Comentarii pe articolul Leul intra pe depreciere: Citeste prognozele economistilor pentru toamna-iarna


carcotas

Turtoi Tudorel la 1 Septembrie 2010, ora 11:44
Nu sunt economist. Pot paria insa ca leul se va deprecia in continuare. In opinia mea leul nu este sustinut de economie. Este sustinut mai mult de BNR - Isarescu. Ori aceasta stare de fapt nu mai poate continua. Interesanta este acum optiunea politicului si atitudinea asa zisilor oameni de afaceri care vor pierde si ei masiv.
Singura lor optiune este doar adevarata economie de piata nu aceasta. Insa aceasta presupune restructurarea societatii insotita de pacte sociale importante fara de care nu se poate.
Mccat Lolcat la 1 Septembrie 2010, ora 12:45
Stimate domnule Carcotas, se vede ca nu sunteti economist. Nici eu nu sunt. Deprecierea leului nu va duce neaparat la pierderi pentru "asa zisii oameni de afaceri". Acestea vor sti sa se protejeze. Cea mai simpla modalitate ar fi sa schimbe leii in eur, usd, jpy si eventual sa-i scoata din tara. Daca vor cunoaste exact calendarul deprecierii, vor putea specula pe bursa si vor castiga. Este posibil ca materia prima produsa in tara sa se ieftineasca, dar sa se vanda in cantitati mai mari. In plus, salariile vor scadea in cifre reale, ceea ce va insemna inca un mic profit. Pe scurt, se vor adapta si le va varia profitul.

Prostimea va pierde.

Parerea mea.

  Inapoi la articolul Leul intra pe depreciere: Citeste prognozele economistilor pentru toamna-iarna

Setari Cookie-uri