Comentarii pe articolul Recruiterii trag linie dupa primele cinci luni


Si despre cei recrutati nu spune nimeni nimic?

Mihaela la 24 Iunie 2008, ora 14:50
Si despre cei recrutati nu spune nimeni nimic?
Sunt niste lucruri care se bat cap in cap pe care cei care scriu articole probabil ca nu le stiu. Asta pentru ca vorbesc tot timpul numai cu "specialisti" ci nu se uita si la realitate. Cum este si acest articol. Pai pe primul loc la ce forta de munca se cauta sunt scrisi inginerii, si pe urma se spune ca cerintele salariale sunt irelevante. Pai atunci cand ti se cere ca ai studii superioare si postuniversitate (eu am facut si doctoratul dar sa zicem ca nu conteaza, asta), plus engleza avansat, abilitati f bune de lucru la calculator, si ti se cere sa faci tot ce se poate intr-o firma... si la interviu ti se spune discret de catre domnisoara de la resurse umane: sa ceri 15 milioane net. Si eu zic: dar nu se poate 20? Dupa care m-au mai tinut doua ore la interviu (timp pierdut degeaba), au zis ca ma suna dupa 3 zile, nu au facut-o nici dupa 10 zile, si nici nu au raspuns la telefon.

Ce parere aveti? O sa scrie cineva un articol si despre asta? Sau va pierdeti ratingul din partea angajatorilor?

O saptamana racoroasa!
Andra Fecioru la 24 Iunie 2008, ora 16:13
Am lucrat pentru Lugera. Este adevarat ca se recruteaza masiv pentru pozitii entry level si blue collars, dar conditiile salariale nu sunt chiar atat de grozave.
Salarii sunt de obicei fixe (cele transmise de catre client), iar consultantii nu pot face mare lucru.
Ceea ce stiu sigur este ca exista proiecte pentru entry level in domeniul bancar, in special cele destinate studentilor (cu program part.time), unde conditiile sunt chiar foarte rele. Multi dintre cei selectati sunt nemultumiti, dar nu prea au ce face.

Si inca un lucru legat de companiile de recrutare (vorbesc aici de L&M). Munca depusa de angajati este net superioara salariilor oferite. Overtime.ul este la ordinea zilei deoarece "trebuie" indeplinit target.ul. Consultantii stiu cel mai bine despre ce este vorba - stiu cazuri in care mergeau pe teren pentru a selecta personal in timpul liber, deoarece nu aveau suficienti candidati. Din pacate, nu stiu ce se intampla in alte firme.

Poate pe viitor lucrurile se vor schimba

Succes tuturor :)
Mihaela Nedea la 24 Iunie 2008, ora 18:15
Cred ca din pacate lucrurile nu or sa se schimbe. Se pare ca asta e metoda de imbogatire a capitalismului, asta e capitalismul! Asa e si dincolo dar nu vrem noi sa vedem. Asa s-au imbogatit statele din vest, si in general angajatorii. Platesc putin pentru cata munca se depune.

Si in societatea de azi esti legat de sistem, trebuie sa muncesti ca altfel mori de foame. Daca muncesti e ceva mai bine.
Constantin Tudoran la 24 Iunie 2008, ora 18:52
Hihihi! Ce tampenie! Pai daca firmele mari inca n-au inteles... ce sa mai ceri de la altii! Regula jocului este: NO PAY NO GAIN!

Pentru cei ce nu-nteleg o sa ma explic. Vrei oameni buni? Plateste-i si ii vei avea! In rest... Succese cat mai dese. Eu unul deocamdata lucrez intr-o firma care a inteles lectia aceasta
Birgoveanu Petru la 24 Iunie 2008, ora 22:10
Sunt de acord! se cere mult de la angajati / potentialii angajati si se ofera prea putin in prea mult timp ... din putina experienta pe care o am, vorbesc doar de joburile entry-level.
Aparent deviza "time is money" nu este valabila decat pentru pozitiile de conducere din firme... pentru ceilalti... timpul si efortul lor sunt subestimate. Si se mai intreaba firemele de ce le pleaca angajatii....

  Inapoi la articolul Recruiterii trag linie dupa primele cinci luni

Setari Cookie-uri