Comentarii pe articolul Investitorii straini ne arata solutiile anticriza. Se uita si autoritatile?


Timeo danaum et dona ferrentes

Ovidiu Jurca la 17 Noiembrie 2010, ora 20:24
Imi este greu sa ma raportez la membrii CIS ca la niste angajatori. Domniile lor nu sunt o asociatie patronala in sensul legii romane, nu fac parte din nicio federatie sau confederatie patronala care este bparte a dioalogului social bi- sau tripartit, nu participa la negocieri colective dar isi permit sa faca presiuni si sa ceara revizuirea cadrului legislativ al relatiilor industriale din Romania, in sensul dereglementarii acestora.
Cine nu este scurt de memorie isi aminteste de momentul 2005, cand ca urmare a presiunilor CIS, s-a incercat o dereglementare masiva in domeniul Codului Muncii care de abia fusese adoptat in februarie 2003. Dincolo de fireasca opozitie sindicala, a primat concluzia Comisiei Europene care inainte de aderarea noastra la UE, a verificat la sange Codul Muncii si i-a dat o nota mare.
Cine si de ce doreste sa contrazica opinia unui for care nu poate fi suspectat de sentimente pro-sindicaliste? Ei bine, in corul de casandre se inscrie tocmai CIS.
Tocmai una dintre putinele legi sau chiar singura din Romania, care nu are nevoie de norme metodologice de aplicare este supusa unor atacuri constante si nemeritate. Atacurile in discutie ne pun in situatia de a ne intreba: oare vin acesti membri ai CIS din Birmania huntei militare unde munca fortata este lege, sau vin din tari privite ca etalon de civilizatie si democratie? Sin atunci, sa te situezi pe pozitia unei entitati care nu vrea sa recunoasca pentru lucratorul roman, nici macar elementara prezumtie de nevinovatie acordata urbi et orbi, faptuitorilor de acte prevazute si pedepsite de Codul Penal, mi se pare nedemn si chiar discriminatoriu. Se spune ca a gresi este omenesc. Si asa a facut CIS in 2005. dar a persevera in eroare este diabolic.
Membrii CIS sunt exponentii unui curent investitional in Romania care a depasit zeci de miliarde de Euro. Dar cu tot respectul, asta nu le da dreptul sa se uite cu jind la metodele birmaneze incriminate de o lume intreaga.
In loc de concluzie, nu imi ramane decat sa evoc enuntul din titlu. S-auzim numai de bine!
Al dumneavoastra,
Ovidiu Jurca,
Vicepresedinte BNS

  Inapoi la articolul Investitorii straini ne arata solutiile anticriza. Se uita si autoritatile?

Setari Cookie-uri