Comentarii pe articolul Cei mai puternici investitori straini propun relansarea economica. Afla ce masuri au acestia


X FILES

Tomescu Sorin la 7 Octombrie 2010, ora 12:14
Idei bune, propuneri adaptate situatiei actuale, dar cine sa le inteleaga, dintre cei alesi,pentru a le pune in practica. Si fara comisioane, atentii, spagi..........cred ca never,ever.
la 9 Octombrie 2010, ora 01:06
scopul acestor investitori straini ce propun acest plan de dezvoltare e acapararea fondurilor europene cit se poate de legal si cu acordul voit al cetatenilor, sub o masca a asazisului progres economic al romanilor. adevarat va spun.
la 9 Octombrie 2010, ora 01:14
nu fiti naivi...acesti investitori urmaresc prin asa zisul planul de relansare economica sa intre legal in posesia fondurilor europene.scopul lor e sa treaca in buzunarul propriu banii europeni.adevarat va spun.atentie...
la 9 Octombrie 2010, ora 01:16
Nu fiti naivi...acesti investitori urmaresc prin asa zisul planul de relansare economica sa intre legal in posesia fondurilor Europene.Scopul lor e sa treaca in buzunarul propriu banii europeni.Adevarat va spun.ATENTIE...
Emil Valeanu la 10 Octombrie 2010, ora 11:34
Nu am inteles de ce a fost nevoie sa-ti postezi de trei ori parerea, intr-un interval de 10 minute. Voia-i sa fii mai convingator sau dorea-i sa te convingi singur ca ai dreptate ???. Nu vom sti niciodata si nici nu cred ca ne intereseaza.

In esenta ai dreptate !!!. Acesti investitori trebuie sa faca ceva. Sunt aici de ani buni, au investiti - unii chiar masiv - in economia noastra, au profitat din plin de perioada de bumm economic - realizand profituri la care nici macar nu au indraznit sa viseze - si acuma, trebuie deja, de un an bun, sa stea pe margine si sa astepte vremuri mai bune, sau sa-si consume din osanza pusa in perioada 2005-2008. Nu le convine nici una din variante. Si atunci au facut un inventar - PRO si CONTRA DECIZIEI DE A PLECA - si sau decis ca totusi suntem 20 mil de consumatori, mai avem active de vanzare de 20-30 mld E, ca Fondurile Europene nerambursabile fac si ele inca 30 mld E - deci in urmatorii cativa ani se pot invartii si la noi, un fel de 70-80 mld E - deci inca nu este de plecat. Si banuiesc ca, aceasta suma estimata, ii va tine pe loc, ba chiar vor mai investii si ceva banuti de la ei ca sa fie mai credibili in actiunea ,, putin populista ,, pe care o propun. De fapt ce propun ei pe cele 12 directii majore si cele 80 de masuri aditionale propuse : Statul Roman sa garanteze minim 50% din sumele investite in infrastructura si alte ramuri, sa centralizeze si sa externalizeze Fondurile Europene Nerambursabile, sa vanda activele ramase in patrimoniul statu;ui si care astazi sunt adevarate gauri negre in economie, sa porneasca PRIMA CASA 3 pentru care se cere majorarea plafonului de creditare si ceea a garantiilor de stat, sa gandim organizarea unor campionate mondiale etc. Sunt bune aceste masuri, sunt rele - vom afla pe masura ce se implementeaza si se deruleaza. POPULISMUL anilor 90 ca ,, NU NE VINDEM TARA ,, nu se mai poate aplica pentru ca ea este deja cumparata si vanduta in proportie de 70%, conform estimarilor domnului George Butunoiu, reprezentant de marca al mediului de afaceri roman . Ce ne ofera ei - exact ceea ce noi nu avem : EXPERTIZA, EXPERIENTA, TEHNOLOGIE, BANI PROPRII, BANI ATRASI, etc. De ce o fac ????. Simplu - au invatat repede LECTIA DE BAZA A CAPITALISMULUI ACTUAL - DACA TIE ITI MERGE RAU SI AFACERILOR MELE LE MERGE RAU. ESTE MAI ECONOMIC SA TE AJUT SA TE DEZVOLTI, PENTRU CA ATUNCI, VEI PUTEA CUMPARA CE PRODUC EU. SI TOATA LUMEA SE VA SIMTII OK SI CONFORTABIL Noua ne revine o sarcina extrem de dificila - in special cand nu exista nici deschidere si nici vointa politica - si anume : CU TEHNOLOGIA LOR, CU EXPERTIZA LOR, CU BANII ADUSI DE EI, CU EXPERIENTA NOASTRA VA TREBUI SA INVATAM SA PESCUIM SI SA PRINDEM PESTELE NOSTRU, NU CEL VANDUT DE EI. Este greu, este complicat, trebuie munca, nu se poate fura, varianta ,, merge si asa ,, nu se mai poate aplica si sustine. Si in esenta trebuie sa vrea si Grivei. Si ne mai trebuie ceva : MOTIVATIE si INCREDERE. Astazi nu avem nici una nici alta. Poate dupa ce pleaca portocalii. Daca va fi peste 2 ani, ,, AM PUS-O ,, si copii nostri nu ne vor ierta niciodata. Cu stima ing Valeanu.
Dimian Ana Maria la 10 Octombrie 2010, ora 19:45
Domnul inginer, atentie la limba romana "Voia-i, Dorea-i", de unde ati scos asa ineptie? Sau ca sa fiu in acord cu dumneavoastra, de unde "a-ti" scos ineptia?
Radacina Radu Dan la 17 Noiembrie 2010, ora 17:06
Domnule inginer Valeanu,

Portocalii, Rosii, Galbenii si Albastrii sunt toti la fel, deoarece nu culoarea face diferenta ci jucatorii care o poarta. Si aceia sunt peste tot la fel de........

Daca nu intelegeti ca este nevoie de o adevarata innoire si nu de "schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor", pacat de Dvs.

Cu stima, ing. Radacina

  Inapoi la articolul Cei mai puternici investitori straini propun relansarea economica. Afla ce masuri au acestia

Setari Cookie-uri