Comentarii pe articolul De ce ne pleaca medicii in strainatate: Salariile sunt mici, iar romanii nu mai au bani de spaga


De ce ne pleaca medicii in strainatate

la 7 Decembrie 2010, ora 14:39
Da, e trist ca lumea e nevoita sa plece din tara pentru a avea un trai mai bun.
Pe de alta parte e si mai trist daca cineva isi alege o meserie, sa spunem medic, numai pentru ca va primi spaga. Mi-e mila si sila de asemenea oameni. Nu i-a obligat nimeni sa-si aleaga o asemenea meserie daca stiau ca salariile sunt cum sunt.
Popescu Popescu la 7 Decembrie 2010, ora 15:08
Nu-si alege nimeni meseria de medic pt a primi spaga! Fara pasiune si vointa pt meseria asta nu rezista nimeni atatia ani de studii si practica, impresia asta o poate avea cine nu stie cu ce se mananca medicina! E jenant ca acesti oameni ajung la un moment dat sa depinda de micile atentii de la pacienti! In cele mai fericite cazuri unii dintre ei isi deschid cabinete sau se angajeaza la clinicile particulare! E mai mult decat jenant, e absurd sa fii medic si sa mori de foame! Numai pe la noi am intalnit asa ceva si poate prin tarile lumii a 3-a la al caror nivel o sa ajungem curand- un medic la 200 de persoane! Pt aceasta stare de lucruri, ca si a salariilor mici si a exploatarii muncitorului roman de catre "investitorii" straini pe salarii si de 10 ori mai mici decat in tarile civilizate, tari care niciodata nu asociaza Romania ca facand parte din Europa cand vorbesc de "statele europene" direct raspunzator este guvernul impreuna cu presedintele!
Radu Anda la 7 Decembrie 2010, ora 15:10
Este trist ca sunt persoane care considera ca medicii pleaca din tara deoarece nu primesc spaga. Este un atac extrem de dur \care nu cred ca poate fi sustinut de probe reale. Ma intreb oare de ce nu s-au gandit autorii acestui articol la alte probleme deosebit de importante ale sistemului medical, cum ar fi lipsa de aparatura, de medicamente sau de orice fel de instrumente cu care medicii nostri trebuie sa se confrunte, la care sa adaugam regimul absolut anormal de viata. Un medic lucreaza in medie de 250-330 ore pe luna si e platit cu putin peste 1500RON. Faceti dumneavoastra calculul platii pe ora lucrata.
Asadar, medicii nostri nu pleaca din cauza ca nu primesc spaga. Pleaca pentru ca nu sunt Dumnezeu si deci, nu pot trata oamenii numai prin vorbe bune, pleaca pentru ca au un ritm de viata infernal, pleaca pentru ca au fost si inca sunt bataia de joc a tuturor guvernelor de pana acum si pleaca pentru ca dumneavoastra, cititorii dumneavoastra, pacientii lor si cetatenii romani prefera sa nu vada mai departe de lungul nasului si sa ii transforme in tapii ispasitori ai unui sistem ale carui victime sunt.
Pintia Cristian Florin la 7 Decembrie 2010, ora 15:31
Medicii,sa-si inchida cabinetele particulare,unde cistiga bani,care nu sint impozitati de stat,si e foarte rusinos in aceasta tara. Ne pleaca medicii,pentru ca administratorii spitalelor,au cumparat aparatura second-hand,pentru ca sanatatea a ajuns mai rau decit mafia si coruptia din guvern si parlament. Bugetul pe 2011 va fi cu 4 miliarde mai mic,ca sa aiba ce fura domnii,din guvern,si noi spunem ca sintem o tara democratica. JOS CORUPTIA SI MAFIA DIN GUVERN,RUSINE CELOR CARE AU DISTRUS ACEASTA TARA,RUSINE CELOR CARE VIN CU SCUZE,DOAR CA SA POATE SA NE ADUCA INTRE TARILE LUMII A 3-A.
Anonim la 7 Decembrie 2010, ora 15:46
este adevarat ca salariile medicilor din strainatate sunt mult mai mari decat la noi, dar e falsa afirmatia ca acolo se lucreaza mult mai relaxat si au pacienti mai putini.
Nici vorba de asa ceva: un medic care lucreaza in strainatate raspunde de multi pacienti, munca e foarte stresata, credeti ca tarile capitaliste dau bani degeaba medicilor nostri?
Programul de lucru e foarte lung ( zi lumina sau chiar mai mult ), dar ce sa faca ?
Sa stea in tara, sa ii sustina parintii dupa 6 ani ( nu toti parintii mai au asemenea posibilitati azi)
Oriunde ar merge, tot emigranti raman, dar....nu au incotro!
Dina Mihai la 7 Decembrie 2010, ora 15:51
@Popescu Popescu,

poate ai vrut sa zici "politicienii de dupa '90", sau consideri ca doar actualii sint vinovati?
Dina Mihai la 7 Decembrie 2010, ora 15:51
@Popescu Popescu,

poate ai vrut sa zici "politicienii de dupa '90", sau consideri ca doar actualii sint vinovati?
Fetcu Diana la 7 Decembrie 2010, ora 15:52
Va inselati dragi autori. "Spaga" este un cuvant foarte urat si ceea ce reprezinta este umilitor atat pentru pacient cat si pentru medic. Plecarea unui medic roman in strainatate este o realizare, dar motivul plecarii este o rusine pentru sistemul nostru sanitar si pentru tara.
Popescu Popescu la 7 Decembrie 2010, ora 16:48
@Dina Mihai, da asa am vrut sa spun! Credeam ca se subantelege!
Mihai la 7 Decembrie 2010, ora 17:38
dragi autori ,ca sa intelegi cu adevarat cum stau lucrurile ,ar trebui sa fiti macar 24 ore de cealalta baricada ,ceea a medicilor...
cum v ati simti sa faceti 6 ani de facultatate si NU orice facultate...,dupa care sa mai faceti inca 6 ani de specializare,in care sa invatati o bibleoteca de carti si in toti acesti ani sa stati pe bani parintilor,deoarece in toti ani de specializare intr un centru universitar ,ex:cluj--in care chiria si utilitatile depasesc salariul TAU de rezident.???din ce bani credeti ca mananca acesti viitori pecialisti dr.?
din ce bani isi cumpara o carte sau imbracaminte??
ati ghicit ,banii parintilor. pentru ca,ca si rezident nu iti parvine nici un ban in plus...asa numita spaga...
dupa terminare celor 12 ani de SCOALA,adiaca 4 facultati de 3 ani,au un salar de mizerie 10.mil.,bani cu care nici ei nu pot sa si permita un trai mai decent,dapoi sa si intemeieze o familie...
deci tot banii parintilor...
rusine guvernului care ne conduce ...
credeti ma ,ca dupa atata invatatura oricare a terminat medicina e capabil sa invete orice limba de pe glob in 3 luni de zile si sa mearga inrt a colo,inspre un trai mai bun ,acolo unde efortul sau este apreciat,EFORTUL DE A SALVA CE ARE MAI DE PRET OMUL VIATA.
rusine sistemului sanitar,pacat ca suntem vrand nevrand pacienti in ROMANIA...,tara condusa de niste HOTI RETARDATI...
Elena Radu la 7 Decembrie 2010, ora 22:39
Da au un salariu de mizerie....... dar hai sa verificam putin averile acestor oamenii saraci....... Cate case cate vile ... sau ce vila au...... din ce bani au facut SARACII .....aceste AGONESELI........trebuie vazut.... si ce nu justifica salariul de mezerie castigat...... trebuie confiscat........ si asa se regleaza BUGETUL....... de la ei, de la SARACII ...MANELISTI de la altii ca ei care se dau SARACI... precum AVOCATII..... SARACII ...NOTARI......./ si uite unde sant banii....../ la EI...SARACII.....
Geta la 10 Decembrie 2010, ora 10:07
ne place sau nu meseria de medic este o meserie obositoare ,plina de responsabilitati si foarte murdara.Este foarte usor de comentat din afara dar numai cine este in sistem stie prin ce trec zi de zi,a lucfra cu omul este foarte greu ,vine te roaga in genunchi sa-l ajuti apoi te acuza de malpraxix,am lucrat in sistem ca asiistent o perioada dar m-ia ajuns nu este usor sa i-ti moara un om in miini si sa nu poti face nimic ca nu ai strictul necesar,apoi visezi zile in sir ce sa intinplat si colac peste pupaza mai esti acuzat si de rude .Inchideti ochii si inchipuitiva cum este,sincer prefer cabinetele private unde stiu ca nu plec acasa cu vreo infectie in urma unui consult.
Ioana la 10 Decembrie 2010, ora 15:44
sunt medic specialist chirurg, mi-am luat specialitatea anul acesta, am terminat doctoratul in urma cu doi ani si.....ghiciti !!! castig1000 lei pe luna, bani care imi ajung cel putin doua saptamani, dupa care incep sa ma gandesc cum sa mai cer bani de la parinti (pensionari). Da!!!!! mi-am depus actele si voi pleca din tara, undeva unde sa nu ma simt cel mai ratat om din lume si unde sa-mi pot face un copil pe care sa am cu ce sa-l hranesc!!!!! asta dupa 24 ani de scoala!!!
Butusina Ninel la 12 Decembrie 2010, ora 23:01
pai cabinetele de care vb. de unde crezi ca au acel strict necesar?DIN SPITALE ,recent am dat spaga pt o banala apendicita,dupa care am fost chemat la cabinetul particular sa scoata firele bine inteles contra cost,si a mi se da biletul de externare toate acestea la un copil de 6 ani
Oamenii care mor ,mor ca nu au bani de spaga si doctorii nu se uita la ei,asta e adevaratul motiv ca asa era juramintul lui Hipocrate daca da stimulente, traieste daca nu ,la groapa si se incheie americaneste "ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,asa sa le dea
Alte meserii "murdare" nu mai sunt oare? si pe bani mult mai putini,si ore lucrate mult mai multe?
Sunt multe de spus ,,,,,,,,sa se duca unde vor,,,,,,,,,,ca aici si cu ei si fara ei ,,,,,,,,,,,,,,,adica daca ai bani traiesti daca nu te lasa sa mori
la 2 Martie 2011, ora 17:17
in curand vom da spaga la vraci si moase comunale sa ne zica un cuvant bun inainte de marele salt.asta meritam,asta suntem ,sa terminam cu boceala,in definitiv care e mai dotat genetic traieste mai mult (daca nu-l calca tramvaiul).
Gabriel la 2 Noiembrie 2011, ora 23:11
citesc cu uimire cometariile unor oameni care traiesc pe alta lume. sunt medic. 6 ani de facultate si 6 de rezidentiat. 12 ani de invatat pe branci. spaga ? domnilor si doamnelor care ii detestati pe medici : in 6 ani de rezidentiat am trait in conditii mizerabile. ziua mea de munca avea 12 ore. 9-10 ore la spital si al 2-lea job ca sa imi pot plati chiria si mancarea. aloooo.....oameni buni ! putini stiu ca rezidentii nu primesc spaga. dupa ex de specilist salariul meu era de 1300 ron. adica fix cat este chiria apart in care supravietuiesc. am depus actele si de la 1 ianuarie plec din tara. va las mai ales pe voi cei care credeti ca bugetul tarii e gaurit de spaga medicilor. va las si va doresc sa aveti parte de Mama Omida, mama Campina si alte mame. va las si sper sa uit de voi. curand o sa va rugati ca cineva sa primeasca spaga si atunci o sa va dati seama ca medicul pe care tocmai l-ati blamat nu mai este. si in locul lui este un spital transformat in azil de batrani. "spaga" este de fapt un act de recunostinta a unor pacienti care sunt contienti ca medicina se face din suflet, dar sufletul fara o masa si un acoperish desupra capului....pleca in Germani, Anglia, Franta, Suedia......etc.
Nu sunt dator cu absolut nimic acestui stat si acestor cetateni carora le-am dat tot si am primit nimic.
Va doresc sanatate....veti avea nevoie de ea.

  Inapoi la articolul De ce ne pleaca medicii in strainatate: Salariile sunt mici, iar romanii nu mai au bani de spaga

Setari Cookie-uri