Comentarii pe articolul Codul Muncii se pregateste de schimbare. Cine castiga: angajatii sau companiile?


Uimire...

Gura Radu Catalin la 17 Noiembrie 2010, ora 07:41
Ce ma intristeaza e faptul ca se pune problema in acest fel: CINE CASTIGA? Pai, doamnelor si domnilor, ratiunea de a fi a Codului Muncii e tocmai aceasta: sa nu "castige" nici o parte, ci ambele sa fie puse in pozitii egale la incheierea contractului individual de munca.
Avand in vedere pozitia dominanta a angajatorului in fata angajatului si pornind de la principiul egalitatii partilor, a fost "inventat", candva, Codul Muncii. E FIRESC, juridic vorbind, ca acest cod sa contina clauze favorabile angajatului. Asta s-a si urmarit prin reglamentarea pietii muncii prin cod: aducerea salariatului "la aceeasi masa" cu angajatorul la momentul incheierii c.i.m.
(pentru cei ce vor comenta acest post: nu cadeti in greseala de a da ca exemplu legislatia muncii in USA. Nu au un cod al muncii unitar, insa au atatea decizii ale Curtii Supreme, favorabile salariatilor si obligatorii pentru angajatori, incat Codul Muncii pare o forma incipienta de reglementare. ...apropos de IBM)
Master la 17 Noiembrie 2010, ora 17:27
Ca dintotdeauna aia cu putere si bani castiga. Concluzia? Invatati sa obtineti si voi alea doua si o sa fie bine.
O_Persoana la 18 Noiembrie 2010, ora 00:22
"marelui patron auto-intitulat Master (stapan-zice el, insa timpul va cerne)" - Numa' bani ai in teasta. In lumea asta sunt si PERSOANE care au un sistem de Valori Normal si care nu vor sa faca mizeriile care le faci tu pt. a avea bani, cat mai multi bani. S-a stabilit medical (insa necunoscut publicului larg) ca de fapt sunteti niste epave cu adevarat de compatimit - si n-am folosit deloc ghilimele cand am spus cu adevarat de compatimit, un adevar pe care voi, "marii patroni", acum nu-l percepeti, din pacate. Cateodata chiar mi-e mila de voi.
Iuliana Neacsu la 18 Noiembrie 2010, ora 08:22
CORECT!!!
eu nu am incasat salariu din iunie 2009,in ianuarie 2010 am actionat societatea in judecata, am avut termen in IULIE 2010, si cand sa fie solutionat dosarul,SURPRIZA!!! A INTRODUS SOCIETATEA IN INSOLVENTA!!! SI????????? bineinteles ca bunurile au fost transferate pe o alta societate si eu am ramas cu munca asidua!!!! ce au spus cei de la ITM?! ca adm societatii nu e de gasit!!! ce a facut itm-ul in timpul asta? NIMIC!!! AM FOST TRIMISA IN INSTANTA

P.S.
ITM-ul este in slujba ,,relatiilor si a banilor,,

Cu stima,
o alta pagubita
Master la 18 Noiembrie 2010, ora 15:00
Doamnei Iuliana Neacsu: adica nu ati primit salariu din iunie 2009 pana in ianuarie 2010 sau nu ati primit numai salariul ala? Daca nu ati primit jumatate de an nu pot spune decat: cat altruism naiv...Nu era evident ca o sa va fure? Bine ati venit in lumea reala poate data viitoare trecem de idealismul de 15 ani...

  Inapoi la articolul Codul Muncii se pregateste de schimbare. Cine castiga: angajatii sau companiile?

Setari Cookie-uri