Comentarii pe articolul Primariile de la sectoarele 3 si 5 au incredintat 30% din contracte la cate o firma


Praf in ochi.

Horia S. la 23 Iulie 2010, ora 16:05
Asta este praf in ochi sau altfel cred ca presa s-a cam legumizat sau are probabil sarcina de partid sau pe linie de "servicii" de a distrage atentia de la lucrurile real grave.
ne luam de niste contracte prapadite de 3 lei de la cate o primarie de sector ca sa distragem atentia de la contracte de sute de MILIOANE DE EURO date in astfel de conditii, cu licitatii trucate, aranjate, cumparate sau fara nici o jena prin negocieri si incredintari directe unei singure firme sau persoane Aedificia Carpati - a generalului Badea Petre.
Guvernul Romaniei, Ministerul Justitiei, Ministerul Culturii, Ministerul de Interne pana si Patriarhia si majoritatea serviciilor care mai de care mai secrete - ca avem destule - au un singur abonat sau mai bine zis patron: generalul Badea Petre si firma sa Aedificia Carpati care a privatizat parca toate institutiile statului.
Singurele lucrari care mai sunt alimentate si suplimentate masiv si ilegal cu sume ametitoare, cu avansuri si creditari uluitoare, de la bugetul statului sunt cele ale lui Aedificia Carpati. Singura firma pentru care se mai creaza lucrari si bugete uriase in orice conditii de criza sau chiar si de faliment.
Daca macar in uma acestor lucrari ar ramane ceva in picioare tot ar mai fi cum ar mai fi. Dar cum am vazut sediul STS s-a scufundat cu tot cu apartura ultrasecreta de zeci de milioane de Euro; fara nici o consecinta pentru Aedificia, ba dimpotriva i s-a acordat si lucrarea celui de-al doilea sediu pentru o suma modica initial ca apoi la scurt timp aceasta sa creasca prin acte adigtionale de cateva zeci de ori ajungand la sute de milioane de Euro si extinzandu-se la intreaga retea de cladiri a STS-ului din toata tara fara nici o licitatie.
Toate lucrarile sunt intr-o stare jalnica si critica dar si intarziate cu ani de zile fara ca lui Aedificia sa i se solicite vre-o penalizare cf contractului.
Muzeul de Arta Moderna, o alta procarie, creatie a dlui Nastase si generalului Badea Petre; apa curge prin tavane, circa 500 de miliarde peste buget au disparut in aceasta lucrare fara nici o justificare si impreuna cu miliardele si niscaiva procurori care au indraznit sa rascoleasca rahatul.
Biblioteca Nationala - o alta mostra a jafului la drumul mare asupra bugetului chipurile de austeritate.
Ca exact tichie ne mai trebuia acum. Noi n-avem dupa ce bea apa dar ne trebuie biblioteca nationala. Ma rog, proiecte pentru posteritate dar macar de ar fi asa. In loc de proiectul initial cu circa 10-15 milioane de Euro si cu pastrarea stilului arhitectonic s-a ajuns la un kitch de 3 lei, ca o magazie din aluminiu si sticla ieftina dar pe sume de cateva ori mai mari decat angajate initial in contract. Cine are curajul sa afla cat costa cu adevarat finalizarea Bibliotecii Nationale?
Suplimentarile si avasurile sunt la ordinea ... saptamanilor, ba 10 milioane de EURO, ba 6 milioane de EURO.
Palatul Victoria - mostra inconstientei si iresponsabilitatii unui guvern ce nu mai are nici un contact cu bunul simt, cu realitatea si poate nici cu legea.
Data pe sub mana, ca toate lucrarile lui Badea Petre, si asta a inceput cu un contract de cateva milioane. O renovare si o consolidare ce trebuia sa dureze cateva luni.
Iata ca se lucreaza de aproape doi ani, ca nu s-a facut mai nimic dar ca s-a depasit deja bugetul de aproape 10 ori prin acte aditionale.
Nu este loc pentru a trece in revista toate lucrarile statului roman sau ale statului major al generalului Badea Petre caci la asta s-a redus Romania.
Presa face atata caz de niste maruntis la primaria sectorului 5 si 3.
Daca asta ar fi problema Romaniei cred ca oricare din potentatii puterii de astazi o rezolva din portmoneul propriu fara nici un efort.
In penalitati de intarziere cf. contract, in daune pentru lucrari de cea mai proasta si ieftina calitate, in daune pentru grave abateri de la prevederile proiectului si ale sigurantei in constructii, in avansuri acordate nejustificat si in acte aditioanale ilegale statul roman ar avea de recuperat (si are si de la cine) de la firma generalului Badea Petre, Aedificia Carpati aproape 1 miliard de EURO. Daca se mai si opresc la timp aceste lucrari aberante, o adevarata bataie de joc la adresa acestei natiuni in suferinta si la adresa unui buget ravasit de coruptie si incompetenta, s-ar mai economisi inca pe atat. Cam asta este ce a scos sau va scoate Aedificia din criza pe care o platim cu totii. AICI SUNT BANII DVS ! ar trebui sa recunoasca acum dl. Basescu, macar asa formal, din respect pentru natiunea pentru care pretinde ca se da de ceasul mortii, precum si dnii. Boc si Vladescu care pretind ca nu mai stiu de unde sa scoata bani pentru nenoricitii de noi pensionari, bolnavi, elevi, someri si alte categorii sociale.
SA TRAITI BINE ! pe lumea cealalta care cu siguranta fie in iad fie in rai este mai bine decat in statul mafiot roman sau in dictatura generalului Badea Petre.

  Inapoi la articolul Primariile de la sectoarele 3 si 5 au incredintat 30% din contracte la cate o firma

Setari Cookie-uri