Comentarii pe articolul Soferii, obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all season


ANCA BOAGIU - invata datele tehnice

la 26 Ianuarie 2011, ora 22:22
''Lantul pus pe suprafetele carosabile acoperite cu gheata sunt, de fapt, egale cu zero, aluneci la fel", a spus Anca Boagiu.''
.... si cauciucurile sunt egale cu zero pe gheata, de asta se foloseste frana e motor ....., iar privind cauciucurile de iarna sunt deacord cu ele, dar nu obligatorii pe toate rotile ci pe tractiune ... si ar trebui obligati producatorii de masini sa vanda masinile echipate cu cauciucuri de iarna-vara (MIXTE) sau echipate cu cauciucuri in functie de anotimpul in care este vanduta masina.

Almasan Florin Adrian la 26 Ianuarie 2011, ora 22:50
daca ar fi obligatia de a dota masina cu gume mada in RO as intelege . asa insa e precis o noua maxi afacere de partid si de stat . ar fi interesant de vazut care dintre politruci e megaimportator de caucioace si am afla substratul . altminteri nu conteaza atat de mult gumele (adica sa fie in zona decenta de uzura) cat maniera de exploatare in conditii vitrege . in plus pe aia de nu au habar nu-i obliga nimeni sa iasa pe sosele .
Munteanu Laurentiu Cezar la 26 Ianuarie 2011, ora 22:54
Asta bubuie de "inteligenta"!!!!!!!!!!
Lanturile pe gheata nu aluneca. Anvelopele, chiar si de iarna, da.
In plus, lanturile nu distrug carosabilul, ci SE DISTRUG PE CAROSABIL USCAT.
Mihai Posoceanu la 26 Ianuarie 2011, ora 23:26
Sunt curios cum faci dovada ca sunt all-season cauciucurile?! Masina cand o cumperi nu iti da vreun act special care sa ateste ce fel de cauciucuri sunt. In plus, nici macar pe cauciucuri nu scrie intotdeauna.

ps: daca ma prinde cu slick-uri iarna, imi da amenda dubla?
Alexandru Dinca la 26 Ianuarie 2011, ora 23:41
eu zic ca fiecare sofer sa fie obligat sa le dea la m u i e celor din guvern care au dat ordonanta de guvern!
Sorin Popescu la 27 Ianuarie 2011, ora 00:12
Asta sigur e cretina ! Total atehnica, n-am inteles nimic din articol.Camioanele doar pe axele motrice iar autoturismele toate patru !!!!!!!!!!!!!!!! Probabil e ca povestea cu vesta,triunghiurile si extinctorul ! C O N T E A Z A C O M I S I O N U L ! ! !
Sorin Suciu la 27 Ianuarie 2011, ora 08:31
Este o noua "Dijma" care-i imbogateste pe unii si aduce tva la stat . Statul doar la asta se gindeste .
Jescu Gheorghe la 27 Ianuarie 2011, ora 14:37
Daca in luna noiembrie sunt peste 20 grade(cum a fost de exemplu in acest an in anumite zile si zone) si asfaltul e perfect uscat, de ce trebuie sa folosesc obligatoriu cauciucuri de iarna?
Cauciucurile de iarna au un comportament mai prost pe asfalt curat, mai ales pe asfalt ud, decat cauciucurile de vara. Daca nu ar fi asa, atunci ce rost ar mai avea cauciucurile de vara?
Deci, problema mea este legata de obligativitatea folosirii cauciucurilor de iarna legata de o anumita data si nu de caderea zapezii, situatie pentru care ele sunt facute.
Sorin Caba la 27 Ianuarie 2011, ora 17:16
din cate stiu eu pentru camioane nu exista cauciucuri de iarna( au alta compozitie care nu rezista la presiunea din interiorul cauciucului)
ori cel care a scris articolul nu este documentat, ori cei din minister habar n-au pe ce lume traiesc

  Inapoi la articolul Soferii, obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all season

Setari Cookie-uri