Comentarii pe articolul Medicii, pusi sa aleaga: ori la stat, ori la privat. Cati vor pleca din tara?


Medicii pusi sa aleaga !

Nuca Gabriel la 19 August 2010, ora 09:33
Sunt medic si nu jurist si nici nu am o pregatire juridica cat de neinsemnata , dar cred ca a limita dreptul cuiva la munca si la un trai decent , contravine Constitutiei .Daca acum Dl. ministru vrea sa oblige medicii sa aleaga intre sistemul de stat si cel privat , pasul urmator , logic , ar fi sa oblige si personalul sanitar mediu sa aleaga .In felul acesta , o intreaga ramura profesionala ar fi defavorizata , in comparatie cu alte meserii .Ca sa fie democratie , ar trebui ca nimeni sa nu poata sa lucreze si in sectorul de stat si in sectorul privat , in acelasi timp.Nici avocatii din barou sa nu aiba birouri private de avocatura , nici inginerii sa nu aiba si o mica societate familiala .Sa nu mai vorbim de functionarii publici care au diverse firme si afaceri .Dl. ministru a gresit doar ordinea fireasca a lucrurilor .Intai ar trebui sa modifice Constitutia Romaniei si abia apoi sa ne duca , pe noi , medicii si poate pe toti romanii , inapoi in serbie , legati de pamant , de stapan si de loc.
Ii doresc Dlui ministru si mai ales tuturor romanilor , multa sanatate , pentru ca vor avea nevoie.
Rodica la 19 August 2010, ora 11:01
Dl.Dr.va doresc sa munciti si sa traiti decent ,sa luptati pentru drepturile dumneavoastra salariale(ceea ce nu ati facut pina acum si nici acum ,toti v-ati lasat in baza plicului)dar sa aveti puterea sa recunoasteti adevarul ca este un conflict de interese creat tot de medici,pacientul internat in spital public cu acte in regula si operat seara peste,, gard'' la clinica privata unde plateste 3000 EU iar dimineata adus tot in spital pentru a fi ingrijit cum vi se pare?normal,da?Este dureros ca aceasta profesie nobila a ajuns o afacere josnica,doar de a scoata bani indiferent cum,medicii majoritatea sunt de nerecunoscut,dezumanizati,fara credinta si omenie,subjugati banului sub pretextul traiului decent..Despre sanatate toti vom avea nevoie iar de moarte nu va scapa nimeni,mai devreme sau mai tarziu,sa nu uitati!
Hutu Aura la 19 August 2010, ora 21:56
DOAMNA RODICA CARE STITI ATAT DE MULTE DESPRE TOATE POATE STITI CEVA SI DESPRE ACEA FIRMA FANTOMA CARE A VERIFICAT ACELE INSTALATI IN SPITALUL GIULESTI IN LUNA IULIE???CINE A INCASAT ACEA SUMA DE BANI SI CINE A SEMNAT PENTRU ACEA REVIZIE TEHNICA???? BANUESC CA NU ASISTENTA SAU FEMEIA DE SERVICI CA NUMAI DE ASTEA SE VORBESTE PESTE TOT DE PARCA INTRA IN ATRIBITIILE ASISTENTEI SAU A MEDICILOR SI CABLURILE ELECTRICE.
Paraschiv Lavinia Cristina la 20 August 2010, ora 11:49
Sunt studenta la medicina si imi pare rau ca am ales acest drum in viata, de ce? Pentru ca este deosebit de greu sa ajungi sa traiesti in zilele noastre. Un rezident ia un salariu de 4-7 milioane pe luna....va intreb acum pe dvs. cum ati putea trai din 7 milioane, platind o chirie in Bucuresti, mancand, folosind transportul in comun, luand si tratate de medicina (ca de, trebuie - cel mai ieftin este aprox 1 mil)...nu judecati persoanele care iau si bani pe langa salariu, pentru ca nu se poate trai din remuneratiile date de catre stat catre sistemul medical. Afara daca nu ai asigurare medicala platesti si ultimul cap de ata pe care il consumi in timpul sederii in spital. In Romania totul se percepe ca fiind implicit, totul ni se cuvine, dar nu uitati ca totul se plateste..si chiar daca eu m-am chinuit 6 ani in facultate...si am depus un juramant al lui Hipocrate..nu sunt obligata sa va tratez...cum un notar nu este obligat sa semneze un act daca nu isi primeste plata..NU facem servicii cu titlu de gratuitate, mai trebuie sa mancam si noi..asa ca nu mai blamati atata sistemul medical, mai intai invatati sa traiti si apoi comentati. Sunt de acord cu punctul de vedere al domnului Nuca Gabriel. Ar trebui sa renuntati toti la toate afacerile pe care le aveti extra, nu sa ne impuneti noua ceva...
la 21 August 2010, ora 15:16
Nu sunt medic. Am 68 de ani. Admir punctul de vedere al Laviniei si il aprob. Salariile medicilor sunt o batjocura. Comentariilor multor "nimurici" sunt umilitoare pentru medici si sunt inacceptabile sloganurile anumitor medici blamati ca nu exista "padure fara uscaturi". De unde stiu ei?

  Inapoi la articolul Medicii, pusi sa aleaga: ori la stat, ori la privat. Cati vor pleca din tara?

Setari Cookie-uri