Comentarii pe articolul Averile mari, taxate suplimentar. Cum comentati ideea guvernului?


Averile mari se taxeaza suplimentar

Adriana Ruse la 26 Iulie 2010, ora 15:34
Dar daca aceste averi sint obtinute legal,cu plata integrala a impozitelor,care va fi diferenta fata de,sa zicem,averile medicilor care sint construite prin spagi sau servicii medicale nedeclarate?Si aici sint mult mai multe categorii de persoane care pot fi asociate:constructori,navigatori,etc.Cred ca batrina lege 18 era buna:sa fie justificate averile celor care au mai mult de o locuinta si o masina personala,apoi impozitate ca atare.Dar nu cred ca le convine sa faca acest lucru.Mai bine un 1%pe anumite sume,nu?Nu voi adauga ca si aceste sume pot fi impartite sau ascunse.Ei stiu cel mai bine.
Intentia poate fi buna,dar ca orice se face in Romania,este incompleta.
Munteanu Catalin la 26 Iulie 2010, ora 15:57
Adevarat!Oricum credibilitatea romanilor in "alesii poporului" se apropie de 0, cum sa creada in ceva "adevarat" cand in 21 de ani au spus numai minciuni ..sa nu mai vb de coruptia si saracia( asta numai in cazul majoritatii populatiei) din tara asta atat de frumoasa ,dar atat de...
Mogosanu Ionut la 26 Iulie 2010, ora 16:00
Nu cred ca e corecta o asemenea masura din moment ce averile au fost deja impozitate (atunci cand s-au constituit). Suna ca si cum daca ai fost chibzuit trebuie sa mai platesti o taxa.
Daca ar fi verificate corect si intransigent aceste averi colosale vizate, si s-ar aplica eventuale sanctiuni pentru cele care s-au constituit ilegal, consider ca s-ar aduna mult mai mult la buget. Daca s-ar constata ca sunt corecte, impozitarea ar fi cum am spus mai devreme, o pedeapsa pentru initiativa privata, corectitudine si chibzuinta.
Hozoc Adrian-Iulian la 26 Iulie 2010, ora 16:09
M-as bucura sa fie adevarat ! Nu stiu de ce dar am un sentiment straniu vis-a-vis de treaba asta : cum crede Boc ca o sa voteze '' alesii '' asa ceva cand ei au facut hocus-pocus si cu legea ANI ? Cred ca Boc nu face altceva decat sa bata campii, asa cum face dintotdeauna !
la 26 Iulie 2010, ora 16:09
Sunt pensionar si imi este impozitata pensia ca am cu ceva peste 1000lei.
Asa zisii alesi ai poporului si cei cu averi nu au de ce sa fie suparati ca nu si-au facut banii muncind, asa ca pe timp de criza ar putea dona si ei ceva din averea lor pentru Romania
Lucian Dimitriu 23.03.1958 la 26 Iulie 2010, ora 17:40
Doamne, de mult nu am mai ras cu lacrimi asa de mult. Este adevarat ca pe urma am plans tot atat de mult. Unul, Mogosanu Ionut, crede ca marile averi din Romania s-au facut prin "chibzuinta". Doamne, cat de id..t trebuie sa fi sa crezi asa ceva ?
Vlad Doina_Mirela la 26 Iulie 2010, ora 17:43
In primul rand, impozitarea averilor legalizeaza ORICE avere, ORICAT de mare si obtinuta INDIFERENT cum.Nu mi se pare corect!red ca tot vechea lege conform careia daca averea depaseste o locuinta, o masina si ceva economii, trebuie impozitat gradual.
Pe de alta parte, privitor la cuantumul impozitarii, de ce pensiiile sa fie impozitate cu 16%, salariile reduse cu 25% iar marile averi DOAR cu 1%? Saracutii, sa-i menajam, sa nu cada in depresie!
Kocsis Eva la 26 Iulie 2010, ora 18:28
Ar fi excelent,daca s-ar realiza...
Rotaru Adriana la 26 Iulie 2010, ora 18:45
un alt mod de a-i suprataxa pe prosti, adica pe noi. ce inseamna avere mare ? daca am mostenit 2 case amarate la tara si stau intr-un apartament la bloc, guvernul considera ca am avere mare si ma supraimpoziteaza. avere mare inseamna bani in cont (de care nu vrea sa vorbeasca nimeni). daca acest guvern ar vrea sa faca ceva, ar impozita veniturile peste 500 000 sau 1 000 000 euro asemanator tarilor nordice (procent mare) si ar pune fiscul sa functioneze asa cum functioneaza in toate tarile civilizate (sa se autosesizeze acolo unde discrepanta dintre venituri si cheltuieli este vizibila pentru toata lumea).
la 26 Iulie 2010, ora 18:52
nici o indoiala ca sa fiu de acord cu asa ceva!numai ei stiu cum au facut aceste
averi si de aceea sa li se impoziteze tot cu 16%, dar la valoarea real expertizata, nu ce au declarat ei .ce povesti vor mai scoate cei care ne guverneaza?cumva vor sa ne adoarma pe noi nu pe copii!
Ornel-Dan Ila la 26 Iulie 2010, ora 19:25
Mi s-ar parea echitabil sa se impoziteze cu 90% averile celor care au facut afaceri cu statul ,adica pe banii contribuabililor.La fel si averile angajatilor statului care au facilitat aceste afaceri!!!
Florin Popescu la 26 Iulie 2010, ora 20:12
Buna seara , apa de ploaie sau niste nisip in ochii nostri . Oare chiar credeti ca cineva din guvern o sa fie de acord cu asa ceva? O sa puna , probabil , niste taxe acolo sa ne scoata ochii si atat , ce buna era legea ilicitului pe timpuri , eram curios sa vad cum scotea basma curata cei care au averi uriase , din ce afaceri corecte s-au facut , cum pleaca paduri intregi , fier din combinate , produse agricole si altele la export , Suntem prea fraieri iar ei profita de asa ceva .
S-a gandit cineva de ce trebuie sa angajeze o societate de stat o firma privata ca sa demoleze cladirile care ii apartin in loc sa puna salariatii de la intretinere si alte departamente sa o faca ?
De ce trebuie sa plateasca cate 2500-3000 lei unor firme de paza pentru un singur om iar acel om sa primeasca 750-800 lei iar restul in bunuzarul anumitor patroni ?
De ce trebuie sa platim , noi cu un apartament de 3 camere acelasi impozit cu unul care are vila de 20 camere ?
De ce sa platim la fel ca unul care conduce un bolid de 150000-200000E iar noi conducem uunul de 6000E ?
De ce avem lideri sindicali doar cu numele , functia si salariul , plus afacerile pe care le fac daca nu pot convinge oamenii ce le trebuie ca sa le fie bine , vezi Grecia .
De ce ......................... , dar am obosit si ar fi multe DE CE-uri .
Asa cum spunea cineva la un post TV suntem mioritici si o sa suportam asa cum am suportat pe timpuri .
Gica Calugaru la 26 Iulie 2010, ora 20:46
O idee buna, dar incorecta/ilegala. In plus, aplicarea probabil se va face discretionar.
Impozit pe averea 'afisata' ? adica, averea dobandita ilegal este impozitata? hm..
Elisabeta Negrescu la 26 Iulie 2010, ora 20:47
Sunt de acord cu taxarea suplimentara a averilor,dar in mod real. Ar trebui sa se aplice peste tot o cota unica de impozitare, astfel cei care au venituri si averi mari sa plateasca acelasi procent pe care il platesc si cei cu averi mici.
Georgescu Vior la 26 Iulie 2010, ora 20:55
legea 18 privind controlul averilor de ce a fost abrogata sub guvernarea nastase????pt a se pierde urma hotilor.acum prin aceasta "impozitare, " o sa se dea o justificare ( o nota de buna purtare),o acoperire daca vreti pentru averile castigate ilegal.se pun la adapost tot grangurii...si de unde procentul asta???1% ??? pai numai cei din top 300 si ca ei mai sint cel putin 1000 au averi declarate de sute de milioane de euro....sa-i ia numai din declaratiile depuse si sa-i impoziteze cu 50%....nesimtiti. praf in ochi nu o sa se rezolve nimic
Axenie Dorel la 27 Iulie 2010, ora 08:34
Foarte bine venita ideia,cunosc un nemernic subjuga oamenii prin ideia ca este criza. Sa verifice autoritatile cum au ce au, statul este inselat,si pacat ca iau banii de la pensionari.
Boz Petronela la 27 Iulie 2010, ora 10:06
multa lume se teme de aceasta masura, sa vedeti ce raspunsuri au" sper sa nu mi se i-a sin banii mei" ce bani cum i-au facut de au asa averi, sinceri 1% mi se pare putin si oricum nu cres ca vor vota, vor fi de acord sa mai i-a ceva de la astia care au salarii sau pensii de pana in 2000 ron ca ei au de unde .....cam asa ceva in romania.... deja au spus ca si-au transferat averile pe firme, pe copii,nepoti.....cam asa ceva in romania...
Veres Gyula la 27 Iulie 2010, ora 12:44
Este normal s se impoziteze averile dobindite dar mai nti trebuie creat cadrul legal care s permite fiscului clarificarea modului cum s-a realizat aceast avere, vezi modelul german. Prin emiterea acestei legi n mod tacit se va considera ca toate averile dobndite de unii n ultimii 20 de ani sau fcut n mod cinstit. Consider c conceptul de avere nclude i bijuteriile, obiectele de art, cri rare ect.Cota de impozitare s nu fie una fix ci una progresiv.
la 27 Iulie 2010, ora 18:16
o ideie foarte inspirata si benevenita pentru ca pana acum statul nu a lovit decat clasa sociala medie acum e timpul sa ia si de la cei care au de unde da bani*
Veronica Marin la 27 Iulie 2010, ora 18:57
Se vede ce se vrea si se improasca an-gros cu noroi tot ce se poate. Noroiul nu se impoziteaza? Dar prostia?
Sant familii monoparentale, bugetare, copii studenti. Ce avea de facut acel parinte singur pentru a preintampina intoarcerea copiilor in orasul mort?
Bancile imbiau, copiii nu lucrau, chiriile mari, locuri de munca favorizand pe cei cu buletin de B., ... deci....achizitionarea de garsoniere la cucurigu cu rate pe 30 ani.
Si acum, ... sunt om cu avere in fata Statului si datornic in fata Bancilor. Contradictie!
Ghiba Alexandru Bogdan la 30 Iulie 2010, ora 16:38
Sincer o asemenea abordare mi-se pare o aberatie. Daca ai o casa mostenita si un teren mostenit care sa zicem ca depasesc valoarea de 500 mii euro dar nu ai cine stie ce venit, pentru ca stimati oameni exista si oameni care pot avea o oarecare avere (dar mostenita legal - si nu furata cum cred cei mai multi romani !!!) si sa spunem ca ai 1000 de euro pe luna (care este un venit bun). 1% inseamna 5000 de euro anual. Din ce platesti acest impozit ? Esti nevoit sa vinzi si sa pleci din tara ca altceva ce sa faci ? Unde mai pui ca trebuie sa intreti aceste case mostenite sau terenul sau etc...

Asa ca oameni buni exista si oameni care nu au furat , ci au mostenit ceva . Cu acestia ce facem ii infometam doar de dragul taxei de solidaritate.
Ghiba Alexandru Bogdan la 30 Iulie 2010, ora 16:41
punctul de vedere al doamnei Rotaru Adriana este cel corect.
Ghiba Alexandru Bogdan la 30 Iulie 2010, ora 16:51
ceea ce vreau eu sa spun este ca daca o avere mostenita depaseste valoarea
de la care se aplica impozitarea de 1 % si trebuie tinut cont si de veniturile pe care detinatorul le are pentru ca va spun eu sunt oameni care au averi ce depasesc pragul minim (de regula mostenite) si care au venituri mici poate chiar mai mici de 1% in cuantum . si acesti oameni nu sunt hoti cum cred majorotatea oamenilor cei mai multi dintre ei sunt cinstiti.

  Inapoi la articolul Averile mari, taxate suplimentar. Cum comentati ideea guvernului?

Setari Cookie-uri