Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?


alta reglementare pe picior

Tudor Ionel la 8 Noiembrie 2010, ora 23:53
Despre oportunitatea acestei masuri se poate discuta la nesfarsit cu argumente pro si contra. Toata lumea are dreptate. E adevarat ca ar fi optim ca toate autovehiculele care circula pe drumurile publice sa nu aiba nici un fel de probleme tehnice si sa fie echipate corespunzator in functie de conditiile de trafic: cand e cald si frumos cu niste cauciucuri speciale, cand ploua cu cauciucuri de ploaie (se uita cineva la F1?), cand e frig cu cauciucuri de iarna, cand e zapada pe drum sa se ataseze instantaneu rotilor niste lanturi (se pare ca in ultimul timp acest cuvant LANTURI incepe sa fie folosit mai des chiar decat cuvantul PAINE), cand pe jos este ghetus sa apara in stanga si dreapta rotilor niste patine, etc.
Cat mai avem pana cand cineva va propune sa nu mai circulam daca conditiile de trafic nu sunt perfecte? Avand in vedere ca sunt atat de multe masini se poate ca cineva (in premiera) sa vina cu ideea fenomenala ca lunea sa circule numai masinile al caror numar se termina cu cifra 0, marti cu cifra 1, s.am.d., cele care se termina cu 7,8 si 9 sa li se schimbe numarul daca vor si posesorii lor sa circule (va aminteste cumva de ceva cunoscut? cred ca ati visat, ati avut un cosmar, cred ca e timpul sa va culcati la loc. Oricum de trezit se pare ca nu se prea trezeste nimeni, sau oricum prea putini).
Recapituland, masura este buna pentru cei care nu au habar si nici nu-i intereseaza soarta si posibilitatile celor in slujba carora sunt (chiar sunt in slujba celor care i-au ales?).
O masura de genul acesta,chiar considerand ca este necesara trebuie pregatita din timp pentru ca implica niste costuri, o planificare a vanzarilor, o bugetare a cheltuielilor familiilor care detin un mijloc de transport (credeti ca acesti indivizi care propun o masura de genul acesta stiu ce e acela un buget?, cand il faci?. Noi ii platim sa stie, daca nu stiu sa ne dea banii inapoi si sa plece de acolo).
Mai e o varianta; un prost arunca o piatra in apa si sapte destepti se chinuie sa o scoata. Adica, madam Boagiu arunca bomba, o gramada de fraieri cred (nu cred eu, cred ei), cumpara in draci anvelope de iarna, isi echipeaza autovehiculele cu ele (ceea ce in principiu nu e rau de loc), dealarii de anvelope isi inzecesc cifra de afaceri (in vreme de criza este o masura excelenta, nu?), artizanii masurii sunt felicitati si isi primesc dreptul de la cei care castiga (asta daca nu sunt ei cei care castiga), iar dupa aceea masura se amana pentru la anul si la multi ani (se poate interpreta asa cum vreti, adica pe vecie sau deloc).
Un criminalist ar pune intrebarea: cine are de castigat?. Si ar mai trebui sa caute ceva. Stiti ce?.....femeia.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?

Setari Cookie-uri