Comentarii pe articolul Urmeaza un RAZBOI lung. Sunteti de acord cu bombardarea Libiei?


razboi lung

Podasca Vasile la 21 Martie 2011, ora 09:13
Razboiul cu fortele Aliantei nu are cum sa fie lung.
Suprematia militara a acestora este evidenta.

Ce ar putea sa lungeasca luptele,in interiorul Libiei,ar fi izbucnirea unui razboi civil (in cazul stoparii actiunilor militare ale aliatilor din diverse motive) datorita divizarii societatii libiene si amestecului unor forte obscure .

Iamandi Ionel la 21 Martie 2011, ora 09:39
Este un razboi doar pentru control asupra petrolului. Acesta va ajunge pe mainile celor care vor dori sa profite de pe urma acestei tari . Din mana lui Kadhaffi va trece in maina unui occidental . Nimic deosebit . NU SUNT DE ACORD si nici nu va trebui sa ne implicam .
SA SE IMPLICE CONDUCATORII NOSTRI IN REVITALIZAREA ECONOMIE SI A INDUSTRIEI . SA SE MAREASCA P.I.B.-ul IN TARA NOASTRA .
la 21 Martie 2011, ora 10:49
Daca Libia nu ar fi avut titeiul din subsol si nu ar fi fost un important exportator de petrol, nici francezilor nici americanilor nu le-ar fi pasat de evenimentele care se derulau acolo!
De altfel civilii pe care ii protejeaza acolo sunt niste rebeli inarmati, chiar bine inarmati, de vreme ce isi permit sa traga nesfarsite rafale de arme automate si mitraliere in aer... si banuiesc ca nu trag doar in aer !
Ma intreb daca pe teritoriul oricarei tari europene, sau nord-americane, o grupare inarmata s-ar ridica impotriva regimului aflat la putere si ar manifesta si tendinte de secesiune teritoriala, guvernele respectivelor tari nu ar interveni armat impotriva gruparii respective, invocand legitimitatea interesului national, integralitatea teritoriului tarii, etc...?
Filip Marius la 21 Martie 2011, ora 18:02
peste tot unde au avut interese americanii s-au bagat! este inadmisibil sa spui ca acest sistem (capitalismul) este perfect! sa iesi in fata natiunii si sa spui libertate si egalitate cand tu ii inrobesti cu taxe si nu le oferi nimik. asta e capitalismul: minciuna, tradare incalcarea tuturor principiilor morale si a drepturilor omului! daka khadafi isi omoara cetatenii capitalismul ii decimeaza rand pe rand neoferindu-le nimik decat iluzii sau mai bine spus crime prostitutie compromis si sclavie! urasc sistemul asta corupt si mincinos! SUA JOS LABELE DE PE LIBIA! VOI VETI DISTRUGE PLANETA! CONSUMATI ENORM DE MULT SI CAND NU MAI AVETI DE UNDE TABARATI PE ALTII!
Serea Sofita la 23 Martie 2011, ora 02:49
nu ne trebuia acest razboi, trebuia trimisi cei mai buni specialisti in problema dialogului pe cale amiabila, specialisti in domeniul dialogului pentru pace din toate tarile care doreau aceasta pace in libia .faceau front comun si se incheia un armistitiu al pacii.
nu conta cit se cheltuia cu tot acest armistitiu dar se realiza,razboiul va costa inzecit decit armistitiul pacii.trebuia sa procedam precum germania sa fim neutri ,sintem prea saraci pentru un razboi atit de mare,
noi romanii eram prieteni cu poporul libian unde este prietenia..? si batalia este pentru petrol,daca libia nu avea petrol astazi nu era razboi, dar petrolul trebuie sa curga la marile puteri si armele sa se vinda la cei care au nevoie de ele,istoria razboaielor de jaf si cotropire a fost, este si va fi, bineinteles intr o varianta mai moderna.noi romani de la aceste razboiaie nu ne alegem decit cu ura,si nu este bine pentru poporul roman alti se spala pe mini cu noi .sintem, sapunul" sa u 'picatura de apa' a marilor puteri care nu au dumnezeu in tot cea ce fac ,pentru a avea de toate ( petrol) si alte avantaje mai tirziu :piete de desfacere si altele ..oameni care vor incerca sa se refaca,dupa acest razboi vor fi terminati din toate punctele de vedere,daca khadafi a muncit 40 de ani sa realizeze toate acestea ,dupa razboi cel ce va veni in locul actualuli presedinte ii vor trebui alti 40 de ani sa se refaca sa fie asa cum au fost plus tributuri celor ce ia u ajutat platite in petrol. razboiul este o ecuatie cu mai multe necunoscute .condamn hotarirea presedintelui obama care face aceleasi greseli ca si predescesorul sau in privinta razboiului ,am crezut ca daca are origini africane iubeste africa ,dar este afroamerican si are principii americane , libia daca nu avea petrol nu avea razboi si sint in pericol taote tarile care au petrol,marile puteri sint cu ochi pe ele cum se intimpla ceva cum...? si nu este bine pentru nimeni,findca inca mai este valabil pestele mare maninca pestele mic de ce,,,?ca sa se sature,atentie romania nu ne trebuia acest razboi .trebuia sa fim neutri.
Sonic la 23 Martie 2011, ora 10:23
Libienii ar trebui lasati in pace sa-si rezolve singuri problemele! Daca ar fi atacat un alt stat interventia externa ar fi justificata insa in acest caz nu e decat un pretext pentru a pune mana pe petrol.Sa fim seriosi 90% din americani nici macar nu stiu unde e Libia pe harta lumii, dar sa le pese de drepturile lor... sa fim seriosi!
Cat despre implicarea Romaniei, razboiul este un business. Daca cheltuiala din prezent va genera profit in viitor atunci e justificata, dar ma indoiesc ca va fi asa.Din contra exporturile nostre catre Libia vor scadea , pentru ca nu vom mai avea loc de altii.

  Inapoi la articolul Urmeaza un RAZBOI lung. Sunteti de acord cu bombardarea Libiei?

Setari Cookie-uri