Comentarii pe articolul AMENDA RECORD: Contabilii trebuie sa plateasca aproape 1 mil. de euro


halucinant

Filip Constantin la 26 Octombrie 2010, ora 13:26
traim intr-o lume halucinanta, de mult am fost depasiti si anulati ca oameni de tot ceea ce se intampla negativ. Am ajuns decat o masa proasta manipulata de toti smecherii, niste spectatori care asistam tragic la propriul nostru circ.
Sincer nu cunosc exact amploarea problemei care teoretic suna bine desi eu un am auzit sa existe sanctiuni pentru nepracticarea unor astfel de tarife.. iar ceea ce cunosc cu siguranta este ca tarifele practicate de contabili in general sunt unele de prostititutie..
asdar cum pot eu sa ma uit la acest domn cu mustata care e mandru ca a dat o amenda zdravana si in conditii de criza a adus bani la buget.. bani care sunt stransi in final tot de pe spinarea contabililor, a contributiilor lor.
Adica adevaratii hoti, miile, zecile de mii poate de smecheri care invart si storc banul public nu patesc nimic si asistam acum la o tema care suna bine dar care nu face decat sa puna in echivalenta ADEVARATELE scandaluri si hotii de pe piata energiei cu acest fals caz, de ce? ca sa mute atentia publica.
Adio Romania, agonie placuta in continuare.
Vilau Victor la 26 Octombrie 2010, ora 16:05
Nu, reversul medaliei! Cum de se poate asa ceva, tocmai la contabili, cei care trebuie sa vegheze la respectarea legii, sau e vorba de management defectuos si pe langa lege? Sau de ce tocmai acum si de ce nu se poate reforma CECCAR ul, dintr-o Asociatie ce detine un monopol, megalomana, avida de putere, bani si nedemocratica, intr-o asociatie moderna, flexibila, de practicieni, democratica ( a se vedea din acest punct de vedere organizarea ANEVAR) si nu cadre universitare sau teoreticieni, care traiesc din vise si nu din jungla practiciii si fara a se duela cu monstrul legislativ fiscal. Bine spunea cineva la o Adunare generala: este o provocare sa fii contabil. Saracii contabili au ajuns dezorientati, fara busola, fara sprijin profesional, supusi la un stres inimaginabil atat din partea patronilor cat si a organelor fiscale. Un contabil plateste si ce trebuie si ce nu trebuie, numai de frica, el nu mai este stapan pe profesie, bajbaie. Ceccar trebuia sa l scoata din aceasta mocirla. Unde se poate consulta practica judiciara in materie de contabilitate, fiscalitate, daca nu la Ceccar. problema este foarte simpla, tarifele se negociaza, nu se impun, asta i legea. Unde este creat serviciul juridic care sa apere contabilii in fata abuzurilor si sa i reprezinte la fisc, instante de judecata, sa le acorde asistenta juridica in faya organelor fiscale,etc. De ce un economist nu poate sa certifice un bilant contabil, pentru ca nu admite Ceccarul, trebuie sa te taxeze si sa te testeze, el. Este mai buna o diploma CECCAR decat o diploma a unei Universitati.
In acelasi timp astept punctul de vedere oficial al CECCAR, transparent, realist si cu implicatiile economico financiare ale acestei sanctiuni, daca este sustenabile, vinovatii, modalitati de recuperare al prejudiciului, etc
la 26 Octombrie 2010, ora 17:22
foarte adevarat! Bravo dl. Filip! Vorba unui cunoscut critic de televiziune...de unde sa se inceapa rezolvarile problemelor???: furati mai putin sau deloc voi cei care ne conduceti!
Eva la 26 Octombrie 2010, ora 21:17
Nu stiu pe ce baza au calculat aceasta imensa amenda...Bravo,macar are cu se sa se laude,a facut o treaba buna.Sunt membra CECCAR,am cumparat si eu Regulamentul cu onorarii si tarife,care este recomandabil,si nu obligatoriu.Tarifele in judetul in care muncesc sunt prin negociere si nu prin impunere!Chiar daca este un criteriu la auditul de calitate,nu este sfarsitul lumii ,daca nu ieie 10 ci 9 din acest motiv.Nu stiu cum poate de exemplu demonstra in cazul meu ,ca tarifele mele sunt din Regulamentul Ceccar,cand nu este adevarat.Despre ce concurenta a pretului de piata vorbim,cand o contabilitate tinuta la negru este de 50-100 lei.In acest caz credeti ca putem vorbi de pregatire profesionala,cursuri peste cursuri,carti,materiale ce sunt indispensabile in munca desfasurata zi cu zi.Credeti ca o contabila ,care lucreaza la negru este profesionist?Nu cred.Stiti ca examenele de acces la profesie nu sunt inutile,pui mana pe carte si inveti,poate mai mult ca la facultate.Iar daca acolo ai invatat ,treci examenul cu usurinta.Oare mediul de afaceri cunoaste deosebirea intre un contabil profesionist si unul neprofesionist?Cred ca nu,pana nu plateste amenzi usturatoare din cauza evidentei contabile.Cati contabili nemembre Ceccar au o polita de asigurare de acoperirea unor riscuri profesionale,cate societati cer acest lucru?
Pot sa enumar mai multe aspecte ,dupa care ma intreb cu asumarea acestor obligatii materiale un membru Ceccar poate sa tina evidenta contabila la 500 -100 lei.Din care sa-si plateasca toate obligatiile catre buget,cotizatia fiind inferioara acestor sume.Adica unul,care a avut interesul de a distruge imaginea unui profesionist contabil,desi pana acum nu am fost recunoscuti in totalitate ,ne coboara la nivelul prostitutiei,stimulandu-ne sa lucram in raport cu tarif,adica pe nimic ,sau sa ne lasam de profesie.Poate aces lucru se urmareste,pentru a aplicarea amenzilor "binemeritate " acelui strat de mediu de afaceri ,pentru care cantitatea si nu calitatea conteaza.

  Inapoi la articolul AMENDA RECORD: Contabilii trebuie sa plateasca aproape 1 mil. de euro

Setari Cookie-uri