cu drepturi depline , trebuie sa se incrie la cursuri de master, la care locurile de la stat sunt putine, deci in concluzie majoritatea licentiatilor platesc studiile de master... iar cum o alta anomalie , U.P.B este cea mai scumpa facultate de stat ,licentiatul va trebuii sa plateasca o taxa de scolarizare de 3500 de Ron.Nu ar fi o problema ,situatia finanaciara , daca intr-adevar masterandul ar avea un program universitar care sa ii permita sa lucreze la un job normal de 8 ore, dar din pacate orarul este facut aiurea, obligand masterandul ori sa renunte la job ori la master.Deci tratatul de la Bologna este o mizerie , facuta din dorintza de a copia ca niste papagali ce este in occident.Numai ca in occident, parintii pun bani intr-un fond special( fonduri pentru scolarizarea copiilor) , pentru copii inca din momentul conceperii sale , la noi nu numai ca nu exista aceasta mentalitate, dar nici macar nu exista conditiile economice pentru realizarea acestui iterat.
Just_Me la 14 Iulie 2010, ora 10:11
In mare parte ai dreptate, o singura precizare as avea de facut, fara a avea legatura cu subiectul: niciodata sa nu mai scrii " va dobandii " sau " va trebuii ". Corect este: " va dobandi " sau " va trebui ". Este o greseala majora pe care din ce in ce mai multe persoane o fac. O zi frumoasa!
Mika la 14 Iulie 2010, ora 11:20
Despre ce vorbim noi in tara asta?Dobandesti experienta in cativa ani buni si daca ai noroc sa te remarce seful obtii un post de conducere.Faci o facultate,un master, iar daca iti doresti sa pleci intr-o alta firma esti prea batran si experienta ta chiar nu mai conteaza.
Ron Nu Euro la 14 Iulie 2010, ora 11:45
Taxa la ASE e de 1500 lei/semestru, lei, nu euro. Sa nu exageram totusi.
Daba la 14 Iulie 2010, ora 12:15
eu m-am dus sa fac master tocmai fiindca nu am gasit job! acum am terminat masterul si tot nu gasesc job! parerea mea este ca nu conteaza deloc studiile, iar asta este ingrijorator, fiindca in felul asta puteam foarte bine sa nu le fi facut. nimeni nu mi-a zis ca de fapt nu se tine cont de ele.
Mada la 14 Iulie 2010, ora 16:29
Da ok se cere experienta dar daca nimeni nu te angajeaza ca nu ai experinta udne poti faca acesta experienta.........si mi se pare normal ca la inceput sa nu stii foarte bine chiar adac ai studiat pt ca in fac se pune accent pe invatat nu practica.Si cred ca cei care sunta cum la conduceri nu au fost cei mai destepti si eu invatat treptat.dar noua tinerilor in tara sta nu ni se ofera nici o sansa
Mba la 14 Iulie 2010, ora 19:59
Mba este pt un nr mic de romani pt ca este f scump. Iar in ziua de azi a avea o facultate sau master este f simplu. Cu bani cumperi orice.
In plus ca sa obtii un job super asa cum se zice se apreciaza abilitatile, insa se cam apreciaza si se promoveaza prin pile. Tinerii (mai ales) si oamenii competenti aleg tot mai mult sa plece in abroad pentru ca la noi se promoveaza tot mai mult nonvalorile. Insa e bine ca ne apreciza strainii!!!...Desi si pe acolo unii dintre noi sunt subevalati si exploatati, caci deh suntem est europeni. Ca sa inchei cu un ton optimist, tinerii pot schimba perceptia noastra, in multe domenii de la IT la medicina, arta, pentru ca avem si inteligenta, insa ne mai tb mai multa atitudine si demnitate.

Jipa Nicolae la 14 Iulie 2010, ora 22:20
Salut!
1) Diferenta majora intre Romania si alte tari, si as spune aici tarile din America de Nord in special, este urmatoarea: Romania - la terminarea facultatii te numesti licentiat, desi cei mai multi dintre noi spunem ca suntem economisti, ingineri, doctori, ...; in America - la terminarea facultatii esti tot licentiat, dar vei deveni profesionist cu drepturi deplin recunoscute de inginer, economist, .., abia dupa cativa ani de practica; este de apreciat faptul ca in medicina mai exista inca rezidentiatul, practic stagiatura, dar aceasta nu prea mai exista in alte meserii.
2) Problema principala a mediului privat, cu privire la angajarea tinerilor absolventi fara experienta, este ca guvernele incompetente ale Romaniei nu au permis dezvoltarea unui plan de afaceri coerent, pe termen lung, care sa includa inclusiv integrarea absolventilor in campul muncii. De aceea multi tineri au probleme in a gasi un loc de munca, iar activitatea de cautare/angajare este o adevarata loterie.
Elena la 15 Iulie 2010, ora 08:02
In mare parte ai dreptate, o singura precizare as avea de facut, fara a avea legatura cu subiectul: niciodata sa nu mai scrii " va dobandii " sau " va trebuii ". Corect este: " va dobandi " sau " va trebui ". Este o greseala majora pe care din ce in ce mai multe persoane o fac. O zi frumoasa!

Trimis de Just_me la 14 Iulie 2010, ora 10:11

Wow,wow,wow........ Serios, chiar nu credeam ca mai exista in Romania persoane care sa se sesizeze la astfel de "chestii"...Bravo!!!!!
Nu vreau sa stiu ce varsta ai, chiar daca sunt sigura ca nu faci parte din generatia "douamiista", parca asa se scrie;))...

  Inapoi la articolul De ce sa mai faci un master: Cum te ajuta la angajare

Setari Cookie-uri