Comentarii pe articolul Cum vor arata angajatii viitorului: Vor fugi dupa bani sau vor sta aproape de familie?


Angajati = Sclavi !...

Ali Ibraim la 3 Noiembrie 2010, ora 13:56
Din fericire pentru mine, in urma cu 19 ami am avut onoarea sa faca parte din colectivul uni Hotel - Restaurant de cinci stele din Antalya. Aici am putut invata multe lucruri utile si, ma voi rezuma doar la disciplina in munca al angajatului si respectul angajatorului fata de angajat.
Din pacate, noi romanii, nici dupa 20 de ani de democratie nu am reusit sa ne integram sau sa ne apropiem de tertipurile si tabieturile (macar) turcilor...
De ce oare(?)... Consider ca principalul vinovat este autoritatea in domeniu care a facut patroni "pe banda rulanta" fara sa tina cont ca (exemplu): "Nenea Gheorghe" care toata viata lui a fost carutas, acum, isi vinde atelejul si devine patron de SRL.
Sa ne ierte Dumnezeu, dar cum te poti transforma peste noapte de la carutas la negustor, fara sa ai o minima experienta, o specializare in domeniu?
Acest fenomen a adincit prapastia dintre negustori si potentialii clienti si in egala masura, dintre angajat si angajator, prin aceea ca "negustorii de peste noapte" care azi au investit 100 lei, se gandesc ca mine sa-si recupereze investitia si daca se poate, sa le ramana si ceva profit, pe de o parte. Pe de alta parte, ineficienta autoritatilor in agestiona asa zise-a "piata a muncii", a transformat angajatul in sclav. In aceste imprejurari angajatii (de multe ori neprofesionisti la randul lor), ne fiind tratati sau motivati corespunzator de catre angajator si-au "facut de cap" si de aici relatia vanzator-client si serviciile aferente, au lasat si vor lasa de dorit, multa vreme de acum incolo.
Dar intrebare este: daca putem sa indreptam lucrurile? In opinia mea inca se poate, dar numai si numai cu o legislatie simpla si cu implicarea directa a autoritatilor in acest sens si nu doar in scopul colectarii de taxe si impozite sau sanctiuni contraventionale.
De multe ori negustorii sunt obligati sa plateasca amenzi usturatoare cu toate ca nu au fost prelucrati initial de catre autoritati, atunci can li s-a eliberat Cetificatul de imatriculare al SRL-ului.

Corect ar fi ca:
1- atunci cand cineva doreste sa devina patron de SRL, autoritatile sa-l prelucreze cu scopul de a-l initia, pentru a cumula minimul de cunostinte, astfel ca viitorul patron de SRL sa stie ce are si ce nu are voie, in domeniul sau de activitate.
Nu este nici un secret, in prezent controalele cand vin la o firma iti spune de la obraz: "nu vrem sa facem deranj, dar trebuie sa va amendam ca asa-i regula"... Dar niciodata nu sanctioneaza erarhic, adica prin: avetisment verbal, scris etc.

2 - daca viitorul patron de SRL nu isi deschida o afacere conform pregatirii sale profesionale, acesta sa fie obligat prin lege sa-si angajeze un director de specialitate.
Vreau sa spun ca nu putem aspira la un progres economic, in mod special pentru autoritati, daca in continuare, vom tolera ca un patron de SRL ( carutas cu 4 clase), sa fie lasat sa administreze (exemplu) o fabrica de textile.

3 - relatia angajat-angajator, trebuiesc deasemenea legi noi care sa armonizeze si sa responsabilizeze aceasta relatie, sa incurajeze angajarile si sa se ajunga la o remunerare in raport cu munca depusa, cu scopul de a imbunatatii serviciile si a avea o garantie a zilei de mine atat angajatul cat si angajatorul.

...................................................................................................
Daca cineva crede ca am fabulat in acest comentariu, sau daca nu am fost suficient de explicit, il rog sa ma contacteze.
Multumesc pentru atentie.
Master la 5 Noiembrie 2010, ora 16:53
Cand o sa fii tu patron presupunand ca o sa ajungi asa ceva vreodata iti doresc sa ti se aplice exact regulile pe care le-ai dat....vedem atunci daca iti convine

  Inapoi la articolul Cum vor arata angajatii viitorului: Vor fugi dupa bani sau vor sta aproape de familie?

Setari Cookie-uri