Comentarii pe articolul Basescu retrimite in Parlament Legea pensiilor. Cum a reactionat opozitia?


Legea pensiilor

Mircea Georgeta la 7 Octombrie 2010, ora 15:59
Sunt de acord cu Basescu..si mai mult decat atat; femeile trebuie sa se pensioneze la 60 ani nu la 65 nu la 63, si asa e destul de dificil sa gasesti job la 40 dar la 55-60..nu asa de lungeste durata vietii..
Oancea Dana la 7 Octombrie 2010, ora 16:21
poate ca drama pe care a trait-o cu mama sa, l-a sensibilizat ...oricum si la 60 e muuult prea mult pt situatia in care se afla femeile din Romania..
Chitu Gheorghe la 7 Octombrie 2010, ora 16:38
Dul Basescu are dreptate in privinta varstei de pensionare la femei, de acord.
Totusi, daca in Franta legea propusa si contestata a pensiilor prevede 62 ani la barbati in conditii incomensurabil diferite: speranta de viatamai mare decat in Romania , standarde functionale de siguranta si securitate ocupationala,....propunerea pentru barbati de pensionare la 65 ani este o crima cu premeditare. daca inconstientii si obedientii de parlamentari au aprobat , au facut-o pentru "propria meserie" ,din interes, iar presedintele pt ca e "constient" ,de-abia acum ca nu sunt bani.
Cu rasul inconstient si cinic din dotare ,acum doreste sa-si atraga simpatia alegatoarelor si in loc sa gaseasca solutii impreuna cu guvernul de revitalizare pe termen mediu si lung a propriei economii, gaseste solutii de scurtare a zilelor prin lungiri care nu tin loc de logica si doar pt motivul ca sunt mai usor de luat, din punctul lui si al lor de vedere.
Despre noi romanii, numai de bine ca admitem sa fim batjocoriti de o clica care a instrainat toate bogatiile tarii si acum a ajuns la fundul sacului.
Si macar opozitia de-ar fi mai acatari, dar cand ii vad perpetuu pe Iliescu, Nastase, Musetescu,....fara cel mai elementar bun simt, imi zic ca totul e la fel si imi propun iar sa-i rasplatesc cu un vajnic sictir.Probabil insa ca pe lipsa noastra de coeziune se si bazeaza.De-am fi macar o data francezi si sa-i palmuim in miscari de strada adevarate ,nu mimate de lideri de sindicat corupti....
la 7 Octombrie 2010, ora 17:54
Exista tari care considera munca lucratorilor casnici, ca fiind "munca grea" (Elvetia). Egalitarismul comunist a facut ca femeile angajate sa efectueze doua norme. Eu cred ca n-ar fi gresit daca femeile s-ar pensiona la 60 de ani. Aici nu este vorba de sentimentalisme, ci de luciditate.
Gavriliu Valeria la 7 Octombrie 2010, ora 18:09
Se induce in mod voit ideea ca nu mai sunt bani pentru exact PENSII si SALARII BUGATARI. Sigur, e mai bine sa fie reduse cheltuielile cu aceste categorii care nu mai sunt "utile " societatii , iar banii sa mearga la achizitiile dubioase si in conturile camarilei . 24% din PIB ul Romaniei , cheltuielile aferente pensiilor si salariilor , e un nivel extrem de scazut, comparativ cu tarile civilizate, unde procentul este dublu. De ce nu se spune ca nu ar mai fi bani pentru salarilie celor de la Presedintie, Guvern, AgentiI nenumarate, Parlament, companii nationale perdante, de ce preturi mari pentru energie si gaze pentru populatie, dar preturi mici pentru " sponsorii", miliardari intr-un an din aceste nerusinate afaceri cu statul si lista poate continua. DISPRET si MINCIUNA fara limite, s-a depasit LIMITA!!!
Caimac Laurentiu la 7 Octombrie 2010, ora 18:43
Ce-mi plac in general persoanele care se inghesuie sa fie egale in drepturi si protejate cand vine vorba de obligatii, doamna Georgeta. De ce un barbat e mai capabil sa lucreze cu 5 ani mai mult? Din contra, daca dati o raita prin cimitire veti avea dovada ca femeile au o speranta de viata mai mare. deci ar trebui sa fie invers? Pe langa acest fapt, daca faceti 2 copii, mai aveti dreptul la 4 ani de concediu pt incgrijirea copiilor. Deci ati totaliza 9 ani de "pensie" in momentul in care barbatul va iesi la pensie. Am tot respectul pt faptul ca femeia are capacitatea de a da viata. Chiar daca nu e nimeni obligat sa faca copii, accept ca pe o necesitate sociala. Dar in ceea ce priveste varsta de pensionare, consider ca ar trebui sa fie egala la femei si barbati. Iar perioada de concediu pentru cresterea copilui ar trebui redusa la un an si marirea alocatiei pt copii pana in 3 ani la eglul unui salariu minim pe economie, pentru a-si permite familia sa plateasca o ingrijitoare. S-ar creea 2 locuri de munca astfel, mamele nu si-ar pierde locurile de munca sau abilitatile. Totodata, ar trebui ca romanii sa incurajeze scolarizarea. Cei care nu dau copiii la scoala dar au proprietati sau venituri sa fie impozitati suplimentar. In acelasi timp ar trebui sa fie incurajat sporul demografic. pt ca peste 20 de ani sa avem mai multi producatori de venituri decat pensionari, pentru a reusi apoi scaderea varstei de pensionare si marirea pensiilor.
Velisaru Gheorghe la 7 Octombrie 2010, ora 20:26
Cele mai multe pomeni le fac vaduvele ptr. raposatii soti .Sint f. putini vaduvi care sa faca parastase ptr vaduve.TRAGETII CONCLUZIILE.
Boritoni Laura la 8 Octombrie 2010, ora 10:36
Domnule Caimac, vad ca iti dai dumneata cu parerea la incurajarea sporului demografic. Nu vrei dumneata sa-ti faci o chimbare de sex si sa ajuti nitel sporul demografic, sa te ocupi de copii si sot si sa mai si lucrezi pana la 63 de ani ???
Boritoni Laura la 8 Octombrie 2010, ora 10:41
@caimac Cand o sa ai dumneata capacitatea de a naste copii, de a-i creste si intretine, abia atunci poti comenta de egalitatea de drepturi si sanse pana atunci sictir. Spune multam ca se mai incumeta vreo femeie sa va tina si pe voi in carca.
Hutu Aura la 9 Octombrie 2010, ora 16:49
domnule caimac naste si mata un copil doi stai acasa doi ani sa ti iasa pe nas si apoi sa ti dai cu parerea ce munca e aia ............da???

  Inapoi la articolul Basescu retrimite in Parlament Legea pensiilor. Cum a reactionat opozitia?

Setari Cookie-uri