Comentarii pe articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?


Are dreptate Dnul Serbanescu

Nicolae Valentin la 25 Noiembrie 2010, ora 11:56
Bancile straine au venit in Romania sa faca profit, asta e clar. Creditarea s-a facut cu acordul BNR si in conditiile convenite tot cu BNR. Romania a atras un flux uria de capital, ndeosebi speculativ, pe termen scurt. n numai 4 ani (2004-2008) In Romnia au intrat circa 50 de miliarde euro !
Imprumutul de la FMI a intrat n rezerva valutar a BNR cu scopul clar de a pstra stabilitatea pieei valutare - transmitand bncilor i investitorilor strini s stea linitii, la locurile lor, deoarece cursul de schimb rmne stabil. S a garantat astfel c orice act de cumprare de valut va fi satisfcut prin vnzarea de valut din visteria BNR. Asa au fost salvate de la faliment bncile i filialele corporaiilor multinaionale care s-au mprumutat pe termen scurt pentru a efectua investiii pe termen lung i cu grad ridicat de risc (cum ar fi creditarea imobiliar!).
Jipa Nicolae la 25 Noiembrie 2010, ora 13:30
Felicitari pentru comentariu!
Cei mai multi romani vad doar "patratica" lor; cunosc foarte multi care traiesc de azi pe maine din cauza imprumuturilor. Cand Isarescu spunea sa nu luam credite mai mari de 25% din venit si sa le luam in moneda nationala, nimeni nu l-a ascultat. Acum e vremea sa platim pentru prostia noastra, tipic romaneasca.
la 26 Noiembrie 2010, ora 11:09
mda, nu acuza omul de rand, pentru avaritia si lipsa de scrupule a bancherilor, si, a politicienilor...

  Inapoi la articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?

Setari Cookie-uri