Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati masura Bonus pentru bonul fiscal?


bonus pentru bonul fiscal

Simion Liviu la 26 Iulie 2010, ora 11:06
Aceasta masura trebuie privita din alt punct de vedere. Codul de procedura fiscala este inspirat dupa cel al Germaniei. Codul fiscal roman ar trebui sa fie si el coiat dupa cel german. Acolo exista un sistem bine pus la punct de deduceri fiscale. Cu ani in urma incepuse timid sa avem si noi ceva deduceri, dar politicianismul si idei dupa ureche privind cota unica a distrus si sistemul de deduceri cit si ideea de cota unica( se dorea o cota care sa inglobeze toate darile personale catre stat intro singura cota, ca in Risia ). Practic dupa introducerea cotei o firma platea mai mult cu 1% fata de ce era odata( 25% imp pe profit si 5% imp pe dividente), iar ideea de deductibilitate marita murea definitiv. De ce este nevoie de deductibilitati? Ar scoate mult din economia neagra sau gri la suprafata. Toti ne-am inghesui sa cerem facturi si bonuri. Care era parerea Min. de Finante? Le trebuia o armata de angajati. Solutia era doar un soft.Acum poate ar fi momentul unei schimbari radicale. Dar oare se vrea? Cum totul este politic, probabil este imposibil!
Ciosescu Mihai la 26 Iulie 2010, ora 12:39
doresc sa incep prin ami exprima parerile de rau referitor la faptul ca exista UN SINGUR COMENTARIU pana in acest moment,referitor la acest subiect.cred ca cei ce citesc "wall-street" sunt oameni care au o gandire mai aparte si daca pe acei oameni nu-i interesaza aceste lucruri atunci...
ca o completare la cele spuse de domnul S.Liviu as mai completa cu un singur detaliu si anume ca in germania sunt pastrate bonuriel fiscale si facturile de cand te nasti pana mori !!! altfel daca o singura chitanta iti lipseste te trezesti cu amenzi pe care nu ti le poate "REZOLVA NIMENI"
In ceea ce priveste returnarea unei parti din banii cheltuiti pentru bunuri,servicii si renovari de locuinte eu spun ca NICI O DATA ,IN ACEASTA TARA,STATUL ROMAN,NU A RETURNAT BANI OAMENILOR DOAR IN URMA PROCESELOR CASTIGATE IN INSTANTA,IN TARA SAU IN STRAINATE.in concluzie nu cred in aceasta teorie aplicata,mai mult decat atat cand a prezentat aceasta "METODA,marele BOC" chiar a crezut ca-i va determina pe comercianti sa respecte legea?eu ma tot gandesc la O SOLUTIE despre care NIMENI NU MAI VORBESTE!!!! fara suparare ma refer la acei rromi care traesc in craiova ,acele clanuri....de ei dece nu se vorbeste?dece nu se iau masuri ca si ei sa plateasca catre stat darile obligatorii fiecurui cetatean al a cestei tari?eu trebuie sa platesc impozit la stat ca am o casa si o masina,pe salar etc.dar acei rromi care au atatea masini si atatea case.... dece pe ei nu-i vede nimeni?NU SANT INVIDIOS,dar acest stat ma abliga sa gandesc asa.
in concluzie,este un proverb care spune ca "daca moare capra mea sa moara si capra vecinului" insa eu cred ca vom ajunge,cu siguranta sa spunem ca "daca moare capra mea sa moara vecinu ca sa-i pot lua capra"

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati masura Bonus pentru bonul fiscal?

Setari Cookie-uri