Comentarii pe articolul Tiriac: Preturile locuintelor noi nu se vor mai intoarce niciodata atat de jos


greseala lu" TIRIAC

Saracsan Sorin Nicolae la 6 Martie 2011, ora 11:03
referitor la pretul apartamentelor noi...varianta lui tiriac...are dreptate partial...ca nu se vor mai intoarce niciodata...la ce-au fost odata...acu vrea sa stimuleze cumpararea de apartamente, ca are o groaza de bani bagati in ele ...si... e greu la vanatoare....cu bani putini...
Ion Baragau la 6 Martie 2011, ora 12:02
Adevarat,ca a bagat bani in imobiliare si acum a vazut ca i se goleste punga.Ma intreb eu,oare cat de bune si sigure sunt aceste apartamente?Ca s-a construit pe banda rulanta cu toti nepriceputii care nu-si gaseau un loc de minca si calitatea este indoielnica.Preturile acestor custi nu reflecta reala valoare ,in sensul ca,este mult prea mare in comparatie cu veniturile romanului de clasa medie.Sa nu uitam ca ,de fapt,euforia imobiliara i-a facut sa creasca in nebunie preturile ,fara insa a se pune pret pe calitatea constructiei,iar acum nu stiu cum sa mai convinga oamenii sa le cumpere casele.
Stefan Alin la 6 Martie 2011, ora 12:59
preturile apartamentelor dar si a terenurilor sunt in continuua prabusire! de ce? in lipsa lichiditatii din piata, a creditarii egale cu 0, a executarilor silite dar si a neincredarii investitorilor este normal ca acestea sa cada dle.Tiriac. O criza in imobiliare dureaza circa 4-5 ani iar din mai 2008 cand a inceput la noi ....calculati si dumneavoastra! oricum preturile erau tare , tare umflate! Asa ca...asteptare placuta sau rabdare si ( mult ) tutun!
Lina Tanase la 6 Martie 2011, ora 13:08
Preturile sunt mari in Bucuresti.Cred ca practic d-l Tiriac isi face reclama.Urmariti va rog:
http://www.idealista.com/news/archivo/2010/07/21/0242394-apartamentos-baratos-en-venta

Candea Gabriel la 6 Martie 2011, ora 13:48
da, domnul Tiriac a cam bagat-o pe maneca cu investitiile lui. daca ar avea bun simt ar vinde acum dar probabil ca el si-a facut calcule la un profit de 100-150% si cum nu este strans cu usa nu vrea sa lase din pret. eu sunt evaluator imobiliar din Arad si vad ce se intampla pe o piata locala din vestul tarii si citesc si articole din presa. pot sa spun ca fata de ianuarie 2010 preturile au luat-o in jos, asta o vad dupa preturile de tranzactionare ale apartamentelor vechi care se tranzactioneaza aproape exclusiv prin programul "Prima casa", iar apartamentele noi se vand foarte greu pt. ca dezvoltatorii din oras tin de pret. iar terenurile au scazut cu 50% in ultimii 2 ani sau chiar si mai mult. este jale pe piata imobiliara, noroc ca preturile au scazut la un nivel acceptabil pentru buzunarile clasei medii. domnului Tiriac jr. ii doresc multa rabdare pana preturile vor ajunge iar la nivelul sesimtit de acum 30 luni, pt. ca domnul Tiriac senior nu o sa mai apuce vremurile alea oricum.
Barbus Ion la 6 Martie 2011, ora 14:09
D-ul Tiriac are dreptate numai partial. Intr-adevar preturile care au fost vor mai fi numai peste cel putin de 30 ani.Pretul real al unei locuinte in zona centrala nu poate depasi 800$/mp. Preturile au fost ,,umflate'' de cresterea aberanta a preturilor, necontrolate, ale terenurilor. Momentan, sistemul bancar trece prin momente de rascruce- nu pot sa-si recupereze creditele neperformante acordate ,,diversilor'' care le-au investit fara a da dovada ca au minte. Statul roman le-a dat ,,investitorilor imobiliari'' diploma dar nu le-a dat si minte.
Sustinerile d-ului Tiriac ma surprind profund. Teoria sustinerii preturilor actuale din imobiliare, consider, a fi ,,motivate'' de idioti ca pentru prosti am stima. Atat ii duce mintea.
Vreau sa cred ca nivelul actual al pretului unitar pe suprafata locuibila este ,,dezvoltat'' si sustinut numai de cei cu capete betonate - constructorilor si dezvoltatorilor imobiliari - care confunda semnul integralei cu coada vacii.
Domnilor speculanti din imobiliare documentati-va in probleme monetare, ale circulatiei banesti, la rezerva valutara a Chinei care lucreaza cu ambele maini, tara care investeste lunar circa 50 miliarde $ in alte tari.
Nu mai este mult pana cand bancile, organele fiscale, institutiile nebancare vor fi nevoite sa treaca la executari silite pentru creante de recuperat.
Am convingerea ca nu peste mult timp preturile locuintelor se vor prabusi. Romania nu poate face exceptie. Analizati preturile din tarile de la granita a Romaniei, si chiar din Germania. ,,Prima casa'' a sustinut actualele preturi ale asa ziselor locuintelor care, de fapt, sunt cutii de chibrituri.
Romanii sunt saraci lipiti pamantului dar, sunt fudului.
Politica actuala din Romania, in domeniul economico - financiar, conduce la colaps daca nu intervin forurile specializate ale Uniunii Europene.
Pentru romani exista o ,,singura'' alternativa - emisiunea de bacnote din cauciuc pentru a le intinde astfel banii se vor ajunge de la o luna la alta.
Romani! Dati dovada de demnitate si intelepciune.
Parvu Florin la 6 Martie 2011, ora 15:47
UNICREDIT se afla in topul celor mai expuse banci pe sectorul imobiliar�. Va spune ceva falimentul City Mall ?
Dobre Dan la 6 Martie 2011, ora 18:38
Nici macar in 2007 pretul de constructie per metrul patrat, cu tot cu teren si cu finisaje de bun simt (fara jacuzzi de 50 mii de eur, fara parchet din esente rare, fara marmura din fundul iadului, etc) nu trecea de 600-maximum 650 euro... si se cerea de la 1.500 in sus...se ajunsese la 2.500 de euro metrul...
Domnule Tiriac... probabil "stiti" dumneavoastra afaceri, e usor sa faci "afaceri" cand ai conturi doldora...dar pungasia cu 'imobilarele" avea un sfarsit previzibil!
Nu inteleg cum dumneavoastra, mare magnat, cu oameni pestre tot si experienta nu puteati intrevede ce era extrem de simplu...Sa va arat...
Se construia in proportie de 98 % pe credit...tot romanul care visa o casa noua s-a imprumutat la banca...si era simplu, vorbeai la banca, iti cereau aia o adeverinta de salar pe o anumita suma, care uneori era cat tot salariul, aranjai cu patronul sa-ti dea adeverinta si gata! aveai credit.
Dar intr-o buna zi trebuia sa se termine si marea masa de fraieri care au procedat asa...
Si atunci trebuia sa inceapa balciul... toti "dezvoltatorii" ce s-au imprumutat sa "construiasca " au ramas fara clienti si au fost nevoiti sa abandoneze lucrarile...cei ce le-au terminat au ramas cu ele nevandute...putini si-au mai putut plati ratele la banci...
Acum in Constanta sunt peste 3.000 (!) de apartamente noi in care nu sta nimeni... si vre-o 30 de blocuri in constructie sunt abandonate in diverse stadii de executie...
Stati dumneavoastra pe aproape, domnule Tiriac, am auzit eu ca de maine cresc preturile...!
Stoian Constantin la 6 Martie 2011, ora 23:50
Dl Tiriac este un investitor..Dc vroia sa faca acel gest nobil catre popor si sa-i invete pe cei ce nu stiu cand sa cmpere trebuia sa le spuna in 2008 sa nu cumpere locuinte cu mai mult de 600 Euro/m2.Acum ne spune ca nu o sa mai scada preturile si ca e o scadere minima ...Nu merge domnule...
Mai bine ne spuneti de randamentele dvs.Cat costa un mp2 construit?
Bulgarii construiesc din 2007 cu 600 Euro /mp2. Dvs vreti 1000 euro.Adica eu roman castig cu 200% mai mult decat vecinii:))
In Ungaria imi cumpar casa la banii acestia.Tot cu vecinii.. care mai sunt cat de cat normali.
In Germania adaosul comercial in constructia de locuinte este de 20% nu ca in Romania de 300%.Romani invatati din ceea ce trec acum cei ce au cumparat f scump.
Pentru un credit imobiliar nu trebuie sa platesti mai mult de cat salariul mediu pe economie (250Eur) pentru a asigura confortul unui apartament de minim 70 mp2. Faceti calculele...
Dle Tiriac mult succes la insolventa..
la 8 Martie 2011, ora 02:50
Deci toti pana aici stim imobiliare, nu murim de ciuda ca are altul bani, nu-i asa?
Sa stam linistiti ca mai poate astepta fix cat vrea, are calculele facute, cand nivelul de profit e in grafic - vinde - cand costurile pt a astepta sunt sub un anumit nivel nu lasa la pret, asteapta realizarea cu ajustari a profitului - doar face afaceri nu se baga cu capul in gard, nu?
Valoarea de tranzactionare a unui mp nu e data prin fax din germania, bulgaria, ungaria, DE CAT DE SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE(???), pret/mp de insula in Dubai, nici macar pretul de cost pt constructor nu e major implicat.
Surpriza !
Valoarea o avem chiar in fata noastra, mai exact in largimea pungii. Cat timp platim 2000e/mp, de ce oare ar cere doar 500e/mp. Finul reglaj cerere/oferta. Cand oferta, care nu e chiar asa super - extra - mega buna a bancilor/ executari nu influenteaza major, mai ales prin calitatea imobilelor (s-au gajat in cele mai multe cazuri doar surplusuri, chestii neimportante) care e in cele mai multe cazuri submediocra si dl Tiriac si altii mai pot astepta - care pot - valoarea de tranzactionare ramane tot sus.
Nu cumva ati vazut proiectele bune, in zone bune in miscare? Cele rele - sa se ..?spele
Intre timp isi mai revin putin 2-3 firme, mai ies ceva bani pe piata, tin sus pret/mp, ca doar toti vanzatorii au avut asteptari... si pac-pac se misca incet piata.
Plus ca nu peste tot in tara abunda oferte de calitate care au ca UNIC defect nivelul pretului
Eu va doresc asteptare placuta, cu siguranta vor da cu totii faliment, pretul va fi sub 300e/mp..... in your dreams
Chilipiruri se vor gasi intotdeauna doar la proiecte mai slabe, sau in stadiu neconvenabil - necesar de investit mult prea mare. Plus ca cel care le va prelua nu poate fi Becali la toate proiectele - sa le plateasca curentul si de o ciorba, va vrea profit, deci rezulta chilipir+ investitie+ profit = pret de exceptie
Bineinteles ca vor fi si acele 1% exceptii pt a confirma regula
Eu le vizez pe acelea, voi?

Mult succes

  Inapoi la articolul Tiriac: Preturile locuintelor noi nu se vor mai intoarce niciodata atat de jos

Setari Cookie-uri