Comentarii pe articolul Penultimul loc in UE la PIB-ul pe cap de locuitor


Supraincalzirea Economiei Romanesti

Gheorghe Buhac la 25 Iunie 2008, ora 10:08
Supraincalzirea Economiei Romanesti
Intr-un alt articol un domn se straduia sa ne explice ca de fapt economia romaneasca este supraincalzita si sa fim atenti ca apar dezechilibre
Ba mai mult , ne atentiona sa fim foarte atenti cum crestem , ca un ritm peste 4,5 % ne va duce la dezastru .
Pai cu un ritm de 4,5 % Romania ajunge la bunastare in timp de o suta de ani.
Iata dece suntem pe penultimul loc din coada
Ne trebuie un ritm de minim 10% pe an de crestere reala a PIB nu mintita statistic , si cresterea sa fie pe seama produsului romanesc , cu materie prima din Romania , conceptie romaneasca , forta de minca romaneasca si desfacere in principal 75-80 % pe piata romaneasca , sa ne recucerim piata interna si apoi sa facem teorii .
Cand PIB-ul ti-l fac altii , acesat este volatil , astazi este maine nui , se duce in tarile calde .
Cu stima
Gheorghe Buhac.
Oprea Gheorghe la 27 Iunie 2008, ora 12:54
Sunt de acord partial cu dl. Buhac, doar in privinta ritmului de crestere al economiei, dar sa observam si aici, ca se produc imixtiuni in treburile interne, apropos de remarca presedintelui Basescu, ca Romania ar trebui sa aiba ritmuri de crestere constante (de acord) de doar 6/7 % (de fapt astea sunt cifre impuse de UE, vezi doamne sa nu se supraacalzeasca economia romaneasca).
In ceea ce priveste utilizarea materiilor prime, niciodata nu vor fi suficiente cele interne la un ritm crescut de dezvoltare economica, insa trebuie facut importul cel mai ieftin, iar cu intekigenta autohtona sa suplinim restul.
In ceea ce priveste otiunea doar pentru piata interna, este gresita, pentru ca numai cand exportul va depasi importul se poate realiza o crestere eficienta a economiei.
Dar pentru a realiza cresterile necesare, trebuie sa revitalizam industria interna, sa punem pe picioare agricultura, sa nu ne limitam doar la servicii si constructii.
Mii de ingineri si tehnicieni din ambele ramuri ale economiei nationale "au fost arucati la cosul de gunoi", nu mai vorbesc , de faptuil ca, au lipsit cu desavarsire alternativele reconversiei profesionale, drept pentru care toti acesti napastuiti au luat drumul pribegiei in tari straine sa culeaga capsuni si sa construiasca pentru altii, crescand PIB-ul altor tari, care ne rad in nas acum ca suntem pe penultimul loc in UE.Am distrus (am devalizat ) realizarile "comuniste", sau am abandonat lucrari aproape finalizate (blocuri, imensele "economate", canale de navigatie -vezi Dunare-Bucuresti-, infrastructura de irigatii, combinate -vezi doamne energofage-, constructia de utilaje si aparatura electrica- IMEB-ul este un maidan gol-, flota decimata, constructia de nave abandonata, pentru a da de lucru marilor armatori straini la preturi exorbitante,etc) pentru a face noi capitalistii economate, sa reluam noi constructia Canalului Dunare-Bucuresti, ca ce se facuse in proportie de 75% din el pana in 1989 s-a distrus.Cum sa nu fim in coada UE, cand asa s-a dorit de catre mai
Oprea Gheorghe la 27 Iunie 2008, ora 13:02
Apropos, stiti desigur ce economie puternica are Japonia, insa stiti ca este singura tara din lume care importa toate materiile prime in proportie de 80-90%?
Si ca in Japonia conducatorii companiilor se lupta cu angajatii pentru a le reduce "apetitul de munca"? (in sensul de a-i ruga sa nu mai munceasca cate 10-12h pe zi si sa renunte la lucrul in zilele de sambata si duminica?
Constiinta muncii, este generalizata la poporul japonez si mai exceleaza in ceva:calitatea acestei munci, care este foarte ridicata.
Mircea Suman la 29 Iunie 2008, ora 09:54
De acord. Concluzia cu caracter general este: Romania nu are o strategie clara si coerenta de dezvoltare economica. Nu stim ce vrem si, asa cum spunea dl Buhac, PIB-ul ni-l fac altii in timp ce guvernele noastre se ocupa cu ceea ce pot si, de fapt, cu ceea ce "le intereseaza". PIB-ul Romaniei este lipsit de substanta, noi nu producem si, foarte bine spus, trebuie sa recastigam piata interna cu produse romanesti. Teoria "supraincalzirii" are rolul de a scuza mersul lent si bazat pe surse labile al economiei romanesti. Tabloul creionat de dl Oprea este real si ar trebui sa-i trezeasca pe cei ajunsi in fruntea tarii.

  Inapoi la articolul Penultimul loc in UE la PIB-ul pe cap de locuitor

Setari Cookie-uri