Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor in 2011?


Preturile in 2011

Grigoriu Marius la 5 Ianuarie 2011, ora 16:31
Chiar am citit toate comentariile de aici. Imi vine sa rad de multi, dar parca mai mult imi vine sa plang cand vad cat de multe persoane abia asteapta sa primeasca bani ca sa se mute intr-un apartament. Nicicum sa dea de la ei sa-l cumpere.

Gandirea multora este limitata. Voi nu priviti imaginea de ansamblu! Va cramponati in detalii prea minore pentru a putea face o diferenta.
Realist vorbind... ati facut o comparatie intre salariul mediu din mai 2008 si cel de la sf anului 2010? Va spun eu... sunt foarte apropiate. Pretul la imobiliare? E la jumatate! Concluzia? Puterea de cumparare nu a scazut (ma rog, doar la cei disponibilizati... dar oricum nu ei erau grosul in imobiliare).
Ce dauneaza sectorului imobiliar? Neincrederea in ziua de maine.

Toti visati la preturi de 3-400 Euro, asa cum acum cativa ani visati la preturi de 1000 Euro pe mp. Acum cand e 1000 Euro/mp... nu e bine... vreti mai jos.
Dragilor...o sa va luati o mare teapa! Si va voi explica pe scurt de ce:
1. e multa lume care vrea sa faca un credit pentru un apartament... dar le e frica de ceea ce va fi in viitor si prefera acum o chirie - lucru care in viitor va duce la o crestere mare a cererii.
2. preturile au scazut enorm. Si poate in prima jumatate a lui 2011 vor mai scadea cu 5%, max 10%. Dupa care se vor opri... pentru ca nu mai e loc de scaderi. S-ar vinde sub preturile de constructie... la care multi dintre dumneavoastra nu mai adauga si pretul terenului pe care proprietarul l-a cumparat.
3. anul 2012 este an electoral. Cine va dori sa iasa presedinte... trebuie sa faca ceva pentru ca lumea sa-l voteze. Trebuie sa schimbe ceva. Trebuie sa redea increderea romanului in viitor. Sa schimbe cumva economia in Romania. Si nu o va putea face cu 2-3 luni inainte de alegeri... e proces de cel putin 1 an.
4. Voi aveti idee cat castiga statul din imobiliare? TVA 5%, Impozitul platit de vanzator - 2%, TVA la onorariul incasat de notar 24%. La toate astea... adaugatii pe cei sus-pusi care au bussiness-uri in imobiliare.

Scaderea asta a preturilor nu a fost pentru romanii de rand... sa se bucure si ei de preturi mici. A fost facuta pentru altii... ca sa cumpere la preturi mici... si candva in viitor sa vanda la preturi mari!

Sa tineti minte ce v-am spus aici... si vom mai vorbi in viitor... undeva in a 2a jumatate a lui 2011!!!!

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor in 2011?

Setari Cookie-uri