Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati masura Bonus pentru bonul fiscal?


da, dar cum?

Sorin Paliga la 26 Iulie 2010, ora 11:00
Sigur, msura e bun, incearca sa-i invete pe romani sa foloseasca bonul, stiut fiind ca, in foarte multe cazuri, se vinde fara bon, mai ales in mediul rural, dar nu numai. Cert, daca ar reusi, adica daca se vor gasi metode simple si eficiente de a fi pusa in aplicatie, ar avea efecte benefice. Din pacate, multe idei bune au esuat la punerea in practica. Cum se va tine evidenta bonurilor reale fata de cele false? (nu am dubiu ca va incepe si productia de falsuri); cine, efectiv, returneaza banii? vor fi cozi de sute de persoane? daca asta se va face o singura data pe an, cum a anuntat premierul, cert vom avea cozi de mii, nu de sute de oameni.
Din pacate, birocratii care gandesc asemenea masuri nu mai au de mult contact cu realitatea. Amvazut cum programul rabla a esuat in niste amarati care stateau cu zilele la coada la REmat. Bataie de joc... chiar nu se gasea o solutie simpla ca sa se evite asa ceva? Sigur ca da, numai ca nepasarea si bataia de joc au invins totdeauna.
M-am lungit la vorba:masura e buna, pleaca din constatarea disperata ca romanii nu sunt disciplinati si, daca pot, fenteaza statul. Si reciproca e adevarata: si statul ii fenteaza pe romani, ori de cate ori poate (a se vedea declaratiile de-a dreptul scandaloase ale marilor actori politici din ultimul an, sa zicem). Intr-o ecuatia in care statul il pacaleste pe cetatean, reactia cetateanului nu poate fi decat una⌐ cum sa pacaleasca statul. Relatia stat-cetatean este una de incredere reciproca. Daca nu se atinge un nivel minim de convietuire, orice masura, oricat de buna, va esua. Ca regula generala, cetatenii urmeazz exemplul principalilor vectori politici. Daca majoritatea se bazeaza pe smecherii ieftine, pe minciuna, pe fente la picior, nu altfel va fi reactia celeilalte parti. Este si motivul pentru care, foarte probabil, toate masurile propuse de guvernul Boc (si de orice alt guvern bazat pe fente si pe smecherii) vor esua. Nu poate fi altfel.
Covaci Silviu la 26 Iulie 2010, ora 11:38
dl. primar S. P., hai sa fim concreti, ca sa fim de ajutor !!!
1-buna idee, trebuie micsorata evaziuneaa fiscala.
2-bonurile de casa sunt pe hartie termica, deci scrisul se va pierde in timp. Idee pt. rezolvare ??
3-cum evitam aparitia bonurilor false? E ca la facturile vandute pe marginea drumurilor !!! Cum se va face imperecherea cu bonurile pereche ??
4-ar putea fi folositi angajatii adm. fiscale unde platim impozitul , ca sa se ocupe si de asa ceva? De cati oameni ar fi nevoie? Ce spatii suplimentare ar fi necesare? Impozitul ar putea fi micsorat cu suma returnabila. Astfel ar fi mai multi oameni care ar declara veniturile impozabile, o alta sursa de venit la buget !!!
5- daca in alte tzari se practica, deja, e clar ca trebuie sa luam modelul, invatand din greselile lor.
cu prietenie, s.c

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati masura Bonus pentru bonul fiscal?

Setari Cookie-uri