Comentarii pe articolul Tot populatia va suferi: TVA de 5% la alimente. Pensiile mici, neimpozitate


gresit

Alexandra Stefan la 20 Octombrie 2010, ora 16:31
Secretarul de stat n Ministerul Agriculturii Adrian Rdulescu a declarat ageniei MEDIAFAX c parlamentarii PDL i UDMR nu au tiut ce voteaz atunci cnd au decis scderea TVA la alimentele de baz i c taxa nu poate scdea pentru c s-ar nclca acordul cu Fondul Monetar Internaional.
"Acest vot este o greeal parlamentar. N-au tiut ce voteaz. TVA nu are cum s rmn aa, la 5%, pentru c acest lucru ar nclca acordul cu FMI", a spus Rdulescu pentru Mediafax.
Cojocaru Bogdan la 20 Octombrie 2010, ora 16:46
Pai cred ca ar fi una dintre cele mai bune decizii, de pana acum. Problema este dupa aprobarea legii , trebuie sa se urmareasca respectarea acestei legi si sa-i penalizeze pe comerciantii care nu micsoreaza preturile cu diferenta de TVA.
Stoica Florin la 20 Octombrie 2010, ora 16:57

Este clar de foarta multa vreme, faptul ca tot ce urmeaza a se intampla in RO este dictat/impus/dirijat de catre cei care au interese in aceasta parte a lumii, iar conducatorii nostri dragi nu sunt decat niste slugi oribile, care nu gandesc cu capul ci doar cu buzunarul (buzunar care la randul lui este plin de resturi pt ca nu au loc nici macar acestia la masa celor care manipuleaza cu adevarat). Din acest motiv, imaginea lor este clara, pentru ca ne vand tara, pe noi cetatenii, pentru "nimic". Ne-au vandut nu numai pe noi, ci si 3 generatii dupa...
Tara nu mai este a noastra de multi ani, este a lor, a celor care misca lucrurile in "fruntea tarii"... Bineinteles ca tot romanul va avea de suferit, romanul de rand.
Acestia care iau decizii nu vor lua niciodata decizii pentru a ridica nivelul de trai al cetatenilor ci din contra, sunt platiti sa subjuge la maximum. Este groaznic ca se intampla asa ceva, ca ne-au adormit cu asa zisa lor democratie cand de fapt retraim epoci pe care le-am fi vrut de mult apuse.

Ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!

Nu pentru-o lopat de rumen pine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru vzduhul tu liber de mine,
ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!

Pentru sngele neamului tu curs prin anuri,
pentru cntecul tu intuit n piroane,
pentru lacrima soarelui tu pus n lanuri,
ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!

Nu pentru mania scrnit-n msele,
ci ca s aduni chiuind pe tapsane
o claie de zri i-o cciula de stele,
ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!

Aa, ca s bei libertatea din ciuturi
i-n ea s te-afunzi ca un cer n bulboane
i zrzrii ei peste tine s-i scuturi,
ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!

i ca s pui tot srutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe ui, pe icoane,
pe toate ce slobode-i ies inainte,
ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!

Ridic-te, Gheorghe, pe lanuri, pe funii!
Ridic-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
i sus, spre lumina din urm-a furtunii,
ridic-te, Gheorghe, ridic-te, Ioane!
Radu Gyr
la 20 Octombrie 2010, ora 17:09
Reducerea TVA la alimentele de baza la prima vedere pare o masura corecta. Nu stiu insa cum se va reflecta acest lucru in preturile de pe piata. Ce ar mai trebui sa se faca pentru ca reducerea sa se regaseasca si la preturile ce ar urma sa fie practicate? Aici este problema majora. Fara masuri complementare, preturile vor ramane la fel ,eventual de ochii lumii ,se poate sa fie usor mai scazute o vreme. Si de fapt ce s-ar obtine, venituri mai mari la producatori, angrosisti, deficit bugetar mai mare la stat si cheltuieli ale populatiei pentru aceste alimente cam la fel.
Prag de impozitare pentru pensii 2000 lei. Aici am urmatoarele obiectii:
1. Legea trebuie sa fie aceeasi pentru toate categoriile fie pensionar fie salariat. Daca pensionarul are cheltuieli pentru medicamente, salariatul fiind mai tanar are cheltuieli cu cresterea si educarea copiilor. Nu este corecta legea votata si propun reformularea ei.
2. Tinand cont de situatia de criza prelungita in care ne gasim ar fi fost bine ca pragul de impozitare sa fi fost mai coborat 1000-1500 lei concomitent cu cresterea procentului de impozitare de la 16% la 20%, pentru a compensa pierderile de la buget.
Oricum legea este total gresita.

Nota: sunt total contrariat de comentariile celor de la PDL care spun ca nu au stiut ce voteaza. CUM POTI SA SPUI ACEST LUCRU? CE INCREDERE MAI AM IN LEGILE CE SE VOTEAZA ATATA TIMP CAT " ALESII " SUSTIN CA NU AU STIUT CE VOTEAZA? Sincer, sunt foarte ingrijorat de haosul politic, economic, juridic, etc. ce au reusit sa-l produca alesii nostri in ultimii ani si mai ales de implicatiile in viitor rezultate din deciziile acestora.
Gheorghe Serban la 20 Octombrie 2010, ora 17:15
Gresit a fost atunci cand fraieri i-au ales pentru a guverna tara pe cei care sunt acum la putere si care nu stiu ce sa mai taie pentru a ne incadra in deficitul bugetar. Asa se cheama aceast guvern #TAIE TOT#
mardy222 la 20 Octombrie 2010, ora 17:44
Intr-adevar, cum a precizat dl. Anghel, in absenta unei sustineri pe plan investitional a economiei , aceasta reducere de T.V.A. de la 24% la 5% la alimentele de baza o vom resimti in alte forme de taxe si impozite sau dari catre anumite proiecte capusa. Sa ne amintim declaratiile premergatoare cresterii T.V.A.-ului de la 19% la 24% , cind se tot spunea de colectarea unor valori importante pt bugetul de stat si ca "febra" va tine o luna dupa care totul va intra in normal. FALS......nimic nu a intrat in normal , iar cosul de care aminteste frumusica Rozalia s-a diminuat functie de bugetul fiecarei familii, care tot matematic vorbind, necrescind, ba din contra scazind, a condus la o statistica neasteptata pt guvernanti. Pai, mai oameni buni, matematic nu merge: scazi salarii si cresti T.V.A. , si vrei sa ai crestere economica ?Asta-i incurajarea consumului acela in procent de 23 existent acum? Este echivalent cu temerea scaderii cotei unice de la 16% la 10%: se vor pierde 3, -4 miliarde prin scadere!!! Tot matematic, este mai rentabil sa iei 16% din putin (sau deloc) sau putin de la mai multi (diferenta de 6% prin incurajarea IMM-urilor spre exemplu)!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Adevarul este ca le cam facem intre 2 halte "si-om vedea"!!!
mardy222 la 20 Octombrie 2010, ora 18:00
Repllica pt cetateanul CU OBIEBIECTII PRIVIND PRAGUL DE IMPOZITARE AL PENSIILOR:
1.Si parintii dvs ca si ai mei , avind copii si responsabilitati ca fiecare, nu au uitat sa-si achite datoriile catre pensia pe care multi n-o mai sperau
2.Impozitarea violenta de care vorbiti si cresterea impozitarii la care faceti referire o consider UN PATRIOTISM . Haideti impreuna sa acoperim hotiile de 20 de ani cu riscul infometarii copiilor nostri, ca tot faceati referire la ei si sa ridicam bugetul unei tari fara conducere pe cele mai inlte culmi de prosperitate.
3. Nota mi-a placut, numai ca nu este o urmare fireasca a ceea ce ati spus in cele 2 puncte. Cu respect, un membru cotizant al tarii.
I I la 20 Octombrie 2010, ora 18:22
Ai dreptate d-le Florin Stoica si felicitari pentru versuri.
Cat despre deputatii care nu stiu ce voteaza, TREBUIE ARUNCATI CAT MAI URGENT LA GUNOI (la propriu) SA NE PUTEM SALVA.
Nu au stiut ce voteaza, dar au votat CORECT.
"Stimabilii" economisti de la banci isi permit sa comenteze idiotenia asta de articol (nota ZERO pentru autor) si isi fac probleme pentru BUGETUL DE STAT. Cat tupeu la ei, cand ei imprumuta STATUL cu dobanzi enorme (mai mari decat cele practicate de F.M.I.). Cat despre saracirea populatiei ce sa mai vorbim? Bancile (si mai ales cele cu capital strain a caror economisti de 2 lei comenteaza articolul) au saracit populatia Romaniei si practica cele mai mari dobanzi din Europa, poate chiar si din lume. Aceste banci au avut un rol esential in degringolada in care ne-a bagat actuala conducere a tarii. Ridica-te Gheorge, ridica-te Ioane sa-i aruncam pe toti la TOMBERONUL ISTORIEI.
Cocorean Mihai la 20 Octombrie 2010, ora 18:24
"Reducerea TVA la alimentele de baza este lipsita de sens pentru ca preturile sunt rigide si nu cred ca o sa vedem o scadere a preturilor la alimente, ci, dimpotriva, probabil ca vor exista usoare cresteri. Mai mult, veniturile obtinute din aplicarea TVA la alimentele de baza sunt semnificative, iar pana la urma tot consumatorul va suferi pentru ca pierderile la buget trebuie compensate prin alte masuri restrictive", a spus Anghel - GRESIT : pierderile la buget trebuie compensate prin crearea de noi locuri de munca gratzie investiilor care se vor realiza
Georgescu Vior la 20 Octombrie 2010, ora 19:10
Nu o sa scada nici un pret pt ca eventuala micsorare a TVA se va regasi in adaosul comercial.Si se vor gasi explicatii pt mentinerea preturilor sau chiar pt cresteri...curs valutar,scumpirea energiei,etc..
Mares Stefan la 21 Octombrie 2010, ora 17:36
Greit ... este c nu vrei s vedei partea plin a paharului!
Da, preurile nu se vor reduce, poate, Dar vor crete PROFITURILE . Necesare a fi REINVESTITE! Doar aa, de dragul REPORNIRII MOTOARELOR ECONOMIEI.
Da , vor crete veniturile pensionarilor. i ?! i vor cheltui mai mult. Dumnealor nu mai tezaurizeaz , de regul, nimic Consum tot. Deci ... mai bine ncurajai s poat consuma mai ales produse autohtone i nu din import. Din China ori Turcia!
Da, pentru guvern este o sarcin DEOSEBIT ca de data aceasta ntradevr s poat gsi msurile potrivite de ECONOMISIRE i de ncadrare n veniturile pe care le va mai putea spera s fie colectate. Cheltuielile bugetare nu se rezum doar la pensii i salarii.Dup cum nici sursa acestora nu trebuie s fie doar MPRUMUTURILE!
Credei cumva c din cheltuielile bugetare ale anului 2009 sau 2010 nu s-ar fi putut ECONOMISI cel puin 25% fr reducerea salariilor ?!
Ba se putea prin reducerea altor cheltuieli.
i dup caz chiar prin disponiobilizarea personalului care mai ales pe vremuri de criz chiar se dovedete SUPRADIMENSIONAT , indiferent din ce unghi de vedere priveti!
Neacsu Mihaela la 25 Octombrie 2010, ora 10:37
Sunt contabil si de aceea mi se pare manipulare tot ce se vehiculeaza in presa.Adevaratele solutii, care intr-adevar necesita mai multa bataie de cap si implicare din partea guvernului, sunt ocolite cu rea vointa, pentru ca mi-este greu sa cred ca suntem guvernati de o mana de incompetenti slugarnici.Miercuri ar trebui sa sprijinim miscarea sindicala, pentru ca pana la urma ei,guvernantii, sunt angajatii nostri si trebuie sa se supuna doleantelor noastre, Noi suntem angajatorul si drept urmare suntem indreptatiti sa-i demitem pe cei care nu sunt in stare sa-si duca sarcinile la bun sfarsit si aduc prejudicii grave acestei firme"ROMANIA".

  Inapoi la articolul Tot populatia va suferi: TVA de 5% la alimente. Pensiile mici, neimpozitate

Setari Cookie-uri