Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?


cauciucuri iarna

Jugaru Cristian la 8 Noiembrie 2010, ora 11:59
eu sunt pentru amenzi , pentru ca in momentul cand intra unu in tine care are aproape slickuri si in plus mai are si carnet de 2 luni dar el e mare pilot si tocmai si-a luat o masina cu 1000 de euro , eu sincer vreau sa simta si el ca a facut o greseala in timp ce eu imi pierd timpul prin service-uri , asigurari, si mai dau si bani in plus pe langa cei care i-am dat pe casco ca sa fiu sigur ca masina imi e reparata bine, masina care in orice service ai duce-o nu mai este ca si una noua. Da eu vreau sa fie amenzi usturatoare, dar vreau sa le si vad aplicate, as fi chiar curios sa vad un site unde sa fie afisate aceste amenzi, dar as fi curios sa vad si amenzi pentru cei care conduc prea incet, pentru cei care nu semnalizeaza, as vrea sa vad si amenzi pentru cei care intra pe drumuri cu utilajele agicole pline de pamant , si la prima ploaie cand in curba ramai fara aderenta pe noroiul care nu avea ce cauta acolo, as vrea sa stiu cui ii pot multumi.
da sa fie amenzi caci poate doar asa se va mai schimba ceva
la 8 Noiembrie 2010, ora 12:10
Sunt bune cauciucurile de iarna dar am avut 3 masini noi si timp de zece ani nu am cumparat ptr. niciuna anvelope de iarna.
Acum vreau sa cumpar ptr. masina sotiei si nu gasesc in Romania. Masina este un Chevrolet New Spark ( dim. anvelope: 155/70R14).
Ce o sa faca daca este oprita in trafic si nu arte cauciucuri.
Cei de la reprezentanta auto ,,dau din umeri".
Astept eventuale sugestii!
Multumesc.
Cristea Lucian la 8 Noiembrie 2010, ora 12:14
Sunt de acord sa fie amendati cei care nus echipeaza masina dar cei care trebuie sa intretina drumu dece nu sunt amendati pentru lipsa echipajelor care se ocupa cu curatarea drumului?? Guvernu asta idiot se crede in evu mediu cind doar trebuia sa platesti taxe regelui si mosierului nu sa si primesti alceva in schimb desteptarea suntem in anu 2010 .
Mai am o chestie
Sa nu ne mai miram de nimic daca astia au pus taxa si pe autostrazile care nu le avem . ASTA DA GUVERNARE
Vulcan George Sorin la 8 Noiembrie 2010, ora 12:24
Romanii vor respecta noile cerinte si vor circula cu roti de iarna dar ministrul transporturilor Anca Boagiu si guvernul garanteaza deszapezirea drumurilor astfel incat sa poti circula in bune conditii?
Cetatenii Romaniei, platitori de tot felul de taxe si amenzi inventate pentru a alimenta bugetul, secat de managementul deficitar dus de guvern, ar trebui sa-i penalizeze prin proteste si blocarea drumurilor, pentru infrastructura jalnica a Romaniei.
Norocul nostru este ca iarna bate la usa si zapada poate acoperi gropile din Bucuresti si de pe drumurile patriei noastre.
Recomand d-nei Anca Boagiu sa citeasca instructiunile de folosire a lanturilor pentru roti (acestea se folosesc unde este zapada, nu drumuri acoperite cu gheata sau polei ;-) ).
Gabor Radu la 8 Noiembrie 2010, ora 12:24
Sint f.bune cauciucurile de iarna. In toate tarile civilizate exista aceasta lege cu amenzi extrem de mari daca nu ai masina echipata corespunzator. Dupa parerea mea aceasta lege trebuia data cu f.mult timp in urma.
Damian Augustin la 8 Noiembrie 2010, ora 12:35
sa vezi ce scandal va iesi ...!!!
Ovidiu Nedelcu la 8 Noiembrie 2010, ora 12:43
O initiativa buna!
Dar de ce nu s-a luat aceasta masura mai demult?
Pe cine inbogateste legea asta.
Mi-se pare aiurea sa dai legi in pripa. Trebuia data in aprilie si astfel dealeri aveau timp sa se aprovizioneze iar cilentii sa selecteze ofertele.
Noroc ca inca nu a inceput sa ninga :))) ?
Rado Petre-Gabriel la 8 Noiembrie 2010, ora 19:16
Anvelopele de iarna se RECOMANDA a fi folosite atunci cand temperatura atmosferica coboara sub 7 grade si este cunoscut faptul ca la temperaturi mai ridicate uzura lor este foarte accentuata si rapida (sa nu vorbim de inutilitatea lanturilor antiderapante in aceste circumstante). Masura punitiva propusa de Ministerul Transporturilor si Politia Rutiera ascund ineficienta si "CADOURILE" in sume mari de bani facute clientelei politice, mai ales ca 90% din amenzi se vor indrepta spre Ministerul Transporturilor si, pe filierele cunoscute, la "clientii" acestuia, iar Politia, in loc sa participe activ la degajarea drumurilor, se va ocupa cu o treaba nult mai usoara, adica cu intocmirea de procese verbale si va da amenzi uriase pentru buzunarele "prosperilor" cetateni europeni ai Romaniei.
Avram Daniel la 8 Noiembrie 2010, ora 20:10
E intradevar idicat sa ai cauciucuri de iarna, cine nu a folosit sa se abtina de la orice fel de comentarii! Ce vina am eu cu masina echipata ca un soferas fara minte sta si patineaza si a blocat drumul pt 3 - 4 km?
Stefan la 8 Noiembrie 2010, ora 23:26
este foarte adevarat ca echiparea cu cauciucurile de iarna iti da mai multa siguranta in conditiide iarna pe drumuri intretinute , nu si pe cele cu gropi, obstacole sau nesemnalizate .
este bine ca devine obligatorie utilizarea acestor cauciucuri, dar nu este suficient;
ce facem masinile, in general de transport persoane sau marfa cu cauciucuri de iarna dar
'"praf" din punct de vedere tehnic, frine, lumini si nu mai vorbim de caroserie sau motor, care antrenate intr'un carambol ,se dezintegreaza provocind victime colaterale....
doamna Boagiu ar trebui sa isi extinda grija pentru siguranta circulatiei analizind intreg ansamblul de probleme existent in acest moment si sa elaboreze reglementari pe intreg pachetul, plecind de la drumuri, semnalistica-marcaje, vehicole-dotare ,stare tehnica, responsabilitati si responsabili.
revenind la cauciucurile de iarna...care costa destul de mult, ar putea veni in ajutorul aplicarii masurii, ce se vrea data in foarte scurt timp, prin scutirea de impozit auto sau a altor taxe, in baza facturii de montare a cauciucurilor de iarna....
Ala Cu Sapa la 9 Noiembrie 2010, ora 09:31
D-l Gabor, consideri ca Ungaria nu este o tara civilizata?
Mandiuc Petre la 11 Noiembrie 2010, ora 16:57
Am impresia ca se paseaza responsabilitatea autoritatilor de a curata drumurile, in al doilea rand sunt aberant de mari amenzile avand in vedere criza si lipsa anvelopelor de pe piata.
Consider ca este un alt mod de a jupui bietul roman si asa lovit de criza.
Se trece foarte repede la amenzi, la fel de repede ca TVA de 24% alte state care au facut astfel de lucruri au facut-o dupa mai multe consultari , la noi nu prea. Guvernul cand este sa ia e foarte grabit dar cand e sa dea inapoi dreptul oamenilor intarzie foarte mult poate cu anii.
Ne-am grabit sa trecem la capitalism cu speranta ca va fi mai bine sa avem libertate si ne-am trezit ca mai e putin si ni se ia si dreptul la viata si primim amenzi si daca respiram mai mult.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?

Setari Cookie-uri