Comentarii pe articolul De ce sa mai faci un master: Cum te ajuta la angajare


Master

Valea la 14 Iulie 2010, ora 10:59
Am terminat o facultate de Limbi Moderne Aplicate ,specializarea Comunicare si relatii plublice facand 4 ani limba franceza -italiana .Sunt calificata pe Cultura Civica.Daca fac master pe franceza ,ma ajuta la calificare???
Anca la 14 Iulie 2010, ora 12:39
Nu te ajuta prea mult nici mba, nici master. Din pacate, se constata ca nu ajuta nici macar daca ai acumulat o experienta importanta. Cautarea unui job, a devenit de fapt, un job in sine pentru foarte multi oameni, care isi cauta de lucru, inclusiv pe pozitii de middle si top management.

Din pacate, site-urile de joburi au dovedit ca nu ajuta, putine angajari se concretizeaza datorita site-urilor, joburile expira fara macar a fii citite aplicatiile de catre asa zisii recrutori ( fie de la companii de recrutare, fie de la dep. de HR ale angajatorilor ) de foarte multe ori fara nici un fel de profesionalism sau dedicatie, care au in atributie principala, sa citeasca, sa parcuga cu atentie, sa acorde sanse si sa aleaga. Se stie ca multe joburi sunt publicate doar pentru ca asa e legal, de fapt sunt date pe relatii, recomandari, iar aplicatiile nici nu sunt luate in seama.

E extrem de prezenta lipsa de respect la adesa candidatilor si cu si fara experienta, in urma interviurilor de multe ori jenante, tinute fie de recrutori extrem de tineri, fara experienta, sau de cei cu experienta si nume pe piata, orientati numai catre bani si catre cele cateva repere ale acelor cativa angajati ajunsi in varf prin cunostinte, noroc, competenta sau toate la un loc, neobiectivi si cu un mare nas in ceruri, care te invita eventual si sa afle mai multe informatii de la candidati ( asta daca nu sti sa te feresti de asemenea provocari subtile ), feedback tarziu, stereotip sau inexistent de cele mai multe ori, lucru care dovedeste mult, mult neprofesionalism indiferent cate patalamale, scoli superioare de management HR ar urma acestia din care nu aplica nimic, scoli care te invata si subliniaza si ca feedback-ul este un atribut esential, de respect, profesional si formator in managementul HR in principal, in procesul de evaluare.

O degringolada de nedescris pe piata muncii, prezenta de cativa ani buni, agravata si mai mult de criza, de cerere > oferta de joburi, marea lipsa de specialisti adevarati, dedicati profesiei, si de legislatie adecvata.
Sunt lucruri confirmate nu numai din numeroasele experiente proprii ale candidatilor dar si de

Cei care sufera cel mai mult din cauza acestei lipse de profesionalism si nepotism pe piata muncii, sunt candidatii, in spatele carora sunt de multe ori drame care trebuie ascuse in fata recrutorilor ( nu, altfel sunt din start catalogati si eliminati ), traume generate de asa zisii sefi, managerii, pentru care tirania suplineste lipsa talentului, educatiei si experientei manageriale, lipsa de bani, lipsa de activitate, rate neplatite, case luate, persoane aflate in ingrijire, si mai ales pierderea increderii in acest sistem bolnav.
Elena la 14 Iulie 2010, ora 15:38
nu are rost sa faci nimic nici macar 8 clase tot merge rau in tara .Se platesc mii de lei pentru scoli si te alegi cu statul acasa,asta te asteapta .Iar cei care gasesc ceva de munca iau salarii de mizerie..aceasta este la noi in tara.cu stima Elena
Alina la 14 Iulie 2010, ora 19:30
foarte corect!
Sonel Iulian la 15 Iulie 2010, ora 00:02
Buna seara! Am un master in stiinte economice facut la stat absolvit cu 10. L-am facut pentru mine in primul rand si apoi pentru viata economica. Din pacate nimeni in Romania nu te intreaba da master, in acest moment si este o parere personala, angajatorii in marea lor majoritate nu pot sustine financiar desi si-ar dori, un salariat cu pregatire deosebita ( master MBA) datorita conditiilor precare de derulare a activitatilor economice comerciale, situatie generata in special de nesiguranta fiscla si neputinta managementului financiar neproductiv al statului roman. Din fericire am o firma mica pe care o conduc si pot sa va spun ca doi parteberi externi m-au intrebat la prima negociere despre formarea mea profesionala si nivelul de educatie. Totusi, faceti o specializare master sau un MBA pentru ca situatia nu va ramane asa in Romania, in special pentru faptul ca UE nu-si permite sa ne intoarcem in pestera!
Raluca la 15 Iulie 2010, ora 00:11
Anca, mi-ai luat vorba din gura!
Sistemele/echipele de recrutare din Romania lasa de dorit!

Am fost la un interviu si recrutoarea m-a intrebat daca domiciliul meu (Obor) nu este prea departe de locul de munca (Baneasa)! In rest nu m-a intrebat absolut nimic despre mine, doar mi-a explicat in ce consta job-ul... Hilar!

Ca sa nu mai vorbesc de managerii care fumeaza in birou in timpul interviului....
Melania la 15 Iulie 2010, ora 00:36
A si eu o intrebare: ''Te ajuta masterul in contabilitate sau nu?" Sau este timp pierdut?
Ana la 15 Iulie 2010, ora 14:07
In Romania marea problema a fost de la inceput faptul ca, regimul comunist ne a invatat sa ne descurcam "cum putem". Daca mama a gasit un loc bun de munca, imi pune si mie o vorba buna, ce daca nu am nici o treaba cu domeniul respectiv. Si de aici ni se trage totul. Tot aceste pile au condus si la scara sociala din prezent. Un om cu 4 clase ajunge patron, in timp ce o persoana cu facultate, este suprapregatita pentru a matura strada. Asta este Romania, iar cat timp pilele functioneaza nimic bun nu se va intampla. Si se mai mira oamenii ca atatia studenti intra in somaj. Sau ca facultatile produc tampiti cum zic domnii parlamentari, care uita ca din cauza lor s a ajuns aici, atunci cand exista o anca boagiu care vine cu nas la facultate si zice ca ea nu poate sustine cursul, ca are o intalnire mai importanta la Parlament. Cat despre master, poate sa nu ma ajute, o sa muncesc sa l fac pentru mine, ca sa ma simt eu bine, poate acum nu ma ajuta, dar sper ca ma va ajuta vreodata, pana la urma e vb de dezvoltarea mea ca om.
Litescu la 15 Iulie 2010, ora 22:53
As dori sa stiu ce mastere de la universitatea spiru sunt acreditate.Sunt dezamagita de cate se intampla in tara noastra mai ales cu ce probleme ne confruntam cei care am terminat spiru la id
Paul la 16 Iulie 2010, ora 14:47
Stimata Ana te-as intreba cati ani ai dar nu are rost, deoarece daca abia iti pui problema unui master inseamna ca daca ai deschis ochii in epoca la care te referi, nu ai apucat decat sa-i deschizi nu si sa intelegi ceva. Totusi faci aprecieri despre ce ne-a invatat comunismul. Eu am facut o facultate pe vremea aceea cand nu exista master, dar am beneficiat de o repartitie guvernamentala ceea ce va doresc si voua (sic). Si eu am dorit caderea sistemului dar sa stii ca a avut multe parti bune si f bune. Atunci nu aveai cum sa vezi sef cu 4 clase (decat in epoca de inceput, undeva pana in anii 60) si nici ,,suprapregatiti" cu facultate la coada maturii. Exista o scara a valorilor mult mai apropiata de adevar decat acum. Rezultatele pe care le subliniezi sunt datorate numai si numai anomaliilor de dupa 1989 cand facutul banilor a devenit cea mai importantasi apreciata activitate, iar cei care au si reusit, datorita unui orgoliu bolnavicios caracteristic poporului nostru s-au trezit ca au bani mai multi decat altii dar nu sunt respectati ca cei cu carte din trecut, deci au facut ceea ce au stiut mai bine: au ,,uns" sistemul si si-au cumparat pregatirea pe care altfel nici in vise nu ar fi capatat-o.
Cu toate astea ultimul tau aliniat exprima esenta bunului simt al omului cu pregatire. Dragii mei nu faceti masterul pentru angajare ci faceti-l ca o masura a valorii si ambitiei voastre. Faceti-l din dragoste de cunoastere si nu pentru avantajul material, pentru ca atata vreme cat mai exista oameni ca voi mai avem o sansa de a reveni la normalitate. Va urez mult succes (sau succesuri?)
Sebeni Sorin la 18 Iulie 2010, ora 14:45
Am si experienta si MBA si in majoritatea cazurilor mi se spune ca sunt prea calificat sau sunt lasat in aer dupa interviu si mi se spune sa mai astept . Din pacate nu pot sa astepti cand nu ai un servici si nu te poti intretine. In Romania nu are valoare sa ai multe studii deoarece tara e condusa de MAFIE si nu au nevoie de oameni de valoare.
OAMENII DIN ECHIPELE DE RECRUTARE DIN ROMANIA IN MAJORITAEA LOR LASA FOARTE MULT DE DORIT SI SUNT FOARTE SLABI PREGATITI SI NEADECVATI DOMENIILOR PT CARE SUNT PUSI SA RECRUTEZE.(Am fost nevoit sa fac si eu recrutari si am format echipe bune care au facut treaba astfel ca stiu despre ce vorbesc)
In majoritatea cazurilor primeaza altceva decat ceea ce e normal si ar trebui.
Cei care doresc Master sau MBA ca sa-si construiasca o cariera in Romania trebuie sa fie foarte atenti si prudenti.
SUCCES!
Andreea la 20 Iulie 2010, ora 13:24
Nu stiu cum e in alte facultati, dar eu nu voi avea mare incredere in cineva care a terminat un master ca cel pe care incerc sa-l fac. Nivelul masteranzilor e foarte scazut (sunt exact cei care nu aveau ce cauta nici la facultate) si cursurile sunt programate aiurea, daca ai job normal nu te poti duce. Oricum nu se fac cursurile pentru ca profii nu apar pe acolo sau vin, dar fac conversatie doar ... Stau si imi rup capul si buzunarele cu materiale si carti straine si cu practica ... pentru ca sunt totusi o norocoasa si lucrez.
Rebeka la 9 Octombrie 2011, ora 11:53
Fiecare lucru trebuie facut la momentul potrivit,dak termini o facultate e bine sa faci si master sa iacumulezi noi cunostiinte in special dak iti place ceea ce inveti.in fond nu pierzi nimic ..poate peste cativa ani castigi .Dak nu faci facultate deloc, ai sanse sa mergi in strainatate sa strangi bani si in aia 5-6 ani in care ai face studii superioare sa iti strangi bani sa iti deschizi ceva ...dak ai noroc.Dar pierzi niste ani frumosti,poate cei mai frumosi din viata ,anii studentiei .Depinde mult si de noroc si cum se zice''omul potrivit la locul potrivit''

  Inapoi la articolul De ce sa mai faci un master: Cum te ajuta la angajare

Setari Cookie-uri