Comentarii pe articolul Inca un nod in gat pentru mediul de afaceri: Taxa pe bauturile racoritoare


Multi hoti, putini bani

Raileanu Constanta la 14 Martie 2011, ora 17:06
Cam asa se justifica toate taxele astea inventate peste noapte. S-au taxat bauturile, tigarile, fast-foodurile. Si? Si azi se fumeaza, se bea, se manaca la fast-food, dar bugetarii au mai multi bani de tocat. Oare crede cineva ca ii doare pe domnii parlamentari de sanatatea populatiei? Au impresia ca viata noastra e asa de "dulce" ca trebuie pusa taxa pe indulcitori? Atata timp cat domnii care hotarasc ce taxe ar mai trebui inventate pentru "sanatatea" electoratului, isi fac cumparaturile din banii statului, e normal ca vor sa creasca sumele din acest buzunar fara stapan.
Dimofte Catalin la 14 Martie 2011, ora 21:48
Dragul domn deputat... Dificultati aproape insurmontabile cu aritmetica la orice problema ce depaseste nivelul clasei a patra.
Daca dintr-o acciza de, sa zicem 1 euro/hectolitru (pentru simplitatea calculelor, sa nu-l obosim prea tare, prea repede pe dl. deputat cu numere cu zecimale) dl. Calian spera sa adune 1,5 miliarde de euro pe an, regula de trei simpla -- ar trebui chiar s-o numim regula de trei foarte simpla -- conduce la concluzia ca domnia sa sconteaza pe un consum anual de astfel de bauturi otravitoare, in Romania, de 1,5 miliarde de hectolitri.
Sau 150 de miliarde de litri.
Sau aproximativ 7500 de litri pe cap de roman, indiferent de sex, varsta, culoare, religie, apartenenta politica etc.
Sau 20 de litri PE ZI pentru fiecare roman, indiferent de... etc.

In orice caz, nu cred ca sunt motive de ingrijorare. Presupusa initiativa e in mod evident lansata doar de dragul CV-ului d-lui deputat, sa dea bine ca a avut activitate parlamentara intensa, a lansat X initiative legislative etc.

Ca se face de ras nu numai pe dansul, ci si pe ministrul finantelor, cu care, cica, a "discutat" chestiunea -- ca si cum ar fi ceva de discutat despre astfel de elucubratii -- asta deja nu mai conteaza. Important e sa vada vulgul ca dl. Calian munceste. Munceste, punct.

  Inapoi la articolul Inca un nod in gat pentru mediul de afaceri: Taxa pe bauturile racoritoare

Setari Cookie-uri