Comentarii pe articolul Basescu: Capii Finantelor au refuzat propunerile lui Remes si Vladescu de a renunta la stimulente


stimulentul și patentul

Paliga Sorin la 17 Octombrie 2010, ora 12:53
Motivul revoltei e clar, stimulentul e doar pretextul: au sczut veniturile, așa de mult, nct patentul i strnge pe oameni dur de grumaz, tot mai dur n prag de iarn. Dac veniturile erau suficiente, nu era vorba de stimulente care, sigur, ar trebui date numai unora, nu tuturor.
Problema veche a Romniei este ns alta, e grav și profund: cine evalueaz performanța? Cine stabilește ierarhii valorice n condițiile n care, de sus pn jos și de la stnga la dreapta, aceste ierarhii au fost de mult viciate de clientelism, pile și incompetenț, inclusiv la nivelul Academiei Romne.
Problema e grav, adnc și, din pcate, de nerezolvat de actualii guvernanți ori de alții, dac nu se merge la rdcina problemei: selecția valorilor n societate. De la fanarioți ncoace, romnii se zbat ntre negura vremilor și aspirația spre valoare și libertate. Din pcate, toți cei care au promis lumina de la captul tunelului, au fost fie impostori, fie mincinoși fie și una și alta.
Aici e tragedia, nu dac se dau sau nu stimulente. Din pcate, nici președintele actual, nici președinți trecuți și, pesimist cum snt n ultima vreme, nici președinți viitori nu au vzut și nu vor vedea, vai nou, unde e tragedia.
Wall Street și oamenii si competenți are/ au soluții? Care? Vd c varii președinți de bnci și de companii se ntrec n sfaturi...

  Inapoi la articolul Basescu: Capii Finantelor au refuzat propunerile lui Remes si Vladescu de a renunta la stimulente

Setari Cookie-uri