Comentarii pe articolul Cum arata cardul national de sanatate. Vezi aici galerie foto


e din ce in ce mai grav

Bogdan Betianu la 6 Ianuarie 2011, ora 17:05
Cred ca toata lumea stie proverbul "Ce-i lipseste chelului, tichie de margaritar!". Se pare ca se potriveste tot mai bine cu ce se intampla in tara noastra. Pacat ca se cheltuie banii nostri pe tot felul de nimic-uri care au utilitate zero.
La ce ne mai trebuie cardul asta, avand in vedere ca toti medicii au fost dotati cu calculator si ca au acces la baza de date de la CNAS?
Oare o sa fiu mai bine tratat daca am un asemenea card?
Din pacate nu cred ca se va intampla asta.
Balanescu Silviu la 6 Ianuarie 2011, ora 17:18
o sa fii mai bine tratat daca medicii or sa fie platiti cum trebuie! Cand presedintele tarii o sa se operze in Romania atunci poti si tu sa ai incredere in sistemul romanesc de sanatate. Pana atunci raman doar sperantele... adica nimic
Pasula Sorin la 6 Ianuarie 2011, ora 17:20
sa inteleg ca asta e dimensiunea standard :)))
eventual pentru pensionari se va face un pic mai mare, ca sa poata citi si fara ochelari :))

Ancan Maria la 6 Ianuarie 2011, ora 17:40
Trebuie sa se mai imbogateasca cineva... 2 euro de card, e ceva... Pentru noi, mai ales pensionarii, ce e 2 euro doar pensiile s-au marit nu????????
Inca un act de pastrat prin buzunare cu grija sa nu-l pierdem. Altfel... ha, ha, ha... Medicii ne tin destul la cozi cu cate documente au de completat. De... le usureaza munca... Au terminat o facultate care e nimic pe langa alte multe hartoage ce trebuie sa le completeze...
Ludosanu Angela la 6 Ianuarie 2011, ora 17:45
Se va putea face mai usor un control asupra retetelor si serviciilor de care beneficiaza fiecare asigurat. Am inteles ca, acum, daca te duci la Casa de sanatate si intrebi de cate retete ai beneficiat, anul acesta de pilda, si de care servicii, s-ar purea sa ai surpriza sa constati ca ai "beneficiat de multe", decontate din banii adunati acolo. Companiile farmaceutice incheie contracte cu medicii, stiti bine, pentru prescrierea a cator mai multe si scumpe medicamente; o parte din bani revin madicilor, altii farmacistilor...cica de multe ori un medicament se "vinde"de 4-5 ori fara a se misca din farmacie. S-au eliberat retete si pentru morti de 4 ani. In felul acesta s-au scurs din sistem bani, bani, bani...multi, foarte multi si tot ei, medicii, se plang ca sunt mici castigurile lor ca nu au conditii de munca si pleaca afara. Sa plece, la situatia asta au pus si ei mana. Acolo nu vor mai putea face la fel.
Fiind mai multi bani in sistem veti fi mai bine tratat, eu asa cred.
Mi-ar fi placut totusi ca pe acel card sa fie inscrisa suma de care beneficiaza fiecare si sa nu fie transferabila, sa fie ca in occident, astfel ca daca ai ramas fara servici sa nu se termine brusc si posibilitatea de accesa sistemul medical.
Sau si mai bine sa pot alege intre Cas si alt sistem, privat, de asigurari medicale.
Predan Valentin la 6 Ianuarie 2011, ora 17:54
Card de sanatate sau pancarta de sanatate? la ce mai trebuia CIP-ul ala cand este atat spatiu de folosit pe hartia aia?!

cred ca sunt eu obtuz... e asa de mare ca oricum nu prea mai avem nimic in buzunare si asa, daca il impaturesti in 16 sau 18 avem in sfarsit buzunarele pline cu ceva

Fenechiu Marian la 6 Ianuarie 2011, ora 18:38
MedAliat te plateste. In sistemul medical privat deja exista aceste carduri.
la 6 Ianuarie 2011, ora 19:35
Va recomand "calduros" sa vizionati filmul "SICKO" - 2007, care arata "beneficiile" unui sistem organizat de carduri de sanatate in cea mai tara ce exista: USA
Intr-acolo ca vrem, ca nu vrem ajungem si noi.
la 6 Ianuarie 2011, ora 20:18
NU E BINE CE FACETI ! DE CE? SUNT PREA MULTE DE SPUS...
Ludosanu Angela la 6 Ianuarie 2011, ora 20:51
Doamne, mare este gradina ta Doamne, fratilor va avea marimea unui card obisnuit, nu al unui A4...! Asa se lucreaza designul, la scara mare, pentru a se face detalii cat mai complicate, greu de falsificat. Dupa modelul mare, initial, se tipareste la marimea dorita. La fel se lucreaza si bancnotele...
la 6 Ianuarie 2011, ora 21:05
este foarte bine , dar oare aceste carduri vor fi date populatiei prin medicul de familie, ?s-a intrebat cineva cit stress si munca neplatita impreuna cu asisteta de cabinet a tebuit sa efectueze medicul de familie pentru acele carnete de asigurat confectionate dintr-o hirtie de calitate foarte proasta, care au costat o suma enorma si de care acum nu mai intreaba nimeni?Cit costa aceste carduri? cind s-a facut licitatia ? de unde reiese ca pacientul este asigurat, sau iar incepem cu adeverintele de salariat sa vedem daca pacientrukl are dreptul la asistenta medicala, sau iar bajocorim medicii prin amenzi supradimensionate ca au eliberat concediu medical fara adeverinta de salariat eliberata in ziuz prezentarii pacientrului la cabinetul medical.Ce date confera acest card medicului de familie, astfel incit sa rezulte calitatea de asigurat al pacientului, fara ca medicul de familei sa mai fie implicat in munca de uzura care nu are legatura cu profesia lui si care de multe ori rapeste o buna bucata de timp care ar trebui sa fie alocat actului medical.
Leahu Madalina la 6 Ianuarie 2011, ora 21:38
sa vedem cine va face acele carduri ce firma se va ocupa si cati isi vor trage bani in urma licitatiilor.Cine va fi firma care va subcontracta aceste lucrari?Cred ca una care nu are decat un angajat si va subcontracta uneia care este a unui membru sau al acolitilor acestora.Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Oarecine la 7 Ianuarie 2011, ora 13:41
Nu va mai amagiti cei care sunteti sustinatori ai acestor carduri de sanatate sau de orice fel.In subsidiarul acestor "afaceri" se afla multe lucruri nelalocul lor ca sa ma exprim "mai frumos".Prea cred unii ca datorita introducerii acestor documente se va face ordine ,ca nu se vor mai face falsuri si alte chestii din astea.Cine garanteaza ca informatiile de pe card nu pot fi modificate,si ca am dreptul mereu sa verific daca au ramas in stadiul pe care il cunosc eu. Mai este si problema spinoasa a donarii de organe,pe care trebuie sa o bifezi.Cine imi garanteaza ca dupa ce suport o operatie nu imi extirpa si vreun organ sanatos pt ca spun ei s-a facut vreo grseala si s-a bifat pozitiv la aceasta chestiune,desi eu am cerut altceva.
Pt cei care zic ca e mare gradina ta Doamne,ar face mai bine sa fie mai buni crestini ,decat sa-si dea ochii pe ste cap ,judecandu-i pe cei care "nu inteleg".Probabil fac parte dintre cei care au terminat medicina si au impresia ca e singura facultate care scoate intelectuali,celelate nu.Avem dreptul de a pune si 1000 de intrebari inainte de a lua niste acte care nu stii daca te avantajeaza sau nu.Iar asa cum se cere profesionalism in toate domeniile si se face caz mare in caz ca un inginer nu stiu ce a gresit sau ca un profesor nu stiu ce nu a predat asa sa se faca si in cazul medicilor mai ales a celor de familie care beneficiaza de aceste "facilitati".Sa nu trecem peste faptul ca marea majoritate a medicilor de familie nu sunt prea profesionisti,iar cei tineri pot profesa si fara rezidentiat.
Asa ca preocuparea principala a guvernantilor este cum sa mai introduca ceva tehnologic care costa bani,si sa mai faca rost de bani pe seama populatiei ,nici de cum sa rezolve alte chestiuni mai spinoase ce tin de sanatatea,educatia si prosperitatea oamenilor.
Si din pacate au multi sustinatori,ce se cred mari invatati ,si mai destepti decat Dumnezeu,care cred ca "prostimea" nu are drept nici sa intrebe macar.
la 10 Ianuarie 2011, ora 16:07
acest card nu va aduce dect un singur lucru o limitare drastica la servicile de sanatate pe care le platim din ce in ce mai scump ,o sa stam la usa spitaleor si prima intrebare o sa fie ai card sau nu ,nu liber urmatorul tu poti sa mori dar nu ai card

  Inapoi la articolul Cum arata cardul national de sanatate. Vezi aici galerie foto

Setari Cookie-uri