Comentarii pe articolul Ce vrea FMI: Reforme profunde si investitii private in companiile de stat


FMI

Constantin Radut la 8 Februarie 2011, ora 22:23
J. Franks: noul prim ministru al Romaniei
La 8 februarie 2011, Romania post-decembrista inscrie in istoria sa un eveniment deosebit. Jeffrey Franks si-a preluat cu fermitate rolul de prim gospodar al tarii.
Majoritatea cotidianelor centrale si locale, agentiile de presa si mediile online au prezentat in extenso aprecieri si masuri pe care J.F. le impune bunei guvernari a statului, pentru iesirea din criza, pentru stralucirea luminitei de la capatul tunelului, in fine, pentru prosperitatea unei populatii de cca 22 milioane de suflete ale natiei romane.
Am notat, pentru aducere aminte, cateva dintre ilustrele actiuni ale lui J.F. &comp. :
-Mediafax, o agentie credibila, ne anunta ca preturile energiei electrice si gazelor pentru populatie nu vor creste in viitorul apropiat, desi,
-Evenimentul Zilei, un jurnal totdeauna "pe faza" este ceva mai sceptic: Energia electrica pentru populatie se va scumpi pana in 2015.
-Romania Libera, un ziar care ne aduce aminte de "dizidentul Bacanu" preia din J.F. un anunt relativ ferm: Unele mine (de carbune, ca altele nu mai avem - n.n.) ar trebui inchise inainte de 2018, desi un anume domn Emil Boc tocmai afirmase ca acest lucru ne se va intampla;
-Siteul probasescian si proguvernamental HotNews.ro pare cel mai bine informat si ne prezinta "programul" domnului Franks despre arierate, despre inflatie, despre stabilizarea fiscala etc. Super! Din pacate, cei de la acest stabiliment nu au fost prea atenti si cred ca "seful" o sa fie suparat. Nici cu doua zile in urma tot "stirile calde" scriau cu litere de-o schioapa ca Presedintele Basescu a antamat cu FMI un acord tip "precautionary", adica adio "amestec" al acestei institutii in treburile interne ale tarii, cum zicea revoltat un nenea Cutare de AOAR. Ei bine, azi, Jeff (asa cum il razgaie cei apropiati), si-a inceput discursul cu precizarea: "Misiunea FMI a ajuns de asemenea la un acord la nivel de experti in ceea ce priveste un nou Acord Stand-By de tip preventiv" cu Romania. Pe limba noastra asta inseamna ca nici vorba ca acest FMI sa nu "produca" ingerinte in conducerea treburilor noastre interne. Acordul stand-by tocmai asta inseamna: ca daca mai vrem bani de la ei trebuie, in continuare, sa le dam ascultare, ca, de exemplu, sa privatizam ce mai este de privatizat, sa liberalizam preturile la combustibili, sa desfiintam companii de stat, in fine sa vindem ce ne-a mai ramas....
Intrun cuvant, J.F. este hotarat sa puna ordine, daca altii nu sunt in stare.
In acest context, asa cum precizeaza Agerpres, agentia nationala de stiri, iata un alt obiectiv important: "Cheia iesirii Romaniei din criza este crestrea economica sustinuta si nu strangerea curelei"...
Da, stiti ca Jeff poate fi chiar de treaba!?, nu ca unii consilieri din Palatul Victoria, care nu prea stiu pe ce lume traiesc.

P.S.:
Desi nu a fost anuntata prin vreun comunicat oficial, aceasta pare a fi realitatea zilei. Dar cine este J.F.?
Domnul Jeffrey Franks a fost, pana mai ieri, "desk economist" la FMI. Un cetatean american, scolarizat la Harward University, si perfectionat intr'ale economiei prin Costa Rica, Bolivia, Somalia, apoi decernat cu "magna cum laude" in Argentina, o republica sud americana care inca resimte traumele guvernarii FMI.
De cand este mare si tare in Romania, Jeff stie si ne spune oricum mai multe decat domnul E.B. si doamna blonda din Palatul Victoria.
http://accentedeconstantinradut.blogspot.com

  Inapoi la articolul Ce vrea FMI: Reforme profunde si investitii private in companiile de stat

Setari Cookie-uri