Comentarii pe articolul Bancheri de top, despre taxarea bancilor: Creditele s-ar scumpi!


taxarea bancilor

la 18 Februarie 2011, ora 10:35
Bancile au deja un "bir " catre BNR si acesta a fost stabilit pt o rata de 6.5% (target-ul BNR in 2010 ) chiar daca el a oscilat intre 2.5-3% !!! Un nou " bir " ar insemna o noua imposibilitate a creditarii , modalitate devenita "sport national " in ROMANIA .
Deci , nu sint de acord cu aceasta masura venita in detrimentul populatiei , in absenta unei reforme investitionale pe care guvernul nu o aplica decit pe interese de grup si nu pt relansarea economiei pe criterii obiective . O reforma de tip FMI , de tip reformat , nu va duce decit la stoparea PIB-ului si la incurajarea rezultatelor date de consum : cum consumul reprezinta un procent de pina la 20% . coroborat cu nivelul scazut al nivelului de trai ,nu o sa ajungem decit in faliment.
Poate vi se pare exagerat , dar fara o politica investitionala la scara macroeconomica nu vom putea depasi pragul !!!!!!!!!!!!!!!!
Dina Mihai la 18 Februarie 2011, ora 11:37
oare bancile nu au partea lor de vina la saracirea populatiei? de ex, eu am un credit ipotecar la camatarii aia de la BANCPOST si ma tot cert cu ei sa-mi scada dobinda. initial rata era de 168 de EUR si permanent a crescut. aproape tot timpul a crescut asa ca acum am 191EUR, e normal? valoarea proprietatii acopera de 2-3 ori suma datorata bancii, deci nu este vorba de subevaluare. nu le plinge tu de mila bancilor, ele au fost si vor fi mereu pe profit cu toata externalizarea serviciilor. nu tine vrajeala cu riscul bancar bagat la inaintare de fiecare data (laitmotivul majorarii dobinzilor): lucratorii bancari din tarile bogate ale UE au alte salarii fata de cei de aici si cu toate astea dobinda practicata este mult mai mica decit in romania.

bancile, petrolistii, samd externalizeaza o mare parte a serviciilor sau achizitiilor, rezultatul fiind ca impozitele sint platite in tara firmei mama (decit sa contribuie la bugetul romaniei mai bine contribuie la bugetul tarii de origine a firmei mama).
Tanase Petre Daniel la 18 Februarie 2011, ora 16:33
Cu propunerea asta, nici eu nu sunt de acord. Nu mai ai de unde sa mai faca rost de bani si vor sa ii taxeze pe toti.
Pe de ealta parte insa nici bancile nu sunt asa "chinuite" la noi in tara, asa cum reiese din primul comentariu.... probabil lucrator la banca. Avand in vedere ca ratele la bancile din romania NICIODATA nu scad indiferent ca indici scad sau cresc, rata mereu creste. In 2009 si 2010 cand indici euribor si robor au fost apropae de minimul istorc..... incedibil dar ratele au crescut sau in cel mai bun caz au ramas la fel..... cand a inceput sa creasca... iar au crescut ratele..... asa ca mai usor cu "saracele banci chinuite".
la 19 Februarie 2011, ora 10:43
Pt domnii Mihai si Daniel:
In primul rind nu sint functionar al unei banci (as fi vrut eu !), sint inginer constructor disponibilizat cu un debit la Banc Post , cu care am incercat o reducere a ratei lunare de la 124 la 72 E beneficiind de o promotie a bancii pe 1 an , din considerente de imposibilitate de plata. Mi-au aprobat 94E pe timpul acestui an , dar pe linga faptul ca l-au pus in coada celorlalti 7 ani ramasi ,din 5900E care erau inainte de promotie au mai adaugat pt acest inca 3850E!!!!!!!!!
Deci , nu pling bancile de profitul "ajustt" pt ca tot pe noi va cade greul , dar am precizat ca metoda guvernului de a scoate bani este lamentabila.
Si revin , daca nu dam drumul la investitii sa putem revigora ceea ce a mai ramas din tara asta , nici de la banci nu vom mai putea lua credite pt ca ratele nu vor mai putea fi acoperite sau nu ne vor mai credita , avind in vedere consideratiile veniturilor familiale.Asta zic , nu ca tin cu ei!!!! Apropo , nu mi-am platit rata de o luna si jumatate si deja telefoanele nu mai contenesc!!!!

  Inapoi la articolul Bancheri de top, despre taxarea bancilor: Creditele s-ar scumpi!

Setari Cookie-uri