Comentarii pe articolul Cum reuseste un roman sa aduca un profit cu 426 de euro mai mare decat un neamt


Cum reuseste un roman sa aduca mai mult profit decat un neamt !

Stir Rares la 2 Februarie 2011, ora 02:58
Foarte simplu, romanul este platit mult mai prost !

Din articol, un roman care castiga in medie 430 euro aduce 430 x 1.5 = 645 profit pe luna. Un american care castiga in medie 3,000 euro pe luna aduce 3,000 x 1.5 = 4,500 euro pe luna.

Acum, amandoi produc de 1.5 ori mai mult profit decat costa dar in realitate amandoi lucreaza 8 ore si totusi americanul produce mult mai mult.

Ceea ce nu zice articolul este ca daca nu tinem seama de salariu, un roman produce de aprox 5 ori mai putin venit (de 5 ori mai putin productiv) decat un german.

Pe scurt daca vrem salarii ca in Germania, productivitatea trebuie sa creasca cam de 5 ori.

Suntem din nou...la coada Europei
Popescu Popescu la 2 Februarie 2011, ora 11:23
Atata timp cat producatori din alte tari prefera sa-si fabrice produsele in Romania, tocmai pt ca forta de munca este mai ieftina si le aduce profituri uriase, atat lor cat si statului roman, salariile romanilor nu vor creste! Nu are nimeni acest interes! !
Sandero la 2 Februarie 2011, ora 23:33
pai ca sa creasca productivitatea trebuie facute investitii in mijloacele de productie,iar asta se intampla f rar,"patronii" preferand profit cu investitii cat mai mici,preferand vilute,masini si concedii in tari exotice!
Valentin Stroia la 3 Februarie 2011, ora 08:42
Abordarea produtivitatii este aparent corecta, matematic acceptabila dar, economic abordand problema, este expusa extrem de simplist, in mod voit, pentru a ascunde adevaruri dramatice pentru angajati. Un adevar: sunt din ce in ce mai prost platiti (inclusiv in tarile cu potential economic urias) iar atunci cand se ajunge la un prag la care profitul, oricum urias, scade cu 1 - 2 %, afacerea este relocata. Traim o renastere a capitalismului salbatic iar asazisa grija fata de om este o forma de abatere a atentiei de la aspectele legate de salbaticia cu care este "stors" angajatul, deci o forma de manipulare.
Pop Octavian la 4 Februarie 2011, ora 17:19
Din punctul de vedere al angajatorului, si aici si acolo vom alege intotdeauna forta de munca cea mai calificata si o vom plati cat mai prost cu putinta, aratand angajatului "coada" da la biroul de personal, unde vin oameni si mai bine pregatiti si care solicita un venit mai mic. Acum este cu atat mai adevarat decat acum 2-3 ani, si scriu din pozitia angajatorului. Clientii mei sunt la fel: ei imi cer un produs mai bun decat al concurentei si mai ieftin in acelasi timp. Raspunsul il gasesc in proiectare-cercetare, incercand sa fac un lucru diferit. Consum mai mult timp la proiectarea produsului, scad consumul de resurse si astfel devin mai competitiv, ceea ce inseamna ca am marit productivitatea muncii. QED.

  Inapoi la articolul Cum reuseste un roman sa aduca un profit cu 426 de euro mai mare decat un neamt

Setari Cookie-uri