Comentarii pe articolul Interviu WS - Adrian Bulboaca: Bancile nu vor uita insolventa, companiile isi pierd credibilitatea


...Bancile nu vor uita

Moscviciov Andrei la 3 August 2010, ora 12:48
Fara indoiala,institutia insolventei are valente particulare in spatiul economiei autohtone.Dar este de remarcat inainte de toate , ca geneza unui astfel de demers are de regula niste cauze macroeconomice. Printre acestea :cadrul legislativ permisiv in ce priveste disciplina contractuala/ moralitatea celor ce se angajeaza in acte de comert/ si natura capitalurilor angrenate in procesele economice.La acest capitol, avind in vedere slaba capitalizare a entitatilor romanesti are ca consecinta interventia brutala a capitalurilor bancare sub diverse forme de creditare, fapt care creaza o discrepanta abrupta intre inteprinzator si finantator.Infrastructura bancara este net superior "inarmata " cu tehnici,protectii legislativ-guvernamrentale ,si mijloace de manipulare.
Este imposibil de admis statutul de partener, intre o institutie financiara, cu conditii inflexibile de comunicare si care nu isi asuma min de risc, decit in prisma cantitatii de profit pe care o estimeaza.Este deja cvasi cunoscut faptul ca obligatiile variabile pe care impune "partenerului" pun in imposibilitate beneficiarul unui credit sa estimeze valoarea rela a finantarii.
In aceste conditii toata povara ramine in sarcina actionarilor.
Si asfel , recurgerea la insolventa, este rezultatul abuzurilor, constringerilor, si desigur a conditiilor macroeconomice globale.
As spune , ca nici mediule de afaceri. nu va uita de ce sunt in situatia de insolvabilitate, sau la limita subzistentei! ! Exceptind desigur" jucatorii marilor tunuri", care, e pueril sa credem, ca nu beneficiaza de concursul, consilierea si complicitatea unor indivizi din interiorul sistemeler.In concluzie . Cei care trebuie sa se plinga ultimii ar trebui sa fie cei care , controleaza de fapt activele private ale unei natiuni , si mai nou insasi suveranitatea statului.Din pacate sistemul bancar si-a depasit propria lacomie, stigind dupa ajutor guvernantilor.
Oricum ,procesul este ireversibil, si e previzibila prabusirea actualului sistem financiar.Cind si pe cine se va deconta preponderent costul, ramine sa constate copii si nepotii nostri.

  Inapoi la articolul Interviu WS - Adrian Bulboaca: Bancile nu vor uita insolventa, companiile isi pierd credibilitatea

Setari Cookie-uri