Comentarii pe articolul Pierdem trenul de China? Ce este de facut pentru a-i atrage pe asiatici


Astia..

Musan Antal la 27 Ianuarie 2011, ora 03:51
Pe astia ii asteptati voi sa vina in Romania?
Bravo!
Mai bine ati astepta sa vina Mos Craciun, decat investitorii chinezi, ca ar aduce mai mult profit pentru tara.
Eu scriu acum din China si sincer, dupa 5 ani de facut afaceri cu ei, sunt satul de ei.
Pe langa dorinta lor nemarginita de a se imbogati, dar acum!, care duce sa ceara pe acelasi produs 1, 20 sau 200 de dolari, nu pot spune ca ar fi parteneri stabili in corecti de afaceri.
Zi de zi vad oameni facand nevoile fiziologice pe strada, la fiecare al doilea pas aud cum un chinez scuipa pe strada.
Si asta fac la toate nivelurile.
M-a dus un partener de afaceri intr-un restaurant scump (am mancat de 60 de dolari trei persoane!) si cand mi-am scos batista de hartie sa ma sterg pe nas, mi-a aratat el cum se face asta in China...
Iar cand e vorba de afaceri, pai au doua tactici:
- Cer un pret enorm de mare in speranta ca reusesc sa te prosteasca. Si nu de putine ori si reusesc din pacate...
- Cer un pret mic sa te atraga si dupa aceea iti spun "din cauza ca ... pretul va fi mai mare" si ridica pretul de trei ori...

Asta nu mai e comunism, nici afaceri, e hotie.
Comand niste marfa, imi ia banii de avans, ii spun ce fel de marfa sa imi aduca si imi aduce marfa proasta, nu de care am cerut.
Nu imi da inapoi nici avansul si nici marfa nu primesc!
Si exista vreo autoritate de stat care sa rezolve problema, precum OPC-ul? Nu vai.

Cer marfa pe care sa nu apara marci de genul HP sau Kappa sau whatever, mi se promite ca mi se aduce marfa fara trademark infringement si ce primesc? Acelasi rahat. Ce conteaza ca am cerut altceva? Nu am decat sa le las marfa in brate si sa pierd avansul daca nu imi convine ceva.

Iar autoritatile de stat ce fac? Nu fac nimic, sunt pusi doar sa ii apere pe conducatorii comunisti care se cramponeaza de putere de 30-60 de ani si care beneficiaza din acest "miracol" al lantului fara sfarsit de furturi si hotie. Un turist in hotel era aproape batut de un chinez beat, iar politistii nu au intervenit deloc, nu au facut nimic, se uitau pe geam la noi si nu faceau nimic. E statie de politie langa hotel, dar rolul lor e sa apere "regimul", ca nu cumva strainii sa inceapa sa le explice chinezoilor ca fara comunisti le-ar fi mai bine. Si cei de la hotel trebuie sa scrie rapoarte despre ce fac turistii, ce discuta, si vin chinezoaicele "membre" ale partidului in "spionaj" discutand cu turistii, etc. Am vazut cum isi scria aia de la receptie pe o hartie cand vin si cand plec, etc.

Sa vina astia in Romania sa fure ce nu au reusit sa fure altii in 20 de ani. Dupa 20 de ani de "investitii chinezesti" o sa avem fratilor Desertul Romaniei pe harta, marcata ca Chernobyl.
La ce mizerie e pe strazi si peste tot... La cum se pisa astia in metrou in cosul de gunoi, nu stiu la ce miracole se asteapta lingaii comunistilor de la ei!

Si ce mai vreti de la astia?

Iar salariile nu sunt chiar asa de mici la astia sincer, am vazut in zi de salariu ce teancuri de bani primeau muncitorii la fabrici.
Si se plang ca nu poata sa se duca de opt ori pe zi la buda in fabrici. Pai normal, daca au fost invatati sa se pise cand si unde ii apuca, nu ma mir ca nu sunt in stare sa isi controleze necesitatile fiziologice. La o linie de productie ce ar insemna daca din 40 de chinezoaice ar merge fiecare la buda cate juma` de ora? Ce productie s-ar mai face?
Realitatea e ca sunt lenesi si nu au chef de munca, vor doar bani, dar cat mai multi, si sa nu munceasca deloc.
La incarcarea marfii intr-un container vin cate 15 chinezoii. La descarcare ne descurcam 3 persoane in Romania. Da, dar din astia 15 cam 8 se uita cum muncesc ceilalti.
Iau cate trei colete, striga seful lor la mine sa nu iau asa multe nu cumva sa le scap. Pai la descarcare luam si cate 4-5 colete deodata si nu le scapam.

Ati inceput sa uitati ce bine ne era pe vremea impuscatului!
Foarte bine, sa vina chinezoii sa va aduca aminte cum era cand aveam ratia de 50 de grame de carne pe zi de persoana si 150gr de paine pe zi.

La ambasada nu mi-au primit actele pentru viza ca nu le-a placut de moaca mea. Sa ma duc sa fac poza la fotograf, nu e buna poza facuta pe computer si printata pe hartie normala.
Si uite asa am pierdut 35 de milioane, banii pe biletul de avion.

Pentru chinezi nu conteaza ca fac prapad in jurul lor, ci doar ca ei sa faca cat mai multi bani.

Si pe astia ii omagiati voi la televizor si in presa?
BRAVO!!!
Sa vina sa va invete minte daca l-ati uitat pe Ceausescu.
Aici nici armata americana nu ar putea sa faca curatenie!

China inseamna un munte imens de gunoi la un pret foarte mare.
Vreti si voi? Poftiti!
Laura Popovici la 30 Ianuarie 2011, ora 09:10
Sa inteleg ca tu esti deportat in China sau esti masochist?...
la 22 August 2011, ora 13:20
Indiferent cine ar veni in Romania, chinezi, coreeni, americani, klingonieini, etc., romanii au nevoie de aducere aminte a ceea ce inseamna MUNCA, in adevaratul sens al cuvintului, pentru ca investitorii asta fac : dau de lucru cetatenilor tarilor unde investesc!! Iar daca acei cetatenii nu vor sa lucreze sau lucreaza in dorul lelii, atunci investitorii la ce sa mai vina??. Ei, investitorii, oricum, au bani suficienti pentru a trai onorabil. Ei, investitorii, investesc din plictiseala sau capriciu, in cel mai fericit caz. Si atunci de ce sa se lege la cap, daca nu-i doare!! Iar banii, sunt niste hirtii, monede si alte asemenea, care oricum se vor scoate din circulatie in mai putin de 50 ani si iata ajungem de unde am plecat: Trebuie Munca si numai Munca si cat mai bine si cu cat mai multa constiinta facuta pentru realizarea satisfacerii supreme a animalului superior(omul)fata de celelalte vietuitoare: simtirea cu adevarat ca TRAIESTI!!!

  Inapoi la articolul Pierdem trenul de China? Ce este de facut pentru a-i atrage pe asiatici

Setari Cookie-uri