Comentarii pe articolul Cei mai cautati executivi din Romania


Cei mai cautati executivi din Romania

Dan Vasilescu la 27 Iulie 2010, ora 17:26
Oare de ce credeti ca pot fi emise pareri atat de dispersate pe acelasi subiect: - Ce fel de manageri se cauta acum? Daca am putea influenta fenomenul oare am ajuta la rezolvarea unor probleme precum diminuarea pensiilor, accelerarea emigratiei valorilor si risipirea resurselor?

Se vede treaba ca se cauta ba manageri inovativi (care sa orienteze afacerea si functionarea firmei catre profituri mai mari si mai sigure), ba executivi toba de carte, docili si buni raportori (care sa asigure formalizarea tuturor procedurilor si eventual marirea structurii si justificarea unor sporuri). Managerii trebuie sa fie tineri si dinamici sau cu experienta vietii si eficienti. Defapt toti managerii in functie sunt buni, pentru ca, pe cale de consecinta, ei au fost alesi de un sistem sau au crescut intr-un sistem cu orizontul limitat de capacitatea de re-inventare a firmei (ca societate umana) si de puterea de adaptare la realitatile economice a proprietarilor (ca decidenti strategici). Trebuie sa cceptam ca directorii generali pot presta un management strategic dar si un veritabil middle management cu obiective pe termen scurt, ca tot GM se cheama. Iar structura de sub el va fi bineinteles inferioara ierarhic si functional. Dar apar in ecuatie si expertii HR care pot intr-un fel sau altul sa regleze situatia la momentul selectiei, daca au resursele necesare si intersul de a provoca schimbarea. Pana la urma totul se invarte in jurul interesului.

Iata ca ajungem la o alta discutie: Care este profilul GM ideal pentru aceaste timpuri si de ce se mai cauta alte modele? Care sunt actorii selectiei, ce viziune, pondere si interese au in finalizarea acesteia. Si in ce masura cel selectat se dovedeste a fi pe masura asteptari cunatificate sau subiective ale patronilor. Marea problema este ca totul se misca: conjunctura, perceptiile, intelegerea, motivatiile, interesele si deci obiectivele si mijloacele.

  Inapoi la articolul Cei mai cautati executivi din Romania

Setari Cookie-uri