Comentarii pe articolul Bilantul Bursei la 6 luni: De la momentul Patriciu la cele 5 IPO-uri


Nedumerire

Dany la 1 Iulie 2008, ora 05:49
Nedumerire
Aflam inca din lead ca scaderile sunt "sustinute si de criza financiara globala care a afectat in special statele emergente".

Rusia este tara emergenta? Este. Indicele bursier RUSSIAN TRADED INDEX a atins maximul tuturor timpurilor la jumatatea lunii mai 2008.

"Analistii" vor argumenta ca Rusia nu e tara UE. Sau ca are resurse naturale mai bogate decat Romania. Si atunci, sa luam Slovacia. O tara emergenta, membra UE, cu un ritm de dezvoltare economica similar Romaniei.

Indicele bursier SLOVAK SHARE INDEX atinge maximul la sfarsitul lunii martie a anului curent.

"Criza financiara mondiala" e deja o marota. Insa tocmai diferentele majore ale evolutiilor bursiere zonale arata ca explicatia pentru care Romania e campioana europeana a scaderilor bursiere e in cu totul alta parte.

Logic vorbind, investitorii straini sunt...straini si in Rusia si in Slovacia. Ba chiar si in Norvegia (care nu e emergenta, dar a testat recent maximele bursiere).

Poate ca Adrian Simionescu avea dreptate. Sau poate ca tratam prea simplist fenomenul bursier, atribuind explicatii facile si reducand totul la mimetism.

  Inapoi la articolul Bilantul Bursei la 6 luni: De la momentul Patriciu la cele 5 IPO-uri

Setari Cookie-uri