Comentarii pe articolul Victoria grevistilor: Vezi pentru ce stimulente scandaloase au protestat angajatii de la Finante!


perversitatea sistemului si splendoarea lui

Emil Valeanu la 14 Octombrie 2010, ora 19:06

De 15 ani se practica acest sistem de renumerare la MF - lucru recunoscut atat de sefi cat si de angajati. Astazi acest sistem si-a aratat PERVERSITATEA in toata splendoarea ei - gandit politic, perfectionat profesional si pus in aplicare de angajatul de rand ca sarcina de servici sau fisa postului. Sa ma explic:
Structura salariului este urmatoarea: 1 salar de mizeriie ( ca sa nu te poti descurca cu el si sa fii la mana sefului ) + 1- 5 salarii stimulent - dat de sefi ca stimulente pentru diverse activitati. Ex: 5 salarii stimulent pentru angajatul care aduce beneficii directe sefului, se face ca controleaza firma X clientelara, si deturneaza atentia de la adevaratii evazionisti - fiind cumparati si ei si sefii lor de catre acestia. Formeaza nucleul dur al luptei ,, anticoruptie si anti evaziune ,, care impreuna cu politistul de frontiera, de strada, procuror si judecator deschid calea ,, legala,,, in fata tirurilor cu diverse marfuri de contrabanda, returnari de TVA, anihilarea firmelor concurente etc. 3 - 4 salarii stimulent pentru diversi sefi ( directori) ai acestui minister, care manipuleaza o baza materiala confiscata, cuantificata si valorificata dupa criterii ,, transparente, obiective ,, dar numai de ei stiute. 1-2 salarii stimulent pentru ,, negru de rand ,, care chiar se strofoaca sa-si faca datoria, asa cum stie si poate - nu face rau decat atunci cand sacosa este goala si plicul prea subtire.
Toate aceste persoane descrise in exemplele date, formeaza - dupa opinia mea - o masa de manevra directa - linia a 5-a - de 15% -20 % din total MF. Restul, sunt furnicile - adevaratii luptatori cu evaziunea si coruptia - care depind de modul cum sunt vazuti de director, a carui subiectivitate, chimism si interes se vede in numarul de salarii stimulent acordate. Sunt adevarata masa de manevra indirecta a celor 15% si a directorilor de diverse nivele, sorturi si natii politice. Acestia primesc maximum 3 salarii stimulent sa nu se invete cu narav si sa nu se dedulceasca la stimulente. Ultima categorie a angajatilor de la MF sunt restul de personal care stiu, cunosc, uneori chiar sunt folositi si care primesc acel salar stimulent sa nu vada, sa nu auda - adica sa-si tina gura.
Acest sistem de salarizare a fost inventat de o minte politica odihnita care isi cunostea interesele, care avea acces la acest nivel si unde l-a implementat cu succes. Cei care au venit dupa e,l nu au facut altceva, decat sa-l perfectioneze. Angajatul de rand - cel batjocorit si umilit astazi - nu a fost intrebat daca este sau nu de acord cu acest sistem de salarizare. Asta este si MUCLES. daca vrei o pita. Pentru ei, aceste venituri reprezentau salarul lor, si chiar nu le pasa ca sefii lor au gasit o metoda eficace de a nu platii fiscalitatea ridicata, aferenta cheltuielilor sociale. Sa vii astazi - ca sluga obedienta a lui Basescu, fara pic de verticalitate, denitate si prestanta - sa-i tai salariile stimulent - inventate de tine, pentru tine si pentru interesele clicii tale politice - si sa-i spui ca el este de vina ca nu a eradicat evaziunea si coruptia , mi se pare o ticalosie abjecta, de care este capabil numai prim presedintele Basescu si clasa lui politica portocalie cu care se strege la fund in fiecare zi lasata de Dumnezeu. Sper din toata inima ca aceste zile sa fie numarate - nu ma deranjeaza la cei foloseste - aceasta clasa politica de incompetenti, iresponsabili si obedienta - daca la acestia le place - pentru ca cu fiecare zi ce trece, calitatea vietii noastre se altereaza tot mai mult, si refacerea va dura un timp mai indelungat. Le doresc FURNICILOR mult succes in aceasta batalie, total inegala, cu cei care astazi, detin toate parghiile puterii si care batjocoresc notiunea de democratie, popor si roman - notiuni atat de clamate de ei atunci cand au o nevoie disperata de votul ,, fraierului,,. Cu stima ing Valeanu
la 15 Octombrie 2010, ora 07:39
aveti dreptate domnle ing caci in tara asta nu sint rasplatiti cei ce fac ceva in tara ci cei care sint instare sa duca tara in faiment !
Ludosanu Angela la 15 Octombrie 2010, ora 08:05
Am inteles ca aceste stimulente au fost introduse din vremea lui Ciumara, din 1995...de ce-i vinovat Basescu ?
la 15 Octombrie 2010, ora 09:09
In toate institutiile statului sunt asemenea practici. Interese mari ale "slugilor" puterii si ale incompetentilor licentiati multi la SH, carieristi de "inalta clasa" ce deservesc pe "bravii" conducatori. Este incredibil ce se intimpla. Nu se mai poate face nimik caci sunt multi incompetenti care maninca banii statului degeaba si in continuare sunt manipulati; doar e varianta cea mai simpla in drumul catre o cariera politica. Suntem o natie de argati ce ne slavim stapinii.
Lup Georgi la 15 Octombrie 2010, ora 09:26
foarte bine le-a facut! pai se poate ca un sofer sa castige 4.000 ron pe luna in conditiile in care sunt tineri care chiar au depus eforturi mari de a invata si a absolvi o facultate si castiga jumatate din suma aceasta? numai in Romania se poate intampla asa ceva!
la 15 Octombrie 2010, ora 09:49
draga emil,

apreciez intelegerea ta pentru aceste "furnicute" ca pe un semn de solidaritate cu semenii tai. totusi , aceste furnicute nu sunt solidare cu tine, cu mine sau cu noi in aceiasi masura. furnicutele , in batalia lor pentru stimulente, comit multe abuzuri si ,ceea ce e mai grav, nu raspund pentru ele. batalia "furnicutelor" su granzii e nimic pe langa batalia noastra cu "furnicutele". fiecare intalnire cu furnicutele este umilitoare , traumatizanta daca nu si paguboasa pentru contribuabil. as vrea sa discuti cu contabilii care lucreaza cu administratiile publice. eu personal am cateva episoade remarcabile in batalia cu furnicutele. nu-ti povestesc despre ultima isprava, o poprire ilegala pe conturile mele pt. un debit care nu era in totalitate scadent in suma de 403 RON ci de o patanie mai simpla si mai veche care ilustreaza cat este de mare responsabilitatea si creierul furnicutelor. deci vroiam sa vand un imobil si aveam nevoie de certifcat fiscal. am mers la admin. fin. s1 si l-am solicitat. mi-au raspuns: nu putem sa vi-l eliberam deoarece aveti doua amenzi de circulatie neplatite. ma ia uluiala si spun: dragii mei dar este un abuz. eu nu vand masina ci vand casa. voi trebuie sa atestati ca dpdv al admin. bunul nu e grevat de datorii. NU si NU...trebuie platie amenzile si apoi... zic: OK. platesc o parte - ca nu aveam bani la mine suficienti - dar da-ti-mi certifcatul... platesc si...stupoare, iar nu se poate caci trebuie s aplatesc tot. ma infurii si ma duc la sefa admin. care se uita incurcata la mine si zice: aveti dreptate dar noi cum sa recuperam debitul!? raman halucinat. deci functionarii statului ma santajeaja. nu mai spun ca una din amenzi era platita si dupa ce au cautat in 15 dosare s-au lamurit. ti-am povestit draga emile un mic episod din lupta contribuabilului cu "furnicutele" tale. nu vreau sa comentez cum arata inspectorul meu de zona si ce nivel de intelegere avea in legatura cu ce-i spuneam sau cu cata solicitudine a catadicsit sa se uite prin dosare sa gaseasca cum ca una din amenzi era platita. episoade din astea mai am, halucinante, aberante din care reiese ca furnicutele tale au si creierul pe masura. si atunci te intreb: dc sa fie bine platite? pt. ce? un sfert din munca lor o fac contribuabilii care alearga, se agita, produc acte si dovezi ca sa scape de abuzurile lor.
Dina Mihai la 15 Octombrie 2010, ora 10:51
@Emil Valeanu,

Destul de buna sinteza ta,dar de ce e de vina basescu? Sau mai bine zis, de ce doar el? E un sistem "inventat" cu mult inainte de "era basescu", aplicat in multe alte institutii. Pe linga institutii ale statului se afla si societati supraincarcate de personal: Metrorex, CFR, RATB (Bucuresti), Posta Romana. De multe ori incarcarea este puternica si la nivelul sefilor, se ajunge in sitatia penibila ca un muncitor sa aibe 8 sefi, de ex.

Ca fapt divers: la adm. financiara Sect 4, taxele 'trebuie' sa treaca prin 2 miini: la un birou se scoate la imprimanta o foaie, la al 2-lea birou (casierie) te duci cu aceea foie sa platesti. La serviciul parcari din acelasi sector situatia e si mai 'nasoala': sint 8 ghisee la care se poate depune dosarul pentru un loc de parcare si doua casierii. La casierie, la un ghiseu ti se tipareste foaia cu datoria catre primarie, la al doilea ghiseu platesti (la aprox 1/2m de primul). Programul de lucru cu publicul este de 3 zile pe sapt. a cite 6 ore, deci 18 ore pe saptamina.

la 15 Octombrie 2010, ora 10:57
Cata dreptate aveti... si cata nedreptate exista in tara :( Cu parere de rau un asa sistem bine format de-a lungul timpului e greu sa-l destrami, doar cu o revolutie, dar oare oamenii mai au puteri sa lupte? Si oare cine sa vina la putere? Cine sa fie acea persoana care isi va darui sufletul pentru aceasta tara si va depune tot efortul pentru a o vindeca? Ca acesti lideri nu o sa mai faca nimica, cum a-ti spus dvs. sunt prea corupti ca sa mai aiba cale de intoarcere:( Noi avem nevoie la putere de un om independent, care sa aiba puterea sa se mentina singur, fara suport financiar din terte parti..... Incepuse tara sa creasca, insa a ajuns intr-un rahat din care ii va fi foarte greu sa iasa.
Atanasescu Silvana la 15 Octombrie 2010, ora 11:44
Sa va spun eu de ce e de vina Basescu. Pentru ca nu s-a detasat de cei de dinaintea lui si nu a facut lucrurile altfel. D-aia e de vina. Daca venea cu mana de fier si de la inceput, nu din 2008 ci din primul an de presedintie, facea acele schimbari profunde in sistem, acum eram departe. A doua oara s-a ales pe promisiuni pe care stia ca nu le poate indeplini, d-aia e de vina. A gasit un sistem putred in 2004 si nu a facut nimic sa il schimbe, asa cum am sperat cu totii ca o va face cand l-am votat atunci. Pentru asta il gasesc vinovat. Sa nu imi spuneti ca nu a fost lasat si ca nu a putut, ca stim cu totii ca ar fi putut.
Munteanu Ioana la 15 Octombrie 2010, ora 12:55
Nu le convine sa se angajeze la privat sau sa incerce sa-si deschida o mica afacere sa vada cum este si de cealalta parte, ca noi ne-am cam saturat de vaicarelile lor.LA MUNCA !!!!!!!
Dorobantu Camelia la 15 Octombrie 2010, ora 13:55
nu pot sa constat decat ca s-a reusit sa intram toti in faliment. mai mult decat atat s-a reusit si invrajbirea unora impotriva altora. eu zic sa nu ne lasam pacaliti !!!! si de aceasta data. de ce nu s-a marit pana acum minimul pe economie? sunt oameni la privat care nu castiga mai mult 600-700 RON, pe luna. chiar nu observati?, toate lucrurile merg din rau in mai rau.
imi pare rau ca au facut greva atat de tarziu. trebuia iesit in strada anul trecut cand prin masurile fiscale extraordinare introduse incepand cu 1 mai s-au inchis atatea societati!!!!
de fapt asta este problema, s-a omorat contribuabilul. acum suportam consecintele, o cota de tva mai mare nu rezolva lucrurile, pentru ca nu mai sunt societati.
singurul lucru care ne va scoate din mizerie este munca, iar noi nu suntem lasati sa muncim in liniste. asta este adevarul gol, golut.
suntem vanati de mitraliera impozitelor incat ajungem sa dam 80% statului.
nici noi nu mai putem sa platim ratele doar din 20%.
nu trebuie sa fim matematicieni de marca sa efectuam adunari si scaderi.
mai mult ca niciodata tara are nevoie de un administrator bun!!!!!, chiar nu-l gasim!!!!!
Dano la 15 Octombrie 2010, ora 16:01
@Dorobantu Camelia. Draga Camelia,
nu suntem toti in faliment. Unii prospera. NU mai ganditi in termeni de TOT sau NIMIC. Viata e mai nuantata. Sunt zone care nu au nicio apasare ca a crescut TVA sau ca sunt furnicutele in greva. Isi fac in continuare profitul. Asa ca...
Lucia State la 17 Octombrie 2010, ora 16:46
Ca au saracit tara ca nu intreprind nimic acesti guvernanti,ca ne pierdem valorile este inandmisibil dar sa-ti pierzi demnitatea pentru ca a ajuns cutitul la os si nu mai poti trai omeneste este sfasietor! Rusine! Nu mai avem ce exemple sa dam copiilor si nepotilor nostrii ! Toate sau dus "pe apa sambetei!"

  Inapoi la articolul Victoria grevistilor: Vezi pentru ce stimulente scandaloase au protestat angajatii de la Finante!

Setari Cookie-uri