Comentarii pe articolul Arhitect-sef: Apartamentele vechi se vor ieftini cu inca 30%


Nu scad pentru ca sunt vechi !

Vavure Cristian la 22 Martie 2011, ora 11:10
Daca am o marfa, nu conteaza, mere de ex,( cele mai gustoase si organice de pe pamint, ) si o vind en detail, in Tirgu Jiu, Vaslui si Mizil, punem pariu ca obtin un pret cu cel putin 50 % mai jos fata de Bucuresti ! Concret , degeaba construiesc blocuri noi pe Sos Alexandriei sau in Popesti Leordeni pt ca nu voi obtine pretul pe mp din blocurile vechi situate pe Calea Mosilor sau 1 Mai ! Preturile scad pt ca nu sunt bani, adica cumparatori ! HAIDETI SA COMPARAM MERE CU MERE SI ALUNE CU ALUNE DLE ARHITECT SEF !
Regulile unei piete imobiliare rezidentiale ( pentru novici : "rezidential " inseamna piata imobiliara de locuinte NU piata imobiliara de lux ! ) in stare de normalitate sunt : 100 chirii = pretul locuintei ! si venitul mediu incasat = un metru patrat de locuinta medie !
-- Ela la 22 Martie 2011, ora 11:54
ar fi corect daca si chiriile ar fi corecte
deocamdata sunt speculative, pentru ca nu exista chirie accesibila pentru cei cu venituri mici, asta inseamna ca oferta este dedicata doar unui anumit segment = specula
Fusneica Cristian Cristian la 22 Martie 2011, ora 12:05
sant blocuri vechi mai rezistente decit unele noi iar olocatie buna le poate dubla pretul atit la vanzare cit si la inchiriere
la 22 Martie 2011, ora 16:40
pe mine ma distreaza anunturile astea apocaliptice cu scaderea preturilor apartamentelor vechi. o sa astepte cumparatorii mult si bine scaderea preturilor, ca nu se va intimpla.

1. apartamentele vechi (in special cele din anii 80) sunt mult mai rezistente si mai bine facute decit astea noi.
2. apartamentele vechi sunt amplasate in zone locuite, cu mijloace de transport aproape, cu piete si magazine. ia du-te matale dincolo de metro militari sa stai in blocuri noi... iti convine, nu prea...

eu, de exemplu, daca o sa vreau sa vind apartamentul o sa cer pretul pe care il vreau eu, nu cel pe care il estimeaza "analistii" imobiliari.

daca nu se vinde, asta e, il inchiriez, dar nu o sa imi bat joc de el doar pentru ca "analistii" spun ca pretul tre sa fie mai mic cu o treime.
Ionescu Smaranda la 22 Martie 2011, ora 21:41
Nu vad cum poate sti cineva care va fi cererea de apartamente sau orice altceva . Probabil, arhitectul in cauza incearca sa-si faca publicitate mascata sau este vreun ghicitor in stele . Cred ca nu i se mai vand lui lucrarile si incearca sa manipuleze . Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa scada sau sa creasca pretul la propriile bunuri atunci cand le vinde . Asa ca... vorbe goale si nefondate . Daca va scadea cererea de locuinte si in viitor, asta nu va fi la noi in tara din cauza lipsei de cerere ( de dorinta, de nevoie) ci din cauza ca oamenii nu se incadreaza pentru un credit. Iar in ce priveste -daca va fi cerere doar pt. blocurile noi , ramane de vazut, caci multe au o structura de rezistenta vai mama lor ( cu beton de China sau Turcia - unde am vazut ce s-a intamplat si fara cutremure ...). Blocurile proiectate si executate inainte de 1989, mai precis in mandatul lui Ceausescu erau supuse la standarde foarte stricte, iar pentru novici, cei care le executau /proiectau raspundeau cu capul pentru ele -erau executati prin impuscare daca se intampla ceva cu aceste constructii.
Asa ca, il banuiesc pe dl . arhitect ca incearca sa-si vanda lucrarile si induce in eroare. Parintii mei amandoi si doi unchi ai mei sunt toti arhitecti, iar noi ceilalti ,cei ceva mai tineri suntem toti din bransa -ingineri constructori si de instalatii, asa ca ,dl. arhitect sa mearga acasa si sa ne lase . Nu se vor vinde casele doar daca sunt noi sau vechi, deci nu are nici o legatura cu asta ci cu banii.
Madalin Cosma la 24 Martie 2011, ora 14:34
nou vs vechi e discutie lunga ce depinde de exemplele comparate. la fel si preturile nu pot fi intuite decat pe medie.
cei care combat scaderea prognozata folosesc acelasi tip de argumente ca si arhitectul.
eu vreau sa zic altceva: omul isi schimba parerea repede. cei care zic ca nu se poate mai jos nu ziceau asta si la sfarsit de 08-inceput de 09.
parerea mea, de scazut nu cred ca vor mai scadea mult, insa din motive globale, nu romanesti. selectia, insa, va fi destul de dura pentru unii
Ungureanu Marinela la 24 Martie 2011, ora 17:37
S-ar putea totusi sa aiba dreptate. Eu am vandut anul trecut apartamentul pt ca am fost nevoit, confort 1 decomandat, 67 metri patrati cu 14 mii euro. Acum doi ani il puteam vinde usor cu 62 de mii de euro. Depinde totusi si de oras. In resita o garsoniera confort 1 o cumperi cu 5-6 mii euro. In alt oras costa chiar si 50 de mii. Diferenta este orasul, nu locuinta cat este de noua.

  Inapoi la articolul Arhitect-sef: Apartamentele vechi se vor ieftini cu inca 30%

Setari Cookie-uri