Comentarii pe articolul Miliardarul Ioan Niculae mai inchide 3 combinate. 5.700 angajati vor fi concediati


Industria ingrasamintelor chimice

la 4 Ianuarie 2011, ora 12:55
Ca domnul Ion Nicolae respecta legile economiei de piata "costuri > ca pretul de vanzare = stop productie" nu-i de mirare si nimeni nu va putea sa lucreze in pierdere la infinit.
Intrebarea este ce s-a intamplat in perioada in care STATUL i-a furnizat gaz metan la pretul de productie din tara, la pret pentru "baietii destepti" ai Presedintelui? Cui a livrat oare domnul Ion Nicolae ingrasamintele produse din gaz romanesc ieftin, fermierilor romani sau la export?
Daca majoritatea productiei a fost livrata catre fermierii romani la preturi decente, mai mici decat cele din import, atunci "schimbarea de macaz" nu-i deloc o masura buna.
Daca ingrasamintele produse in combinatele domnului Ion Nicolae din gaz metan ieftin au cam luat drumul altor tari aducand profit doar donului Ion Nicolae atunci, cu toate necazurile aduse de inchiderea combinatelor, am putea spune ca D-nul STAT si-a facut datoria,ceea ce-i de mirare cumva.
si inca o intrebare: cat a investit domnul Ion Nicolae in retehnologizarea si eficientizarea productiei de ingrasaminte chimice din romania, industrie pe care se pare ca o controleaza im buna masura?
M. la 4 Ianuarie 2011, ora 23:09
f mult, te asigur. cunosc cat de cat situatia. credite mari luate de la banci pentru a reface de ex. : o instalatie de sute de milioane de dolari (facuta pe vremea lui ceausescu, distrusa dupa...) la fagaras.

deciziile sunt pur economice.

fermieri romani? ma faci sa rad. pai el e si fermierul #1 al tarii... vroiai sa controlezi si pretul graului sau? pai, ce mai facem cu economia de piata? cerere - oferta, pretul pietii, etc.

fabricile sunt in conservare, pt ca 1.-creditele se vor plati (trebuie, iar dl nicolae stie asta... si nu se joaca) si 2.-nimeni nu-si permite sa piarda banii investiti.

atentie : se vb despre inchiderea combinatelor, nu despre falimentul lor. diferenta e mare.

cu totii asteptam vremuri mai bune, indiferent ce inseamna asta. si dl. nicolae le asteapta, la nivelul sau...
M. la 5 Ianuarie 2011, ora 00:47
inca ceva despre pretul graului...

nici ceausescu nu tinea f tare sa dea graul poporului, de ce ar face-o un industrias post-decembrist? daca dvs. aveti un lucru pe care ati lua mai multi bani daca l-ati da in grecia/italia/germania... tineti neaparat sa luati pretul din romania? nu cred...

dl. nicolae are pret bun la ingrasaminte, atunci cand le cumpara el (de la el)... are pret bun la cereale, atunci cand le macina el (pe ale lui)... fie el produs finit sau semifabricat, oriunde alege sa vanda - pe lantul de productie - el va urmari sa scoata profitul maxim... pentru care munceste.

hai astra! ... ploiesti

ps pretul ingrasamintelor dlui nicolae? ma rog, holdingului sau... un pic sub cele de import. trebuie mai mult? are de unde sa mai lase... din pacate, tehnologia o poti aduce la ultimul nivel (top), dar nu o poti schimba... cercetare? unde? orice procedeu nou vine cu licente uriase. nimeni nu mai inoveaza... ori la procedeul respectiv exista un bilant. in-out. e normal ca pretul gazelor are impact in produsul finit.

POATE CA DL NICOLAE NU MAI ARE DELOC PROFIT DACA PRETUL GAZELOR CRESTE SAU... POATE CA NU E MULTUMIT CU PROFITUL RESPECTIV... ARE TOT DREPTUL. INSA, CAT PIERDE STATUL DIN INCHIDEREA UNITATILOR DE PRODUCTIE? SALARIATILOR LI SE RETINEAU CAS, ETC. SALARIILE SE DUCEAU UN CONSUM, PLATEAU TVA... BLA-BLA-BLA... VORBE. N-AUDE NIMENI.

  Inapoi la articolul Miliardarul Ioan Niculae mai inchide 3 combinate. 5.700 angajati vor fi concediati

Setari Cookie-uri