Comentarii pe articolul Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari?


pacate

Bibicu la 9 Februarie 2011, ora 10:25
lacomie, vanitate, epatare :)
tot ce e scris in Biblie la "sa nu faci"
Tmj la 9 Februarie 2011, ora 16:44
A fost o nebunie...... toata lumea facea imobiliare..... taximetristi, croitori, medici, avocati, brutari.... devenisera peste noapte... developer-i ...arhitecti, constructori, intermediari...
Peste tot se vorbea numai de imobiliare, OUZ-uri, PUG-uri, autorizatii.... toti ii asteptau cu sufletul la gura pe investitorii "vestului" sa vina cu banuti si sa le cumpere origiile ...caci alta definitie nu gasesc...
Din pacate in Ro s-a repetat in real-eastate fenomenul bursei din Atena din anii 2.000, in care toata lumea devenise broker.... ajunsesera sa-si vanda casele, caprele, maslinii si maslinile ca sa joace pe bursa.... ajunsesera satele din Creta sa aiba cate 2-3 agentii de broker-a la 500 locuitorij...dar nu aveau posta sau spital... ...pana intr-o zi in care bursa a picat si s-au linistit toti.... au ramas toti cu degenetele-n gura!!!!!!!!!!!!

Revenind la ale noastre, par example.... in Floreasca, pe o strada unde nu exista, si fiti atenti, CANALIZARE .... unul vindea apartamente de 200 m2 - 400 m2 cu EUR 7.000 / metru .... inauntru materiale de calitate insa mixul estetic ..... execrabil ... orgie cromatica comisa de o maimuta care sufera de discromaj cronic si simt estetic.....insa Domnu' mandru.... marmura de Cararas, podea de bambus ...hihihi ...nebun de legat!
Acum...inca cauta la EUR 5.000 .... incurabil....
Asa s-a ajuns in situatia in care tot ceea ce s-a construit este de proportii .... incompetenta, tampenie...lipsa simtului realitatii, lacomie, etccc ROMANISME .... acum vindeti-le fratilor!
BAFTA


Dimofte Catalin la 9 Februarie 2011, ora 17:05
"Pe ce calcule s-au bazat dezvoltatorii este insa greu de spus."

Nu mi se pare atat de greu de inteles. Pe de o parte a fost un argument subiectiv -- apartamentele mari sunt percepute ca fiind "mai de lux," prin urmare pretul/m2 a putut fi impins in sus.

Pe de alta parte este insa si un argument obiectiv. Costurile/m2 sunt mai mici pentru o suprafata construita "umpluta" cu apartamente mici decat cu unele mari din cauza ca sunt mai putini pereti.
Un apartament de 50m2 are, sa zicem, forma unui patrat de 7x7, deci un perimetru de 28m. Unul dublu ca suprafata ar fi 10x10, dar un perimetru de 40m, deci cu numai vreo 40% mai mare. Pare nesemnificativ, dar cateva mii de euro de ici, cateva de colo...

  Inapoi la articolul Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari?

Setari Cookie-uri