Comentarii pe articolul Vinovatii pentru inflatie: Guvernul prin majorarea TVA, presa sau combustibilii?


si deficitul comercial?

Bolos Bradut la 5 Noiembrie 2010, ora 12:22
Totusi, pana la urma, cauza principala de devalorizare a monedei nu e deficitul comercial? Inteleg ca intrarile de valuta din credite compenseaza puternic presiunea deficitului comercial, dar pe termen mediu si lung avem o cerere de valuta pentru plata exporturilor, si pentru rambursarea creditelor exterene si a dobanzilor aferente, si o oferta generata de exporturi. Cata vreme iesirile de valuta sunt mai mari decat intrarile, rezulta foarte simplu fie devalorizarea monedei, fie intrari din credite externe, dar care nu fac decat sa rostogoleasca bulgarele unui deficit pentru anul viitor. Poate politica populatiei de reducere a consumului e mai sanatoasa in final, din acest punct de vedere, dar si mai sanatoasa ar fi o reorientare spre produse romanesti.
Florin Cezar la 5 Noiembrie 2010, ora 13:16
bun, hai sa cumparam produse romanesti, spunemi un lucru pe care noi romanii il facem bine, ca si agricultura am trecuto in tabara lucrurilor nesanatoase, dar tot scumpe
Rca Ieftin la 5 Noiembrie 2010, ora 14:08
Nu prea e ok ca, guvernatorul unei banci nationale sa iasa cu asemenea declaratii la adresa presei si mai ales declarand in registrul respectiv (citatele din ultimul slide al articolului dvs arata un limbaj clar inadecvat ptr un reprez al unei banci centrale vizavi de presa). Presa poate vorbi orice, daca sustine ideile respective. La fel cum televiziunile au dreptul sa invite pe cine vor, oamenii respectivi sunt raspunzatori pentru consecintele afirmatiilor lor nu televiziunile.
Pe de alta parte, se pare ca si guvernatorul este un roman autentic: In loc sa se concentreze pe solutii ne prezinta "tapi ispasitori".
Bolos Bradut la 5 Noiembrie 2010, ora 20:30
Pt. Florin Cezar: De exemplu camasi, costume, pantofi, conserve, alimente. Ajunge sa cautam putin si sunt destule produse romanesti foarte bune. Daca vrei contrafaceri vandute scump, viziteaza magazinele si cauta produse de marca. Problema nu e calitatea produselor noastre, ci pretul. Se vand produse de calitate foarte slaba, din import, pentru ca sunt ieftine.
Pt Rca Ieftin: Adica presa are voie sa zica orice si guvernatorul BNR nu? Parerea mea este ca orice oficial are ceva de zis sa zica, si sa repete si sa dea in scris. Prefer o stire oficiala de la BNR la zece zvonuri si speculatii scoase de cine stie ce "analisti".

  Inapoi la articolul Vinovatii pentru inflatie: Guvernul prin majorarea TVA, presa sau combustibilii?

Setari Cookie-uri