Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?


Cauciucuri de iarna

Lucian Marinescu la 8 Noiembrie 2010, ora 12:28
Intr-o tara normala, statul dezvolta economia si implicit colecteaza bani pentru buget. La noi banii la buget se colecteaza din impozite si taxe (in mare parte) si mai nou din amenzi !! Siguranta rutiera este importanta si necesara, dar ramane un pretext ! Educatia rutiera si civica este aproape inexistenta !
In alte tari (ex.Austria) la primii fulgi, utilajele au iesit la datorie ! La noi, investitia in utilaje se face probabil doar pentru comisioane ! Nu mai dezvolt ideea, fiecare poate sa o faca singur in continuare.
Lanturile obligatorii, inseamna distrugerea masinilor in mare masura, nu numai a anvelopelor ! Si daca portiunile de drum cu zapada si gheata alterneaza cu cele uscate ce faci !? Montezi si demontezi la ele de fiecare data !? Parca am fi la formula 1, imaginati-va DN1 sau DN7, cu traficul binecunoscut si soferi care monteaza si demonteaza lanturi, pentru ca pe asfalt nu poti circula cu lanturi, clar ! Apoi nu toti participantii la trafic merg la distractii si plimbare, unii sunt nevoiti sa faca aceste deplasari, uneori chiar contra cronometru.
Alta idee ar fi implicarea constructorilor si dealer-ilor de masini. Eu am dorit sa echipez masina la cumparare cu anvelope all season si nu am putut. Am semnalat mai tarziu acest lucru la vocea clientului si din discutii am dedus ca nu se doreste acest lucru !! Interesele financiare primeaza.
Si ultima idee ar fi ca deciziile acestea ar trebui luate de oameni care se pricep si stiu sa analizeze situatiile, sau cel putin sa ia exemple de la altii care au gasit solutii. Prea des experimentam pe pielea noastra lucruri la care altii au gasit rezolvarea corecta de mult !
Va doresc la toti drum bun fara zapada :)

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?

Setari Cookie-uri