Comentarii pe articolul ING: Utilizarea a doua marje fixe, cea mai transparenta formula de calcul a dobanzii


ING nu respecta OUG50/2010

Mihai Plesa la 13 Septembrie 2010, ora 11:59
campanie ieftina de pr. nu respecta ordonanta si nu isi respecta clientii. halal imagine ing. euribor + marja (fara alte procente), marja ce nu poate fi mai mare decat cea actuala. orice alte clauze in aditionale sunt nule de drept. toata armata de avocati nu este in stare sa aplice in spiritul si litera legii, sau nu doriti. evident ca nu doriti....
Radu la 18 Septembrie 2010, ora 11:08
Mergeti sa depuneti reclamatii la ANPC/CJPC din tara. Nu acceptati raspunsuri de genul mergeti la instanta. Astfel de raspunsuri va vor incurca chiar la instanta de judecata, care va va trimite inapoi la ANPC. ANPC este initiatorul ordonantei. Ei sa solutioneze problemele si sa nu se spele pe maini. Faceti-le plangeri penale pentru abuz in serviciu daca este nevoie. Comisariatele din tara au o oarecare autonomie fata de ANPC astfel incat avem o sansa ca ei sa se implice si sa ne ajute.
Cititi cu atentie preambulul ordonantei. Se vorbeste acolo de instituirea unor mecanisme de mentinere a solvabilitatii partilor contractuale. Cum se mentine solvabilitatea consumatorului daca in cateva luni imi creste rata ca urmare a indicelui de referinta. Marjele fixe din contracte sunt stabilite deja! Eventual puteti sa negociati cu banca o marja mai mare dar nicidecum cea rezultata prin formula acceptata de ANPC.
Nu va lasati amagiti de vrajeala ANPC care va spune sa mergeti in instanta. Puneti presiune pe aceasta institutie platita din banii nostri pentru a-si face treaba, pentru ca ei sunt cei care trebuie sa verifice respectarea ordonantei de urgenta. Atentie, potrivit ordonantei ANPC da sanctiuni complementare de punere in conformitate a contractului cu actul normativ. E treaba lor sa interpreteze corect ordonanta si sa ia in considerare marja fixa din contract!

  Inapoi la articolul ING: Utilizarea a doua marje fixe, cea mai transparenta formula de calcul a dobanzii

Setari Cookie-uri