Comentarii pe articolul Ginx Tv a primit licenta de functionare din partea CNA


Ginx TV

Tiberiu Leurzeanu la 20 Iunie 2008, ora 11:08
Ginx TV
Problema tinerilor din Romania, pentru ca exista o problema cat se poate de serioasa si grava, provine din educatie, in primul rand, apoi din mediul social si aici ma refer la canalele mass-media, economie, poltica etc. Dupa parerea mea, vinovatul principal pentru decadenta si debusolarea tot mai accentuate ale tinerilor romani este televiziunea. C.N.A. face tot posibilul, insa cu parere de rau o spun ca nu cred ca acest organism e diferit fata de ce se intampla cu celelalte institutii ale statului. In cele din urma si C.N.A. cedeaza in fata intereselor anumitor persoane sau grupuri de interese.
Ideea Ginx TV nu este rea, dar cred ca sub motivarea depusa pentru aprobare, se ascund de fapt interesele producatorilor de jocuri video. De ce nu se dezvolta televiziuni sau programe de televiziune in care, intr-un format atractiv pentru tineret sa se incubeze acestora dorinta de cunoastere a mediului in care traim, cultura, bucuria de a trai intr-o natura sanatoasa si manifestarea acesteia intr-o maniera adecvata? Tinerii sunt viitorul tarii, iar daca ei cresc bolnavi, la fel va fi si tara in viitor.
Olivia la 20 Iunie 2008, ora 15:15
Eu cred ca ideea unui post de televiziune destinat jocurilor video nu este o idee rea. In fond, nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece mintiindu-ne ca tineri ar fi de fapt interesati de cultura si de alte produse educationale cand, de fapt, generatia tanara este axata mai mult pe virtual, pe tehnologic. Jocurile video reprezinta o descatusare a energiilor pulsionale ale copiilor, energie care sub alta forma nu poate fi desfasurata in momentul de fata in Romania. Nu exista eveniment prin care sa se poata produce fenomenul acesta, nu exista situatii interactive sau jocuri sociale care sa dezvolte abilitatiile copiilor. Din punct de vedere psihologic, fara de a trece pragul de dependenta, jocurile video dezvolta abilitatiile motrice, de orientare, intr-un cuvant ajuta la dezvoltarea psihologica a copilului.
In legatura cu violenta si scenele cu trimiteri sexuale, cred ca de fapt ar trebui sa se puna accentul pe realitatea din jur, pe stirile care ne invadeaza zilnic, stiri cu trimiteri care mai de care mai negative , aducand in final ideea ca jocul nu inseamna decat un mijloc de reprezentare a lumii adultilor in realitatea copiilor. Deci trebuiesc schimbate cauzele, nu efectele. Ziarele sunt pline de astfel de agresivitati si nu mai exista nici o cenzura in a afisa cu nonsalata persoane imbracate sumar care prezinta prognoza meteo.
Deci, oferiti-le copiilor un mijloc de a-si petrece timpul dar totodata si o instruire cu privire la efectele negative pe care le poate produse consumul excesiv al acestora. Pana la urma, orice abuz are consecinte, iar abuzurile se produc ca urmare a incercarii de umplere a unor lipsuri.
Nu cumva copii din Romania au multe lipsuri? De ce sa ii privam si de ceea ce in alta tari este mult mai dezvoltat, de ce sa ii ferim de tehnologie cand ceilalti copii ai lumii sunt mult mai inaintati? De ce sa aducem aceleasi acuze pe care ideologia comunista le promova si sa refuzam sa ne dezvoltam?Doar daca noi suntem prea batrani, spiritual vorbind, pentru a intelege jocurile video, de ce s

  Inapoi la articolul Ginx Tv a primit licenta de functionare din partea CNA

Setari Cookie-uri