Comentarii pe articolul Medicii, pusi sa aleaga: ori la stat, ori la privat. Cati vor pleca din tara?


Proiect de lege care interzice ca medicii din sistemul sanitar de stat sa lucreze si in sistemul sanitar privat.

la 19 August 2010, ora 09:13
Este, din start, un proiect de lege care incalca Constituia. Ca si Legea lustratiei. Concluzia: vorbarie goala de continut. Concluzia concluziei: suntem condusi de indivizi incapabili sa gandeasca, sa creeze ("a conduce" este, in ultima instanta, un act de creatie), indivizi care seamana ingrozitor de mult cu acea parte a fostei nomenclaturi comuniste care guverna "lautareste", adica "dupa ureche". incidentul de la Giulesti are legatura cu actul medical doar din punctul; de vedere al lipsei de supraveghere a salonului in acel moment nefericit. In rest, acel scurt circuit, sau ce o fi fost el, se putea intampla oriunde, fara nici o legatura cu actul medical. Iar de aici, sa se intreprinda o serie intreaga de bazaconii (cea mai mare este demiterea conducerii si, mai ales, pretentia de demitere chiar a ministrului) demonstreaza "pompierism", amatorism, lipsa de coerenta in gandire.
Rodica la 19 August 2010, ora 10:20
Normal este sa lucrezi ori la spital public ori la privat,la noi in Romania deoarece daca te prezinti la spital spune ca nu are aparatura buna,nu are bani de analize si te trimite la privat iar daca te prezinti la privat te taxeaza acolo de ramai fara salar si te trimite sa te interneze in spital,ca are nevoie de internari,salar si de acolo.Cum se numeste-conflict de interese?deci esti plimbat in functie de punga ta si a casei de asigurari, acelas pacient figureaza intaila privat,apoi la public-e normal?Despre Giulesti,eu stiu ca asistenta care are locul de munca la reanimare,pediatrie sau alta sectie NU ARE VOIE SA PLECE DE ACOLO DECIT DACA ISI LASA OM IN SCHIMB,DACA ERA PREZENTA NU SE INTIMPLA ACEASTA TRAGEDIE,PUTEA SA ACTIONEZE PROMT.
la 19 August 2010, ora 16:46
Privatul este doar o scuza de a-si racola pacienti pe care oricum ii trateaza la spitalele de stat unde lucreaza.Ma refer la cabinetele private pe care le gasesti in diferite blocuri,unde nu investesc in aparatura pentru ca nu are rost din moment ce o folosesc pe cea de la spital.Iti fac doar un mic control la cabinetul lor privat,iar dupa aceia te cheama la spital.La privat platesti bineinteles taxa,iar la spital spaga.
Sunt cei care spun ca noi i-am invatat cu spaga,dar daca nu dai nu se uita nimeni la tine,te interneaza in spital si te lasa sa zaci in pat,in momentul in care DAI abia atunci esti bagat inseama.
Sunt curioasa cate persoane au reusit sa se opereze fara sa impinga ceva la doctor si bineinteles la anestezist care are si el tariful lui separat.
Nu inteleg de ce se plang atat de salarii din moment ce primesc sute de euro zilnic,iar daca se aduna cateva mii de euro pe luna.Nu inteleg cum fiscul nu face legatura intre averile pe care le au din salariile lor asa de "mici".
Paraschiv Lavinia Cristina la 20 August 2010, ora 11:54
Sunt tare curioasa ce meserii aveti voi cei care blamati sistemul medical? si ce salarii aveti? si ce ati fi voi in stare sa faceti sa va mariti punga...este un subiect complex care nu poate fi dezbatut in 3 mesaje pe Wall Street. Atatea carente nu pot fi rezolvate printr-o demitere a unei conduceri sau o lege data dupa ureche...Este nevoie de mult mai multe...pacat ca nu coopereaza nimeni...
Buga Amelia Anisoara la 20 August 2010, ora 14:34
Oameni buni,de ce-i bagati pe toti in aceeasi oala?...ca peste tot si sistemul sanitar are "uscaturile" lui,asta nu inseamna ca toti medicii iau spaga...eu am fost la spital(de stat),am fost tratata cu atentie si profesionalism si nu mi-a pretins nimeni spaga...sunt si medici care-si fac meseria cu devotament asa cum au jurat.Cati dintre noi si-ar mai profesa meseria daca ar fi supusi stresului ca medicii si pe salarii de mizerie?Da,este adevarat ca,in spitalele din tara nu sunt conditii,nu este aparatura corespunzatoare,nu sunt medicamente dar nu cred ca pentru asta sunt vinovati medicii...datorita lipsei de personal foarte multi fac garzi duble neremunerate...de ce?...Mai bine guvernantii s-ar gandi la solutii pentru imbunatatirea sistemului sanitar,ar utila spitalele corespunzator si ar da bani pentru medicamente decat sa cheltuie banii tarii pe plimbari si masini scumpe...
la 21 August 2010, ora 15:04
As dori sa comentez un mod de exprimare al mai multor comentatori, analisti, "specialisti in ale sanatatii" pe care eu ii consider ori rau intentionati, sau prosti din nastere. Cei mentionati afirma,( ca si cum ei sunt examinatorii profesionali ai celor care pleaca din tara si care raman sa profeseze aici) ca pleaca cei mai buni si atunci concluzia este ca aici raman cei mai putin pregatiti. Acesta teorie este la fel de periculoasa ca si spusa "domnului" presedinte al Romaniei Basescu"ca Scoala Romaneasca scoate numai "prosti".Acesti comentatori, analisti, printre care unii remarcabili, ar trebui sa intrebe si personalitatile medicale si medicii devotati care raman in tara asta hulita, dece nu pleaca? Raspunde-ti Domnilor Profesori, Marinescu, Oprescu, Cinteza,
Intrebrea mare este dece cei care comenteaza accidentele, nu au aceiasi vehementa in a diseca situatia de fond a sanatatii care prin contributia lor ar putea convinge guvernantii si clasa poltica in general, ca este mometul in clipa traita la guvernare sa faca si ceva bun pentru cetateanul onest care plateste mult ca el sa il reprezinte.
referitor la intentia ministrului udemerist (am aflat ca este notar de meserie) ca ar trebui sa sa-si dea demisia, nu de onoare ci de incompetenta dupa tragedia de la Giulesti.
Si cu mandrie de tot rasul unii dintre cei pusi sa controleze spitalele, au anuntat ca la unele maternitati au desfiintat incietorile cu cartela. Oare dece nu au anuntat ca la maternitatea din ploiesti au fost montate avertizoare de fum cu deschiderea automata ausilor si alarmare directa a pompierilor?, ca la maternitatea din gilesti au fost angajate un nr. de 3 asistene pentru salonul de prematuri?, ca au crescut salariile medicilor si asistentelor la asa nivel ca cel din Austria unde presedintele tarii ,Domnul Basescu s-a tratat? Intrebarile va rog sa le puneti in continuare dvs si sa va raspunde-ti la ele. Traim oare intr-o tara normal guvernata?

  Inapoi la articolul Medicii, pusi sa aleaga: ori la stat, ori la privat. Cati vor pleca din tara?

Setari Cookie-uri