Comentarii pe articolul Negocieri pentru noul Cod al Muncii: Vezi ce urmareste proiectul


Sindicatele dorm!

Alexu la 7 Noiembrie 2010, ora 09:41
Cel putin doua puncte din aceste propuneri sunt aberante :

instituirea pentru angajator a dreptului de a stabili obiectivele de performanta individuala;
modificarea conditiilor in care se poate dispune delegarea salariatului pe o perioada limitata;

schimbarea criteriilor in cazul concedierilor colective;
Pai obiectivele de performanta depind de conditiile pe care le ofera, iar de multe ori nu ofera conditii ( instrumente si echipamente de lucru etc.) Asta ii va da dreptul sa puna niste norme care nu au legatura cu munca prestata si sa terorizeze angajatii. De exemplu se ia norma de impachetat colete ( acolo unde un om lucreaza pe banda cu toate la indemana) si se aplica unui manipulator care trebuie sa faca asta in timp ce transporta coletul prin depozit , in locuri neamenajate , fara sa aiba tot ce ii trebuie la indemana ...
Oare ce ar insemna ca pentru cei care doresc sa angajeze persoane care sa faca mai mult de 3 operatiuni standard sa fie obligat sa le declare ca posturi calificate si sa le plateasca ca atare ? Adica 1,2 salarii minime ?

Cat despre delegatii, vor trimite oamenii la cuca macaii fara bani indeajuns de hotel sau de hrana , si eventual si fara bani de intors acasa ... Acest lucru se va putea face cand salariul minim oferit in Romania , va acoperi cheltuielile cu chiria din orice oras , plus hrana la nivel de fast food macar, plus cheltuieli de transport catre domiciliu .... Adica peste 50 de ani ...
Cat despre concedierea colectiva , ar trebui degrevat angajatorul , dar ar trebui ca salariatul sa primeasca salarii compensatorii din fondul de somaj, care ar fi indestulator daca nu s-ar abona la el si categorii de oameni care nu au cotizat in viata lor , sau firmele nu au virat banii ( vezi concedierile din armata care au dus la plata somajului timp de 24 de luni 90-95 cu sume mult mai mari decat ale celor de rand unde primeau 9 luni somaj)

De fapt angajatorii ar dori sa nu mai existe nici un control cu privire la legislatia muncii , fiindca oricum nu o respecta nici unul !
Stefan-Lucian Calin la 8 Noiembrie 2010, ora 09:16
pai da dar exista cineva care si controleaza in mod normal toate firmele private?
stiti citi particulari lucreaza la negru?
stiti citi particulari da salarii de 2000-5000 ron dar pe cartea de munca e minim pe economie?
si de ce?
pt ca e simplu sa dai constant o spaga celor ce te verifica decit sa platesti impozitele normale la stat
statul fura legal de la noi si noi ilegal de la el
cine cistiga?

  Inapoi la articolul Negocieri pentru noul Cod al Muncii: Vezi ce urmareste proiectul

Setari Cookie-uri