Comentarii pe articolul Marjele de profit din ciment, in cadere libera


Comentariu

Vasile Mihai Dumitriu la 24 Iunie 2008, ora 10:11
Teapa la adresa romanului
As vrea si eu sa-l intreb pe dl.director Markus Wirth pretul real al cimentului pe piata mondiala. Am cunostinte in State care cumpara sacul de ciment tip 32,5 R la magnificul pret de 2,5 USD (e vorba de sacul de 25 de kg). Deci 50 de kg ar costa in jur de 5 USD (adica vreo 12 RON). Cum se face ca la noi in Romania sacul de ciment ajunge si la 28-30 RON la vanzare?
Nu cumva acesti "baieti destepti" profita din plin de intelegerea ilicita cu ceilalti 2 jucatori de pe piata pt. care au si primit amenzi destul de mici (Carpat Cement Heilderberg si Romcim Lafarge)?
Nu cumva diferenta de cost (mai bine de dublu) sunt o veritabila teapa la adresa omului obisnuit care dupa 20 de ani de "democratie originala" viseaza sa-si faca si el o casa, si este lovit din toate partile...
De ce statul roman este atat de labar si dezinteresat in aceasta problema cand se stie ca aceste "companii" exploateaza resurse nationale (cariere) producand poluare, toate cu scopul de a trisa omul de rand?
Nu cumva si staul roman participa la acest jaf?
Ce rusine, sa-ti jefuesti propriul popor....nu-i de mirare nimic la noi! Ii copiem si intrecem pe americani cand e vorba de extorcare, tepuire, hotie la nivel planetar.
Aceasta mafie a clubului Bilderberg vrea sa ne transforme in sclavi. Sa fim ghidati ca niste maimute: in copacul ala ai voie, in celalalt nu.
Cu regret spun, chit ca sunt de formatie liberala, as nationaliza toate resursele si bogatiile nationale. Ele apartin intregului popor, nu doar unei maini de indivizi care doresc cu orice pret controlul si imbogatirea pe seama saracirii maselor.
VIVA LA REVOLUCION!
Candidi Michele la 24 Iunie 2008, ora 11:21
Buna ziua Dml Vasile

cheltuie pe ton din Ciment este 115 /ton in Silotruck,
in Romania Probabil ciment va si ascumpi pe 2009

Michele Candidi
Procurement department
Italcmenti Spa
Attila Gal la 24 Iunie 2008, ora 13:18
Sunt perfect de acord cu Vasile Mihai Dumitriu.
Nu trebuia sa se scape din maini toate resursele importante ale tarii.
Amenzile primite de cei mai importanti jucatori pe piata cimentului sunt o dovada evidenta cu nu e vorba de zvonuri ci fapte reale.
In rest, doamna Candidi Michele, stim de cheltuilelie din RO ca avem si noi afaceri... dar stim la fel de bine ca cine a investit in Romania in domenii cheie are profituri mai mari ca oriunde. Noroc ca sa ce depun bilanturi anuale si se comunica aceste date publicului.

E greu de facut un pas in lumea hienelor.
Nu stiu cine si cand va plati pentru jaf dar ca se va intampla asta, sunt sigur.
Cu respect,
Attila GAL.
Mihai Andrei la 24 Iunie 2008, ora 19:17
O afacere nu este o opera de binefacere, ei pot incerca sa caute profituri mari, daca producatorii obtin profituri incorecte mai mari de 15%, atunci noi consumatorii avem optiunea sa nu mai consumam sau sa cautam alternative.
Din pacate nu putem sa stam sa asteptam reactii din partea Statului, statul este un domn batran cu tabieturi, plictisit si care actioneaza numai impins de la spate.

la 24 Iunie 2008, ora 20:36
Sunt de acord cu dl.Vasile Mihai Dumitriu
Mioc Dan la 24 Iunie 2008, ora 22:46
Solutie: Revolutie!
Elena Stefan la 25 Iunie 2008, ora 21:31
Pacat de saraca tara bogata....Genereatia parintilor mei ne-a facut de ras...numai oportunisti, poate cine stie, copiii plecati prin afara sa mai aduca ceva civilizatie ca in rest hotie la drumul mare, pe fata si fara nici un pic de jena si mai avem si tupeu sa comentam ca pretul cimentului este de 115 /ton. Sa-si construiasca d-na Michele casa cu banii astia. D-le Vasile ati pus punctul pe i, felicitari.
Ioan Negru la 29 Iunie 2008, ora 16:35
Daca s-ar face o comparatie intre pretul cimentului si pretul energiei intre 2000 si 2008, am constata o paralela foarte stransa, desi in pretul de fabricatie a cimentului energia reprezinta, dupa cate imi amintesc, vreo 30%. Si, tot asa, daca s-ar face o paralela intre pretul caselor si al cimentului, am vedea cum investitorii imobiliari "trag in sus" pretul cimentului pentru a justifica crestera mp construit de 4-5 ori, lucru ce a convinit perfect producatorilor de ciment, care vand cimentul 'la intern" la pret dublu fata de cel de export (altfel nici nu l-ar putea exporta in tarile UE unde pretul e cu cca 25% mai mic ca in Romania!)
Boca Dianu la 20 Iulie 2008, ora 12:54
Scade marja de profit ? O, ce veste minunata. Dupa ani de preturi umflate si profituri pe masura, iata ca nici oligopolurile n-o mai duc ca-n rai. N-ar trebui sa ma bucur, dar din cand o mica criza sau reducere a activitatii dintr-un anumit domeniu (ma refer acum la constructii) e binevenita, pentru a readuce cu picioarele pe pamant cartelurile. In rest, cam tot ce as fi avut de spus a spus dl. Vasile Mihai Dumitru.

  Inapoi la articolul Marjele de profit din ciment, in cadere libera

Setari Cookie-uri